Cardano: μία πιθανόν αναπάντεχη αιτία για την τρέχουσα πτωτική του τάση

Ενώ συνήθως θεωρείται ότι η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου υπαγορεύει το συναίσθημα της αγοράς, ορισμένες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις αμφισβητούν αυτήν την ιδέα. Οι παρακάτω μετρήσεις δείχνουν πώς ούτε η δράση της τιμής, ούτε η δυναμική του δικτύου του νομίσματος, υπαγορεύουν την απόδοση του. Ο κρίσιμος παράγοντας είναι οι κάτοχοι.

Η πτώση του Cardano οφείλεται στο συναίσθημα της αγοράς;

Είναι πράγματι έτσι. Πείτε το FUD ή ανησυχία μεταξύ των επενδυτών σχετικά με τη δράση της τιμής του Bitcoin, αυτή η παράμετρος φαίνεται να καθορίζει πώς κινείται το ADA. Το κοινωνικό συναίσθημα κυριαρχεί ως κινητήρια δύναμη έναντι της συμπεριφοράς της τιμής.
Όταν καταγράφεται στους Απλούς Κινούμενους Μέσους όρους των 30 ημερών, γίνεται εμφανές ότι το συναίσθημα της αγοράς ποδηγετούσε τις εισροές και τις εκροές αυτού του altcoin.

Ο λόγος για τον οποίο ο όγκος συναλλαγών αποτελεί το επίκεντρο, είναι ότι όταν το SMA 30 ημερών τοποθετείται στη δράση της τιμής, δεν ταιριάζει με το μοτίβο.

Cardano : SMA 30 ημερών(μπλε) ασύμβατο με τις άλλες μετρήσεις| Πηγή: TradingView /AMBCrypto

Ενώ, ο όγκος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μέσο συναίσθημα (στο Reddit) και το σύνολο των θετικών συναισθημάτων, όλα ταιριάζουν στο μοτίβο που καταγράφεται, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει το ίδιο, αν και υπήρξε κάποια διαφορά στις κινήσεις τους στις αρχές του έτους. Αλλά η διαφορά έγινε έκτοτε σχεδόν αμελητέα.

Το κοινωνικό συναίσθημα, η δραστηριότητα των Developer και ο όγκος συναλλαγών στο SMA των 30 ημερών | Πηγή: Santiment – AMBCrypto

Αυτό συμβαίνει επειδή, η αύξηση της περιόδου Απριλίου-Μαΐου, οι όγκοι κατά την χρονική περίοδο μετά την συντριβή των τιμών και το κοινωνικό συναίσθημα, έχουν μια ύποπτη συσχέτιση.
Κατά κάποιο τρόπο, ακόμη και πριν από την αύξηση των όγκων συναλλαγών, και οι τρεις μετρήσεις που αφορούν τα κοινωνικά δεδομένα, ήδη είχαν ανοδική πορεία.
Ενώ το συναίσθημα ήταν στο ATH του, οι όγκοι ακολουθούσαν την πορεία του, με διαφορά 24 ωρών. Παρομοίως, όταν αυτές οι μετρήσεις μειώθηκαν γρήγορα, το ίδιο συνέβη και με τους όγκους συναλλαγών.
Η τιμή για άλλη μια φορά δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις κινήσεις, καθώς ακόμη και πριν από τα ATH, αυτές οι μετρήσεις ακολουθούσαν τους όγκους του Cardano.

Τι γίνεται με τη δραστηριότητα του Δικτύου;

Προς έκπληξη, το δίκτυο (ενεργοί προγραμματιστές) δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση του ADA στην αγορά. Παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα των προγραμματιστών ήταν στα χαμηλότερα του 2021 τον Μάιο, οι όγκοι συναλλαγών ήταν ακόμη υψηλοί.
Παρομοίως, παρά την έντονη αναπτυξιακή δραστηριότητα σε αυτόν τον παράγοντα, οι τιμές και οι όγκοι ήταν και τα δύο κάτω. Επιπλέον, εξαιτίας αυτού, όταν οι όγκοι συναλλαγών μειώθηκαν σημαντικά το ίδιο συνέβη και στις ενεργές διευθύνσεις.

Και οι δύο αυτές μετρήσεις είναι κατά κάποιο τρόπο το άθροισμα των όγκων συναλλαγών και του κοινωνικού συναισθήματος, και γι’ αυτό και κινούνταν χαμηλά επίσης.

Η κίνηση του όγκου συναλλαγών | Πηγή: Messari – AMBCrypto
Η κίνηση στις ενεργές διευθύνσεις του Cardano | Πηγή: Messari – AMBCrypto

Έτσι, εάν είστε επενδυτής στο Cardano και αναζητάτε μια απάντηση στο πότε το ADA αποδίδει τρομερά, ένας από τους λόγους μπορεί να αποδοθεί στο συναίσθημα των επενδυτών. Στη δυναμική δηλαδή της κοινότητάς του.

Πηγή: Aaryamann Shrivastava  – 179/07/2021 –https://ambcrypto.com/cardano-the-cause-for-its-current-downtrend-may-be-surprising/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

LENNON   ECO - GASTROBAR
Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
Βούρβαχη Δ 8, Πάτρα
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/ 
E64.GR
Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.