Τα πρώτα βήματα, τι πρέπει να προσέξουμε στη πρώτη γνωριμία μας με τα κρυπτονομίσματα, τι να κάνουμε και τι να αποφύγουμε.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι τώρα περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια, με περισσότερα από 1500 κρυπτονομίσματα να διαπραγματεύονται 24 ώρες Χ 365 ημέρες!..  Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη το γεγονός ότι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, αποφασίζουν να εισέλθουν και να επενδύσουν σε αυτόν τον κλάδο.

Ωστόσο, στην αρχή μπορεί η συναλλαγή και η επένδυση σε κρυπτονομίσματα να φαίνεται μία συγκεχυμένη διαδικασία καθώς διαφέρει από τη διαπραγμάτευση στο παραδοσιακό χρηματιστήριο ή στις επενδύσεις σε συνάλλαγμα του fiat νομίσματος. Πολλοί επενδυτές, ιδιώτες ή και επαγγελματίες,  είναι συνηθισμένοι αλλιώς…

Στη συνέχεια θα περιγράψουμε τα βασικά βήματα που θα βοηθούσαν κάποιον αρχάριο να ξεκινήσει την επένδυση σε κρυπτονομίσματα. Θα περιγράψουμε αρχικά τα τέσσερα βασικά βήματα που, από τεχνικής άποψης, είναι απαραίτητα για την έναρξη της δραστηριότητας, ενώ στη συνέχεια θα  επισημάνουμε πέντε βασικές αρχές που είναι απαραίτητο να τηρούνται από έναν σοβαρό επενδυτή, ανεξάρτητα από το ποσό που μπορεί και θέλει να επενδύσει.

Επίσης, μέσα στο κείμενο αλλά και στο τέλος του, υπάρχουν αρκετές παραπομπές (link), ώστε όποιος επιθυμεί,να λάβει λεπτομερέστερη πληροφόρηση ή και κίνητρο για ενασχόληση με το αντικείμενο. Ας αρχίσουμε!

ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΗ: πριν κάνετε οτιδήποτε, πριν ακούσετε τις συμβουλές κάποιου άλλου, κατανοήστε το αντικείμενο και τις διαδικασίες. Μελέτη και έρευνα δική σας έτσι ώστε τα συμπεράσματα να είναι δικά σας, όπως και η τελική απόφαση.

ΤΑ 4 ΤΕΧΝΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

1. Επιλέξτε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet)

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων είναι τα εργαλεία που σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε και να διακινείτε γενικώς (από και προς) τα κρυπτονομίσματα σας.

Επί του παρόντος, υπάρχουν διάφοροι τύποι πορτοφολιών (κινητό, επιτραπέζιο, υλικού, χαρτί). Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε ένα κινητό ή επιτραπέζιο ή ένα (web) ζεστό πορτοφόλι, συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το θέμα αυτό στο άρθρο μας: ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ.

Σχεδόν όλα τα κρυπτονομίσματα σήμερα έχουν τα επίσημα πορτοφόλια τους, όπως το πορτοφόλι Core Bitcoin, το Ethereum, το MyEtherWallet, το Litecoin-QT και το Dash Core. Θα βρείτε έναν σύνδεσμο για το επίσημο πορτοφόλι του κάθε νομίσματος στην ιστοσελίδα του.

Εδώ  είναι μερικά παραδείγματα:

• Πορτοφόλι Jaxx: επιτρέπει συναλλαγές με τα Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Dash, Zcash και άλλα νομίσματα.

• Coinomi: υποστηρίζει 64 κρυπτονομίσματα, με εφαρμογή για κινητά διαθέσιμη σε iOs & Android

• Exodus: ένα πορτοφόλι εγκαταστημένο σε υπολογιστή (τελευταία κυκλοφορεί και εφαρμογή για κινητό) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση και αποστολή Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, OmiseGo, Qtum, Dash, Bat, Aragon και άλλων νομισμάτων.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ανταλλακτήρια με ενσωματωμένα πορτοφόλια, όπως το Poloniex ή το Coinbase. Όταν έχετε επιλέξει τα πορτοφόλια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να επενδύετε.

Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο βήμα: επιλογή, εγγραφή και πιστοποίηση και μεταφορά κεφαλαίων σε ένα (τουλάχιστον) ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

2.  Επιλέξτε ένα αξιόπιστο ανταλλακτήριο.

Για  να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα χρειάζεστε ένα μέρος όπου τα νομίσματα αυτά διαπραγματεύονται. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να εγγραφείτε και να βάλετε κάποια κονδύλια στο λογαριασμό σας, και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην αγορά και στην πώληση των crypto της επιλογής σας.

