Το fractal που τοποθετεί την τιμή του ΕΤΗ στις 14Κ εντός του 2021

Το εγγενές νόμισμα του δικτύου Ethereum, το Ether (ETH), αντιμετωπίζει την προοπτική να κλείσει πάνω από τις $14.000 κάποια στιγμή μέσα στο 2021, με βάση την εντυπωσιακή ομοιότητα της τρέχουσας τάσης του με εκείνη του περασμένου έτους. Ας δούμε αναλυτικά την εκτίμηση αυτή.

Το fractal της τιμής του Ether

Το fractal του Ethereum, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον χρήστη TradingShot, περιλαμβάνει τρεις τεχνικούς δείκτες: έναν απλό κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών (SMA 50 ημερών), ένα κανάλι Fibonacci και έναν δείκτη σχετικής ισχύος (RSI).

Το Ether έκλεισε πάνω από το SMA των 50 ημερών τον Ιούλιο του 2021, για πρώτη φορά μετά την πτωτική διόρθωση του Μαΐου του 2021. Όπως σημείωσε ο TradingShot, το σπάσιμο πάνω από το εν λόγω κινητό μέσο κύμα, ιστορικά είναι προάγγελος έντονης ανοδικής κίνησης.
Για παράδειγμα, μια αύξηση πάνω από το SMA των 50 ημερών, τον Απρίλιο του 2020, οδήγησε την ισοτιμία του ζεύγους ETH/USD από τα περίπου $170 σε πάνω από $500 τον Σεπτέμβριο του 2020, μέσα σε μόλις 137 ημέρες.

Το ανοδικό fractal του Ethereum σε γράφημα του TradingShot. Πηγή: TradingView.com

Η ανοδική περίοδος των ακραίων κερδών, είδε επίσης το καθημερινό κλείσιμο στο RSI του Ether, υψηλότερα από 60 (ουδέτερο) σε πάνω από 90 (υπεραγορασμένο).
Εν τω μεταξύ, καθώς το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε, οι κινήσεις της τιμής του βρήκαν ενδιάμεσα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης μέσα σε ένα κανάλι Fibonacci.

Επίκειται νέο ΑΤΗ

Ο TradingShot υπολόγισε εκ νέου πολλά περιστατικά κίνησης της τιμής με βάση το fractal Απριλίου-Σεπτεμβρίου του 2020, καθένα από τα οποία έδειχνε ότι το Ether κλείνει πάνω από το SMA των 50 ημερών και συγκεντρώνεται υψηλότερα μέσα στο κανάλι Fibonacci, ενώ το RSI του ταλαντευόταν στο επίπεδο μεταξύ ουδέτερου και υπεραγορασμένου.
Το ίδιο συμβαίνει και στον τρέχοντα Ιούλιο του 2021.

«Μόλις το [50-SMA] σπάσει, το ETH χρειάζεται είτε 132, 137 είτε 70 ημέρες, για να φτάσει στην επόμενη κορυφή του στην κλίμακα Fibonacci», τονίζουν οι αναλυτές.
«Όπως βλέπετε, οι κορυφές προοδευτικά είναι ένα επίπεδο υψηλότερες κάθε φορά: πρώτα 1.0, μετά 1.5 και το πιο πρόσφατο, τον Μάιο, στις 2.0 Fib).»

Παρομοίως, το επίπεδο 1.0 στο επόμενο ανοδικό σκέλος θα μπορούσε να φέρει το ζεύγος ETH/USD να δοκιμάζει τις $4.000. Εν τω μεταξύ, μια εκτεταμένη ανοδική τάση θα μπορούσε να φτάσει το ζεύγος στα επίπεδα Fibonacci 1,5 και 2,0, τα οποία συμπίπτουν με τις 6.000$ και τις 9.000$, αντίστοιχα.

Αλλά, σημειώνει ο TradingShot, σε κάθε ράλι μετά το κλείσιμο πάνω από το SMA των 50 ημερών, ο ανοδικός στόχος του Ether προχωρά ένα επίπεδο υψηλότερα στην κλίμακα Fibonacci.
Επομένως, ο επόμενος στόχος τιμής του κρυπτονομίσματος μπορεί να είναι στο επίπεδο 2.5 Fib, το οποίο είναι πάνω από τις $ 14.000. Ο αναλυτής μάλιστα προσθέτει:

«Τεχνικά, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η επόμενη κορυφή θα είναι στα 2,5 ή υψηλότερα, αλλά σίγουρα αυτό φαίνεται να είναι πολύ υψηλό επίπεδο σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές, ειδικά εάν τεχνικά χρειάζεται για να επιτευχθεί σε 137 ημέρες (ή ακόμα χειρότερα σε 70 ημέρες) όπως προτείνει το μοντέλο»

Πηγές: YASHU GOLA – 29/07/2021- https://cointelegraph.com/news/ethereum-price-can-hit-14k-if-the-march-2020-chart-fractal-holds?utm_content=bufferbdf3a&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ
Ιατρός, Καρδιολόγος
Δασκαλογιάννη 1 Α, Σητεία, Κρήτη
Τηλ. 28430 28750
Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.