ETH WHALE: Το stake των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο ETH 2.0 δημιουργεί αναταράξεις!

Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα της φάλαινας που έχει καταθέσει μισό δισεκατομμύριο δολάρια στο Ethereum, αλλά μια ματιά στην αλυσίδα, μας λέει πολλά για αυτή.

Οι φάλαινες μπορεί να είναι ντροπαλά και έξυπνα πλάσματα, αλλά όταν καταφέρετε να πιάσετε κάποιο απ αυτά σε δράση, είναι ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τον μοναδικό φορέα που είναι υπεύθυνος για την κατάθεση 100k ETH στη σύμβαση κατάθεσης του Eth 2.0, από 133 διαφορετικές διευθύνσεις, την περασμένη εβδομάδα.

Οι καταθέσεις στο συμβόλαιο staking του ETH 2.0 αυξάνονται τελευταία, με 100k ETH να μπαίνουν στο συμβόλαιο staking του Eth 2, μέσα σε μία ημέρα, την περασμένη εβδομάδα. Η κίνηση αυτή τράβηξε την προσοχή του χώρου των κρυπτονομισμάτων και, όπως για τις περισσότερες ιστορίες σχετικά με τη δραστηριότητα στην αλυσίδα, κοιτάζοντας τις πραγματικές συναλλαγές και τους σχετικούς λογαριασμούς, μπορεί να αποβεί διαφωτιστικό για την κάθε κίνηση.
Σε αυτήν την περίπτωση, φαίνεται ότι η εισροή 100 χιλιάδων ETH μπορεί να εντοπιστεί σε μία μόνο διεύθυνση Ethereum, και σε ένα πορτοφόλι, που είναι υπεύθυνο για τη διοχέτευση έως 258 χιλιάδων ETH (541,8 εκατομμύρια δολάρια με τιμή 2100/ETH) στο συμβόλαιο staking.

Αναζήτηση για τη φάλαινα που είναι «mega bullish» για το ETH και το Eth 2.0

Δεδομένης της σχετικής σταθερότητας στην αύξηση που έχει δει το συμβόλαιο καταθέσεων από τις αρχές του Δεκεμβρίου, είναι πιθανό μια οντότητα να ήταν πίσω από την απροσδόκητη αύξηση της περασμένης εβδομάδας. Αλλά μπορούμε να το αποδείξουμε; Μπορεί να αποδειχθεί εύλογα, ότι μια μεμονωμένη οντότητα ήταν πίσω από τις καταθέσεις αξίας 100k ETH;
Δυστυχώς, η εύρεση των συναλλαγών και των διευθύνσεων on-chain δεν ήταν μια γρήγορη εύρεση «στην πρώτη σελίδα του Ethercan».

Ελπίζοντας να κερδίσουμε μια γρήγορη νίκη, η πρώτη θέση που ελέγξαμε ήταν οι μεγαλύτερες συνολικές καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από μία μόνο διεύθυνση. Ενώ αυτή η στρατηγική βρήκε μια διεύθυνση που είχε καταθέσει πρόσφατα περίπου 12.800 ETH, με 400 συναλλαγές στο συμβόλαιο κατάθεσης, δυστυχώς, δεν ήταν η διεύθυνση που ψάχναμε, καθώς η ημερομηνία των συναλλαγών (20 Ιουνίου 2021) είναι μερικές ημέρες νωρίτερα και το ποσό είναι μόνο ~ 13% του συνόλου των 100k ETH.
Παρόλο που το «μόνο ~ 13%» σε αυτήν την περίπτωση εξακολουθεί να είναι πάνω από 26,8 εκατομμύρια $ (στα 2100 $/ETH), είναι σαφές ότι εάν τα 100k ETH προερχόταν από μία οντότητα, η κατάθεση έγινε πιο διακριτικά και όχι με μία απ’ ευθείας YOLO κατάθεση 100k από μία διεύθυνση.

Απαιτήθηκε μια βαθύτερη ανάλυση, επομένως κατεβάσαμε τις συναλλαγές στο συμβόλαιο κατάθεσης από το Ethercan για τις 22 Ιουνίου 2021 και τις ανεβάσαμε στο Excel. Τα δεδομένα ήταν σαφή.

Από τα δεδομένα που αντλήθηκαν για τις 22 Ιουνίου 2021, υπήρχαν 1163 διευθύνσεις που κατέθεσαν συνολικά 32 ETH στη σύμβαση κατάθεσης, 133 διευθύνσεις που κατέθεσαν 800 ETH και άλλες 11 διευθύνσεις που κατέθεσαν άλλα διάφορα ποσά πολλαπλάσια των 32 ETH.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το ETH 2.0 είναι η αλλαγή πρωτοκόλλου που το Ethereum σχεδιάζει και που θα μεταφέρει τη λειτουργία του Ethereum από το proof of work to σε ένα proof of stake δίκτυο. Οι επικυρωτές του proof of stake θα διαφυλάσσουν την ασφάλεια του δικτύου και θα λαμβάνουν ETH ως ανταμοιβή για αυτό. Ένας επικυρωτής ξεκινά καταθέτοντας τουλάχιστον 32 ETH σε ένα συμβόλαιο κατάθεσης στο Ethereum mainnet, την τρέχουσα proof of work αλυσίδα.

Η κατάθεση είναι μονόδρομος, καθώς το πλήρες ποσό των ETH, συμπεριλαμβανομένων τυχόν κερδών που αποκτήθηκαν, δεν είναι προσβάσιμο μέχρι τη συγχώνευση του δικτύου, το οποίο είναι απίθανο να συμβεί μέχρι τα τέλη του 2022.

