ΗΠΑ: Μία τροποποίηση 8 λέξεων για τα crypto στο νομοσχέδιο για τις υποδομές, χαρακτηρίζεται ως «προσβολή του κράτους δικαίου»

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι ένα τμήμα του νομοσχεδίου για τις υποδομές, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή στη Βουλή των ΗΠΑ, τροποποιεί ένα μέρος του φορολογικού κώδικα και καθιστά ποινικό αδίκημα την παράλειψη επιχειρήσεων και ιδιωτών να αναφέρουν συναλλαγές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, Abraham Sutherland, είπε ότι είναι μια ξεχωριστή διάταξη από την ήδη αμφιλεγόμενη διάταξη περί «μεσίτη/ broker» που τράβηξε όλη την προσοχή όταν το νομοσχέδιο ήταν στη Γερουσία:

“Είναι κακό για όλους τους χρήστες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά είναι ιδιαίτερα κακό για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi). Το καταστατικό δεν θα απαγόρευε εντελώς τη DeFi. Αντίθετα, επιβάλλει απαιτήσεις αναφοράς που, δεδομένου του τρόπου λειτουργίας της DeFi, θα καθιστούσαν αδύνατη τη συμμόρφωσή της με αυτούς.”

Η Meltem Demirors, επικεφαλής στρατηγικής της CoinShares, εξέφρασε τις ανησυχίες της στο Twitter για αυτό που θεωρεί ως «αντισυνταγματικό και αντιαμερικανικό χαρακτήρα της τροπολογίας»

Η τροποποίηση στο τμήμα 6050I είναι μέρος του νομοσχεδίου για τις υποδομές, το οποίο έχει προγραμματιστεί να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή. Από το 1984, η ενότητα 6050I του φορολογικού κώδικα απαιτεί από τις επιχειρήσεις και τα άτομα που λαμβάνουν είτε φυσικά μετρητά είτε τραπεζικό έμβασμα άνω των 10.000$, να υποβάλουν το Έντυπο 8300 και να αναφέρουν τα προσωπικά στοιχεία του αποστολέα, όπως όνομα, διεύθυνση και Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τροπολογία οκτώ λέξεων στο νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη φράση «οποιοδήποτε ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο» στον ορισμό των «μετρητών».

Αυτό εγείρει προφανείς ανησυχίες για το απόρρητο των συναλλαγών όταν εφαρμόζεται σε συναλλαγές της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) και των κρυπτονομισμάτων και είναι απλά ανέφικτο για πολλά έργα.

Ο Sutherland εξήγησε σε επεισόδιο της σειράς Unchained της Laura Shin, την 26η Οκτωβρίου, ότι το Section 6050I εξελίχθηκε γρήγορα για να γίνει εργαλείο καταπολέμησης του εγκλήματος στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, λέγοντας: Αυτό στην πραγματικότητα δεν έχει να κάνει τόσο με τους φόρους, αλλά με την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Εάν το 6050I εφαρμοστεί σε συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, οι επιχειρήσεις και πολλοί ιδιώτες που θα αποτυγχάνουν να αναφέρουν τις πληροφορίες του αποστολέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο IRS (Εφορία) θα θεωρούνται εγκληματίες. Ωστόσο, οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξαιρούνται. Ο Sutherland έγραψε ένα άρθρο στο DeCential, εξηγώντας τις συνέπειες λεπτομερώς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τροποποίηση θα ήταν δαπανηρή, ανεφάρμοστη και επικίνδυνη.

“Η τροποποίηση στο άρθρο 6050I αποτελεί προσβολή του κράτους δικαίου και των κανόνων της δημοκρατικής νομοθεσίας. Γλίστρησε αθόρυβα μέσα σε ένα νομοσχέδιο περί δαπανών, 2.700 σελίδων, φερόμενο ως φορολογικό μέτρο για την κάλυψη της τιμής του λογαριασμού τρισεκατομμυρίων δολαρίων, παρόλο που το άρθρο 6050I είναι στην πραγματικότητα μια δαπανηρή διάταξη ποινικής φύσης. Η πρόταση αξίζει τώρα την προσοχή μας, ενώ υπάρχει ακόμη χρόνος για να σταματήσει.”

Με μόλις 221 έναντι213 πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μια ενωμένη Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, οι Δημοκρατικοί χρειάζονται σχεδόν ομοφωνία από την πλευρά τους για να περάσουν το νομοθέτημα.

πηγή:BRIAN NEWAR – 05/11/2021- https://cointelegraph.com/news/8-word-crypto-amendment-in-infrastructure-bill-an-affront-to-the-rule-of-law


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.