Ο πηγαίος κώδικας του ίντερνετ απαθανατίζεται και δημοπρατείται ως NFT

Ο πηγαίος κώδικας του παγκόσμιου ιστού, του Tim Berners-Lee,  θα απαθανατιστεί  ως NFT. Ο ψηφιακός υπογεγραμμένος πηγαίος κώδικας, που γράφτηκε από τον Tim Berners-Lee, περισσότερο από τρεις δεκαετίες πριν, θα δημοπρατηθεί στο Sotheby’s ως NFT.

Ο Sir Tim Berners-Lee, που πιστώνεται με την επινόηση του Διαδικτύου, θα δημοπρατήσει τον ιστορικό πηγαίο κώδικα ηλικίας 30 ετών του παγκόσμιου ιστού, με τη μορφή ενός NFT,  που δημιουργήθηκε στο blockchain του Ethereum.
Η Sotheby’s ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη δημοπρασία στις 23 Ιουνίου, για μία εβδομάδα, με τις προσφορές να ξεκινούν από τα 1.000$.

Τα έσοδα από την πώληση θα δοθούν σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζονται από τον Berners-Lee και τη σύζυγό του, Rosemary Leith, μέσω του World Wide Web Foundation.

«Πριν από τρεις δεκαετίες, δημιούργησα κάτι το οποίο, με την επακόλουθη βοήθεια ενός τεράστιου αριθμού συνεργατών σε όλο τον κόσμο, υπήρξε ένα ισχυρό εργαλείο για την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Berners-Lee.

Ο 66χρονος Βρετανός επιστήμονας υπολογιστών, ισχυρίζεται ότι τα NFTs είναι «οι πιο φρέσκες και παιχνιδιάρικες δημιουργίες σε αυτόν τον κόσμο και τα πιο κατάλληλα μέσα πιστοποίησης της ιδιοκτησίας που υπάρχουν».

Με την ονομασία  This Changes Everything (Αυτό αλλάζει τα πάντα), η παρτίδα που θα δημοπρατηθεί  περιλαμβάνει αρχεία με χρονική σήμανση, με περίπου 9.555 γραμμές του πηγαίου κώδικα για την HTML (Hypertext Markup Language), το HTTP (Hypertext Transfer Protocol) και το URIs (Uniform Resource Identifiers), τις τρεις βασικές γλώσσες και πρωτόκολλα του ίντερνετ, γραμμένα από τον Berners-Lee μεταξύ 3 Οκτωβρίου 1990 και 24 Αυγούστου 1991.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης μια κινούμενη απεικόνιση του κώδικα, μια επιστολή που γράφτηκε από τον Berners-Lee τον Ιούνιο του 2021. Αντανακλά τον κώδικα και τη διαδικασία δημιουργίας του και μια γραφική αναπαράσταση του πλήρους κώδικα.

Η Sotheby’s μπήκε για πρώτη φορά στην αγορά NFT τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μέσω μιας συνεργασίας με την πλατφόρμα αγορών κρυπτο-τέχνης, ιδιοκτησίας των αδελφών Winklevoss, τη Nifty Gateway, όταν ανακοίνωσε την πώληση ενός ψηφιακού έργου τέχνης, από τον καλλιτέχνη Pak.

Πηγή: 15/06/2021- https://decrypt.co/73646/tim-berners-lees-world-wide-web-source-code-be-immortalized-nft


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

METABOOK  - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/
https://metabook.gr/support?fbclid=IwAR1fVw0o3jI_iImO5pYI3kDVBQpk_8-MPXbG39Cle95naSxLQ3tsyhMqdEA 
TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
Βουλιαγμένης 112 Α & Τύχης 2, Ελληνικό
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.