SEC: νομοθετική ρύθμιση bitcoin & κρυπτονομισμάτων, εκτός ατζέντας το 2021

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δημοσίευσε την ατζέντα της Υπηρεσίας σχετικά με τις Νομοθετικές και Κανονιστικές ρυθμίσεις που θα επεξεργαστεί και θα εκδώσει εντός του 2021. Η νομοθετική ρύθμιση του bitcoin ή των κρυπτονομισμάτων δεν περιλαμβάνεται στα σχέδιά της για φέτος.

Bitcoin και κρυπτονομίσματα εκτός ρυθμιστικής ατζέντας της SEC για το 2021

Το Γραφείο Πληροφοριών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων δημοσίευσε την Ενιαία Ατζέντα Ρυθμιστικών και Απορυθμιστικών Δράσεων της Κυβέρνησης Biden την προηγούμενη εβδομάδα. Αναφέρει λεπτομερώς «τις ενέργειες που οι διοικητικοί οργανισμοί σχεδιάζουν να εκδώσουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», κάτι που παρέχει «σημαντική δημόσια ειδοποίηση και διαφάνεια σχετικά με τις προτεινόμενες κανονιστικές και απορρυθμιστικές ενέργειες εντός του Εκτελεστικού Τμήματος», εξηγεί η συνοδευτική ανακοίνωση.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η «ετήσια ρυθμιστική ατζέντα» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), την οποία ανακοίνωσε ανεξάρτητα ο Οργανισμός, διευκρινίζοντας:

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει δράσεις που σχετίζονται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και απαριθμεί τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ρυθμιστικές ενέργειες που σκοπεύουν να αναλάβουν οι διοικητικές Υπηρεσίες.


Ορισμένα από τα στοιχεία που θα εξετάσει η SEC περιλαμβάνουν γνωστοποιήσεις σχετικά με τον κίνδυνο για το κλίμα, την ποικιλομορφία των εταιρικών συμβουλίων και την ευεργετική ιδιοκτησία και τα swaps. Η SEC θα επικεντρωθεί επίσης σε Κανόνες που σχετίζονται με τα SPAC και τη μεταρρύθμιση των γνωστοποιήσεων των πωλήσεων.
Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα εδώ.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σχολίασε: Για την εκπλήρωση της αποστολής μας ως προς την προστασία των επενδυτών, τη διατήρηση δίκαιων, τακτικών και αποτελεσματικών αγορών και τη διευκόλυνση της δημιουργίας κεφαλαίων, η SEC έχει μεγάλο νομοθετικό έργο μπροστά της. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου Επιτρόπους και το αφοσιωμένο προσωπικό, για να προτείνω και να οριστικοποιήσω Κανόνες που θα ενισχύσουν τις αγορές μας, θα αυξήσουν τη διαφάνεια και θα προστατεύσουν τους επενδυτές.

Ενώ το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα, δεν περιλαμβάνονται στη ρυθμιστική ατζέντα της SEC για φέτος, ο Gensler μίλησε για την ανάγκη προστασίας των επενδυτών και ρύθμισης των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοθεσία περί κρυπτονομισμάτων για την προστασία των επενδυτών, προσθέτοντας ότι τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων χρειάζονταν περισσότερη ρύθμιση.
Επιπλέον, η SEC προειδοποίησε τους επενδυτές σχετικά με την ανταλλαγή κεφαλαίων σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (bitcoin futures) την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, ο οργανισμός έχει πραγματοποιήσει 75 ενέργειες επιβολής του Νόμου που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.
Εν τω μεταξύ, ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών ζητούν έγκριση για την έκδοση και διαπραγμάτευση bitcoin ETF.

Πηγή: Kevin Helms – 16/06/2021- https://news.bitcoin.com/sec-leaves-bitcoin-cryptocurrency-off-regulatory-agenda-2021/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

BRAINWIRE
Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/
https://www.facebook.com/Brainwire.gr/
https://twitter.com/Brainwire_gr/

DOS.gr
Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι – Αθήνα
https://www.dos.gr/#
https://www.facebook.com/dos.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.