Η Σιγκαπούρη στην κορυφή της υιοθέτησης των Crypto (43%), σύμφωνα με νέα έρευνα

Η πρώτη για το 2021 έρευνα του Independent Reserve Cryptocurrency Index, ή IRCI, βασίζεται σε μια δημοσκόπηση 1000 κατοίκων της Σιγκαπούρης σε ένα δείγμα αντιπροσωπευτικό ως προς το φύλο, την ηλικία και τον τόπο κατοικίας.

Η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται στη Σιγκαπούρη, ειδικά μεταξύ των νεότερων γενεών που θέλουν να αξιοποιήσουν το δυναμικό γέννησης νέου πλούτου του Bitcoin (BTC) και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που διεξήχθη από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Ασίας-Ειρηνικού, το Independent Reserve.

Το 43% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων, ενώ το 46% σχεδιάζει να αγοράσει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του IRCI.
Τα δύο τρίτα του δείγματος (66%) των ερωτηθέντων, στην ηλικιακή ομάδα 26 έως 45 ετών, δήλωσαν ότι είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, το 93% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ακούσει για το Bitcoin. Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων περιέγραψε το BTC ως «επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο» και το 25% το χαρακτήρισε «απόθεμα αξίας» ή «ψηφιακό χρυσό».

Μεταξύ αυτών της ηλικίας 26 -35 ετών, τα τρία τέταρτα δήλωσαν πως πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα γίνουν ευρέως αποδεκτά από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Η αναγνωρισιμότητα από το κοινό διαφόρων κρυπτονομισμάτων στη Σιγκαπούρη

Πληροφορίες και επισημάνσεις της έρευνας του IRCI Singapore 2021

  • Το 93% των Σιγκαπούριων γνωρίζουν τουλάχιστον έναν τύπο κρυπτο. Το Bitcoin είναι το πλέον αναγνωρίσιμο, με το 90% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι το γνωρίζουν.
  • Το 43% των Σιγκαπούριων κατέχουν κάποιο είδος κρυπτονομίσματος, ποσοστό που είναι εξαιρετικά υψηλό σε σύγκριση με τις περιφερειακές και παγκόσμιες μέσες εκτιμήσεις.
  • Το 74% των κατόχων κρυπτονομισμάτων, αναφέρουν είτε ότι πραγματοποίησαν κέρδη είτε ότι είναι «στα λεφτά» τους στις επενδύσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.
  • Ο κύριος παράγοντας εμπιστοσύνης στα κρυπτονομίσματα στη Σιγκαπούρη, είναι η αυξημένη σαφήνεια που υπάρχει στη χώρα σχετικά με θέματα νομοθεσίας και φορολογίας.
  • Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων, πιστεύουν ότι το Bitcoin είναι επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο. περισσότεροι κατά τρεις φορές από το ποσοστό αυτών που το θεωρούν χρήμα.
  • Περίπου το 7% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Bitcoin είναι απάτη.
  • Το 21% των Σιγκαπούριων που σκόπευαν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα το 2020 αλλά δεν το έκαναν, δήλωσαν ότι οι αποφάσεις για την αγορά τους επηρεάστηκαν άμεσα από την οικονομική κατάρρευση της κρίσης του COVID-19.


Αυτές οι νοοτροπίες και αντιλήψεις αντικατοπτρίζουν το θετικό εναγκαλισμό της Σιγκαπούρης στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε πολλαπλά τμήματα της κοινωνίας. Όπως ανέφερε πρόσφατα η Cointelegraph, οι χρηματοοικονομικές αρχές στη Σιγκαπούρη επιβεβαίωσαν ότι συνεργάζονται με τους Γάλλους ομολόγους τους, για να διερευνήσουν διασυνοριακές εφαρμογές ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης, η κεντρική τράπεζα της πόλης- κράτους, έχει προσφέρει ακόμη και χρηματικά έπαθλα στους πολίτες για να υποβάλουν τις ιδέες τους για το ψηφιακό νόμισμα.

Ο Adrian Przelozny, Διευθύνων Σύμβουλος της Independent Reserve, χαρακτήρισε τη Σιγκαπούρη ως «βασικό κόμβο στην Ασία, λόγω της ισχυρής και καλά ρυθμισμένης υποδομής χρηματοπιστωτικών αγορών και του ανοίγματος της στις νέες τεχνολογίες».

Ο Raks Sondhi, διευθύνων σύμβουλος της Independent Reserve, εξήγησε περαιτέρω τα πλεονεκτήματα της Σιγκαπούρης σε ένα email προς τη Cointelegraph:

Πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και επιχειρήσεις blockchain, αναζητούν Κανονιστική ασφάλεια. Η Νομισματική Αρχή του Νόμου για τις Υπηρεσίες Πληρωμών της Σιγκαπούρης, παρέχει ένα σταθερό Κανονιστικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας.
Με αυτό, η Σιγκαπούρη είναι έτοιμη να προωθήσει τη φήμη της ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο, με αιτήσεις για έκδοση αδειών από κορυφαία ανταλλακτήρια ψηφιακών στοιχείων, από όλο τον κόσμο, να έχουν ήδη υποβληθεί.


Ένας εκπρόσωπος του ανταλλακτηρίου είπε στην Cointelegraph ότι η Σιγκαπούρη φαίνεται να είναι πολύ πιο μπροστά από το μέσο όρο υιοθέτησης, σε σύγκριση με άλλα έθνη.
Χαρακτηριστικά: Το ανταλλακτήριο δημοσίευσε μια ανεξάρτητη μελέτη της Αυστραλίας το 2020, που έδειχνε το ποσοστό κυριότητας κρυπτονομισμάτων στο 18,6%.
Συνολικά, η Σιγκαπούρη σημείωσε βαθμολογία 63 στο IRCI (κατάλογος υιοθέτησης) σε κλίμακα από 1 έως 100, σε σύγκριση με το 47 της Αυστραλίας το 2020.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της έρευνας

Πηγή: SAM BOURGI – 26/07/2021 -https://cointelegraph.com/news/43-of-singaporeans-own-crypto-according-to-independent-reserve-survey


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ
Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Τριπόλεως 58, Ελληνικό Αττικής
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/ 

DOS.gr
Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι – Αθήνα
https://www.dos.gr/#
https://www.facebook.com/dos.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.