Ερευνα Deloitte 2021: τα κρύπτο ίσως αντικαταστήσουν το fiat μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια

Η μία εκ των Big Four λογιστική εταιρεία Deloitte πραγματοποίησε έρευνα σε επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου για να καταγράψει τις απόψεις τους σχετικά με τη τεχνολογία blockchain και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η πλειοψηφία των χρηματοοικονομικών επαγγελματιών, θεωρεί ότι η blockchain έχει πολλές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις τους. Αλλά πολλοί από αυτούς εντόπισαν σημαντικά εμπόδια, όπως η παρωχημένη υποδομή του κλάδου, τα αποσπασματικά νομοθετικά πλαίσια και οι κραυγαλέοι κίνδυνοι ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Η ετήσια παγκόσμια έρευνα για την τεχνολογία blockchain της Deloitte, διαπίστωσε ότι το 76% των επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου πιστεύει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία «θα χρησιμεύσουν ως ισχυρή εναλλακτική λύση ή/και ως πλήρης αντικατάσταση των νομισμάτων fiat μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια»

Η Deloitte είναι μία από τις λεγόμενες «Big Four» λογιστικές εταιρείες, μαζί με τις KPMG, EY και PwC. Διεξάγει κάθε έτος μια έρευνα για τη blockchain τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η έρευνα του 2021 είναι η πρώτη που καλύπτει ρητά τις εμπορικές δραστηριότητες που ενεργοποιούνται από τη blockchain.

Η εταιρεία πραγματοποίησε έρευνα σε περισσότερους από 1.280 επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου με έδρα τη Βραζιλία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 24 Μαρτίου και 10 Απριλίου του 2021, πάνω στην ακμή της αγοράς κρυπτονομισμάτων φέτος.

Το 81% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι η τεχνολογία είναι «σε μεγάλο βαθμό κλιμακούμενη και έχει επιτύχει την γενική της υιοθέτηση».
Το 73% πιστεύει ότι η επιχείρησή τους θα πρέπει να υιοθετήσει τη blockchain και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ενώ θα χάσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εάν δεν το κάνει.

Όμως δεν είναι όλα ρόδινα!

Το 65% των ανώτερων στελεχών του χρηματοοικονομικού κλάδου που συμμετείχε στην έρευνα, θεωρεί την υπάρχουσα υποδομή στον κλάδο ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αποδοχή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Το 63% θεωρεί ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα άλλο εμπόδιο και το 60% βλέπει εμπόδια προερχόμενα από τη νομοθεσία σχετικά με τα κρυπτονομίσματα..

Οι ανησυχίες αυτές δεν προκαλούν έκπληξη, δεδομένου ότι τα νομικά πλαίσια και οι τεχνικές υποδομές δεν συμβαδίζουν ακόμη με τα κρυπτονομίσματα, μια νέα τεχνολογία που δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία. Και υπάρχουν πολλές παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο για να τρομάξουν τους κλάδους υψηλού κινδύνου.

Παρά τις προκλήσεις, τα crypto φαίνεται να ασκούν μια ισχυρή έλξη μεταξύ των επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Όταν τέθηκε το ερώτημα πώς θα αναπτυχθούν τα κρυπτονομίσματα, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η επιχείρησή τους ενδέχεται τελικά να υιοθετήσει τα κρυπτονομίσματα ως επιλογή πληρωμής και το 45% ότι θα προχωρούσε σε tokenize των περιουσιακών τους στοιχείων.
Το 44% είπε ότι τα κρυπτονομίσματα θα επέτρεπαν στον φορέα τους να έχει πρόσβαση στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, έναν τομέα χρηματοοικονομικών εφαρμογών και πρωτοκόλλων, χωρίς την επίβλεψη ή την έγκριση τρίτων μερών, που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως από τους κατόχους κρυπτονομισμάτων.

Ίσως βέβαια οι επαγγελματίες να είχαν ανταποκριθεί διαφορετικά αν η έρευνα είχε πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ή μετά τη συντριβή των τιμών της φετινής άνοιξης.

Το πλήρες κείμενο της έρευνας μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πηγή: Ekin Genç 22/08/2021 –https://decrypt.co/79136/deloitte-survey-crypto-will-rival-or-replace-fiat-within-10-years


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

LENNON   ECO - GASTROBAR
Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
Βούρβαχη Δ 8, Πάτρα
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/ 
E64.GR
Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.