Οι 3 λόγοι που οι traders θεωρούν τα 29.500$ ως τον πυθμένα της τιμής του Bitcoin

Η ανάκαμψη του Bitcoin πάνω από τις 32.000 δολάρια, ενίσχυσε το αίσθημα μεταξύ των traders που πιστεύουν ότι το κατώτατο όριο της τιμής ήδη καταγράφηκε. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι, η έντονη αντίσταση εμποδίζει το δρόμο προς νέα υψηλά.

Οι traders δείχνουν να αποκτούν μία νέα αίσθηση ελπίδας, μετά την ανάκαμψη της τιμής του Bitcoin (BTC) που διατηρείται στο εύρος των 32.000 δολαρίων, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView, δείχνουν ότι οι «ταύροι» κατάφεραν να συγκεντρωθούν στο επίπεδο των 32.000 δολαρίων, όπου το Bitcoin αιωρούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι έμποροι βέβαια περιμένουν υπομονετικά για περαιτέρω επιβεβαίωση ότι το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται εν μέσω μιας αντιστροφής τάσης, πριν επανέλθουν πλήρως στο αγορά.

BTC/USDT -ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Να λοιπόν, τι αναμένουν οι αναλυτές και οι επενδυτές από την τιμή του Bitcoin.

Τα futures του CME σημειώνουν μία αισιόδοξη αύξηση.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Delphi Digital, παρατηρήθηκε μια επιθετική αντιστροφή στη βάση των προθεσμιακών συμβολαίων του CME στις 21 Ιουλίου, και αυτό είναι ένα ανοδικό σημάδι για τους traders του BTC που κέρδισαν «φθηνά» συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Το προκύπτον contango ερμηνεύεται ως αισιόδοξο, επειδή η τιμή των futures είναι πάνω από την τιμή spot.

Bitcoin 1-month futures basis. Source: Delphi Digital

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin του CME διπλασιάστηκε από τα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια στις 19 Ιουλίου στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 20 Ιουλίου, αφού τα ιδρύματα (θεσμικοί, εταιρείες, Ταμεία κλπ) τοποθετήθηκαν «ελαφρώς παραπάνω σε μακροπρόθεσμες θέσεις μετά από μια παρατεταμένη περίοδο βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων».

Ενώ τα μοχλευμένα κεφάλαια παραμένουν καθαρά, καθώς χρησιμοποιούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του CME για να αντισταθμίσουν την άμεση έκθεσή τους στο spot , η Delphi Digital ανέφερε ότι πιθανότατα «έκλεισαν ένα μέρος των θέσεών τους».

Σύμφωνα με τη Delphi Digital:

«Συνολικά, η δημιουργία νέων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του CME είναι μια ελαφρώς bullish (αισιόδοξη) αφήγηση, δεδομένου ότι το BTC είχε μια μίνι έκρηξη για να ανακτήσει το εύρος της τιμής του, λίγες ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Νέας Υόρκης. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο CME χτύπησαν αρνητικά επίπεδα χθες, πριν σημειώσουν μια σημαντική αντιστροφή τάσης. Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι οι άνθρωποι αγοράζουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, καθώς το BTC αυξήθηκε κάτω από το εύρος τιμής στο οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες.»

Πολλαπλές ζώνες αντίστασης παραμένουν στο δρόμο του Bitcoin

Η ανάκαμψη του Bitcoin άνω των 32.000 δολαρίων, αναβίωσε την αισιόδοξη διάθεση για πολλούς traders , αλλά ο δρόμος μπροστά μας δεν είναι σε καμία περίπτωση μια βόλτα στο πάρκο, λόγω των πολλαπλών ζωνών αντίστασης που βρίσκονται πάνω σ’ αυτόν.

Σύμφωνα με τον αναλυτή κρυπτονομισμάτων με το Twitter ψευδώνυμο Rekt Capital, πολλά από τα προηγούμενα επίπεδα υποστήριξης για το Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων των 35.000 $ και των37.000 $, θα μπορούσαν σύντομα να λειτουργήσουν ως αντίσταση!

Rekt Capital@rektcapital: Συνολικά, το #BTC έχει ένα σύμπλεγμα δυνητικά νέων αντιστάσεων μπροστά. Η κόκκινη γραμμή στο γράφημα είναι το επίπεδο στα $32.200 εβδομαδιαίως που έχασε ως υποστήριξη την περασμένη εβδομάδα. Η πρόσφατα χαμένη μπλε γραμμή στο γράφημα των 50 εβδομάδων EMA (33.700 $). Και η μαύρη γραμμή στο γράφημα που είναι το υψηλότερο χαμηλό (~ $ 34800) του 2021. Όλες οι παλιές στηρίξεις. Όλα πιθανώς νέες αντιστάσεις.

Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου (23/07), η τιμή του Bitcoin βρίσκεται στη διαδικασία προσπάθειας για βιώσιμη έξοδο άνω των 32.200 $, όπου η τιμή έχει κολλήσει για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Οι εισροές στα ανταλλακτήρια, ιστορικά, αυξάνονται κοντά στον πυθμένα της αγοράς

Ένα άλλο σημάδι αισιοδοξίας προήλθε από τον χρήστη του Twitter με το ψευδώνυμο IzzyEibani, ο οποίος τόνισε την πρόσφατη αύξηση των εισροών στα ανταλλακτήρια ως πιθανό σημάδι ότι ο πυθμένας της τιμής έχει πλέον επιτευχθεί.

Μία μικρή αχτίδα φωτός για εσάς, εμπνευσμένο από μια ανάρτηση του @MrBenLilly. Οι εισροές στα ανταλλακτήρια αυξήθηκαν 3 φορές από το 2017 και σε κάθε άνοδο των εισροών αντιστοιχούσε σε ένα σημαντικό κατώτατο σημείο. Και τώρα, η 4η αύξηση μόλις ολοκληρώθηκε …

Μια πιο προσεκτική ματιά στο γράφημα, βλέπουμε ότι υπήρξαν τρεις περιπτώσεις στο παρελθόν: την 1 Αυγούστου 2017, στις 30 Νοεμβρίου 2018 και στις 12 Μαρτίου 2020, όπου οι εισροές στα ανταλλακτήρια αυξήθηκαν με τρόπο παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε στις 16 Ιουλίου. Κάθε φορά η αγορά βυθίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εισροές.

Bitcoin price vs. exchange inflows. Source: CryptoQuant

Εάν η αγορά εξελιχθεί παρόμοιαμε το ιστορικό μοτίβο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πρόσφατη πτώση στα 29.500 δολάρια να ήταν το κατώτατο σημείο τιμής για το BTC.

Πηγή: JORDAN FINNESETH – 23/07/2021 -https://cointelegraph.com/news/3-reasons-why-traders-think-bitcoin-price-bottomed-at-29-500


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

LENNON   ECO - GASTROBAR
Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
Βούρβαχη Δ 8, Πάτρα
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/ 
E64.GR
Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.