Με το ίδιο συνολικό ποσό κατάθεσης, τα 800 ETH, την ίδια ημέρα, από 133 διευθύνσεις, η πεποίθησή μας μεγάλωσε σχετικά με την προέλευση των 100k ETH από μία μόνο διεύθυνση. Για να επιβεβαιωθεί αυτό, έπρεπε να υπάρχει κάποια ομοιότητα μεταξύ των διευθύνσεων. Όντως, μια γρήγορη ματιά αποκάλυψε ότι η κάθε διεύθυνση χρηματοδοτήθηκε από μια κοινή διεύθυνση.

Εύρηκα! Μια φάλαινα εντοπίστηκε.

Η εικόνα της φάλαινας μας, άρχισε να γίνεται πιο ξεκάθαρη. Ας ρίξουμε μια ματιά για να καταλάβουμε πώς εκτέλεσε την όλη επιχείρηση:

  • Σε καθεμία από τις νέες διευθύνσεις, 800 ETH κατατέθηκαν στη σύμβαση – 25 καταθέσεις των 32 ETH. Τα υπόλοιπα 10 ETH στάλθηκαν για την κάλυψη του κόστους gas και μόλις οι καταθέσεις είχαν τελειώσει, το υπόλοιπο ~ 9,86 ETH σε κάθε διεύθυνση στάλθηκε σε μια κοινή διεύθυνση. Αυτά τα κεφάλαια τελικά στάλθηκαν στο συμβόλαιο κατάθεσης.
  • Έθεσαν τα θεμέλια για το σχέδιό τους, με μια απλή συναλλαγή 100 χιλιάδων ETH (210 εκατομμύρια δολάρια στα 2100$/ETH) στις 16 Ιουνίου. Σε κάτι αταίριαστο για ένα τόσο μεγάλο ποσό, η συναλλαγή δεν βιαζόταν να διεκπεραιωθεί, αφού χρειάστηκε 1 λεπτό και 41 δευτερόλεπτα για επιβεβαίωση. Αυτή η στάση του «δεν θέλω να πληρώσω υπερβολικά gas για αυτήν τη συναλλαγή», που ενώ είναι κατανοητό για τους κοινούς θνητούς που χρησιμοποιούν το Ethereum, είναι εκπληκτικό που προέρχεται από μία τέτοια φάλαινα.
  • Χρησιμοποιώντας τα 100k ETH στο νέο πορτοφόλι, χρηματοδότησαν 133 φρέσκα πορτοφόλια σε διάστημα 8 λεπτών, το καθένα με 810 ETH για συνολικά 107.730 ETH.

Κοιτάζοντας τη διεύθυνση που χρηματοδοτήθηκε με τα 100k ETH, βλέπουμε πάνω από 258k ETH (541,8 εκατομμύρια $ με 2100/ETH) να περνούν μέσα από αυτή, σύμφωνα με τον Nansen. Χωρίς κλικ σε κάθε διεύθυνση, φαίνεται ότι όλο το ETH που διέρχεται από αυτήν τη διεύθυνση έχει διοχετευτεί στη σύμβαση κατάθεσης με παρόμοιο τρόπο με αυτό που περιγράφεται παραπάνω, ξεκινώντας με μια συναλλαγή 90.000 ETH στις 21 Μαΐου και μια συναλλαγή 49.990 ETH στις 14 Ιουνίου.

Η διεύθυνση δεν δείχνει επίσης σημάδια επιβράδυνσης. Μέχρι να γραφτεί αυτό το άρθρο, η διεύθυνση χρηματοδοτήθηκε ακόμα δύο φορές με 6119 ETH  και 792 ETH. Βάσει της νοοτροπίας της (αλά Michael Saylor «πούλα και τα έπιπλα του γραφείου»), αυτά τα ποσά σχεδόν σίγουρα προορίζονται για το συμβόλαιο κατάθεσης.

Κοιτάζοντας τη συναλλαγή των 100k ETH, χρηματοδοτήθηκε από μια διεύθυνση OG Ethereum που είχε λάβει τα κεφάλαια αμέσως πριν από μια διεύθυνση που η Nansen δείχνει ότι έλαβε το 100% των 302k ETH της από ένα πορτοφόλι που η Nansen έχει επισημάνει ως κρυπτο- δανειστή του Celsius.

Η εν λόγω διεύθυνση OG έχει συναλλαγές από τον Σεπτέμβριο του 2016 και η εξέταση των πρώτων συναλλαγών με ERC-20 είναι μια διαδρομή κάτω από τη λωρίδα μνήμης στο r / ethtrader, συμπεριλαμβανομένων των SPANK, KIN, FUN, OMG (τα πήρε από airdrop – ακόμα δεν έχουν πουληθεί 💎🙌) και πολλά SAI. Λαμβάνουν επίσης τακτικές καταθέσεις BOND από ένα συμβόλαιο που η Nansen έχει χαρακτηρίσει ως κατοχύρωση, υποδεικνύοντας ότι είναι πρώιμο μέλος της ομάδας ή επενδυτής.

Η συνολική δραστηριότητα της φάλαινας σύμφωνα με την Nansen είναι τεράστια, με 1,72 εκατομμύρια ETH να εισέρχονται και να εξέρχονται. Μόνο που υπάρχουν τόσα πολλά OG με αυτό το είδος και μέγεθος κεφαλαίων αλλά και νοοτροπίας προσανατολισμένης στο Ethereum, που δεν φαίνεται να πηγαίνουν πουθενά αλλού σύντομα.

Πηγή: 14/06/2021 – https://cointelegraph.com/news/finance-redefined-the-500-million-bet-on-eth-20-making-waves-june-24-july-1


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ
Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Τριπόλεως 58, Ελληνικό Αττικής
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/ 

REGALO
Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης  
https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.