Υπάρχουν πολλά δημοφιλή ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όπως για παράδειγμα:  το Coinbase,  Poloniex, ,  Bittrex,  Bitfinex,  Binance,  KuCoin κ.α.

Αναλυτικότερα στοιχεία για τα ανταλλακτήρια μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο μας: ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ.

Τα διάφορα ανταλλακτήρια μπορούν να έχουν διαφορετικούς όρους λειτουργίας και υπηρεσιών, οι δε πλατφόρμες συναλλαγών τους μπορεί να διαφέρουν πολύ, οπότε είναι καλύτερο να ερευνήσετε και να εξετάσετε τις διάφορες αξιολογήσεις που δημοσιεύονται συχνά από έγκυρους αναλυτές και οίκους. Αν μη τι άλλο, η πληροφορία είναι αυτό που διαθέτουμε εν αφθονία σήμερα.  Η προσωπική ενασχόληση και έρευνα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε έναν χώρο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας..

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του CryptocoinCharts, υπάρχουν σήμερα περίπου 200 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων,  με συνολικό ημερήσιο όγκο συναλλαγών 3,24 δισ. Δολάρια. Φυσικά δεν είναι όλα εξίσου αξιόπιστα:  Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ορισμένα ανταλλακτήρια ξαφνικά τερμάτισαν τις δραστηριότητές τους με ελάχιστες εξηγήσεις ή /και περιπτώσεις ανταλλακτηρίων με χαμηλό επίπεδο ασφάλειας που δέχθηκαν επιθέσεις από χάκερ, με αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις την μερική ή πλήρη απώλεια κεφαλαίων από τους επενδυτές.

Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα αξιόπιστο ανταλλακτήριο. Στην αρχή, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή, μέχρι να αποκτήσετε επαρκή τεχνογνωσία ώστε να κρίνετε μόνοι σας…

Σημαντική σημείωση: Δεν δέχονται όλα τα ανταλλακτήρια χρήματα (fiat), επομένως ίσως χρειαστεί πρώτα να αγοράσετε κρυπτονομίσματα (συνήθως Bitcoin) και στη συνέχεια να τα μετατρέψετε στο νόμισμα της προτίμησής σας και να αρχίσετε να επενδύετε (υπάρχουν όμως και ανταλλακτήρια -πορτοφόλια όπως το Coinbase όπου μπορείτε να κάνετε τα πάντα σε ένα μέρος).

3. Βρείτε πηγές πληροφοριών

Τα κρυπτονομίσματα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία, των οποίων οι τιμές μπορεί να ανεβαίνουν και να μειώνονται σε μεγάλα ποσοστά μέσα σε λίγες ώρες. Τέτοιες κινήσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν από πολλαπλά γεγονότα, οπότε ο συναλλασσόμενος με κρυπτονομίσματα πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς τις πληροφορίες της αγοράς.

Πριν τοποθετήσετε τα χρήματά σας σε ένα νόμισμα, είναι καλή ιδέα να το μελετήσετε. Ένα από τα καλύτερα εργαλεία για αυτή την έρευνα είναι το https://coinmarketcap.com/,  ένας ιστότοπος στον οποίο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για κάθε διαθέσιμο νόμισμα και έξυπνο συμβόλαιο. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν την κεφαλαιοποίηση, την προμήθεια, τον όγκο συναλλαγών κλπ.  Έτσι, ο ιστότοπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκρίσεις των διαφόρων κρυπτονομισμάτων. Το https://www.cryptocompare.com/ είναι μια άλλη χρήσιμη τοποθεσία για αυτό το είδος δεδομένων.

Ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθείτε τα νέα που σχετίζονται με την κρυπτονομίσματα είναι να ακολουθήσετε σημαντικές δημοσιεύσεις και ιστολόγια του κλάδου, όπως: Coindesk, News Bitcoin, The Merkle, Hackernoon. Ακόμα πιο χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μαθαίνετε και για εκδηλώσεις ή δραστηριότητες σχετικά με τα κρύπτο που θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε. Ένα άλλο πολύ καλό κανάλι πληροφόρησης είναι το https://coinmarketcal.com/ το οποίο παρακολουθεί τα γεγονότα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και ενδέχεται να επηρεάσουν τα νομίσματα που διακινούνται στα ανταλλακτήρια.

4. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και να μετριάσετε τους κινδύνους

Μέχρι τώρα είστε εξοπλισμένοι με κάποιες γνώσεις και μέσα για τις συναλλαγές σας. Εντούτοις, σε σύγκριση με την επενδυτική διαδικασία στο παραδοσιακό χρηματιστήριο ή την αγορά συναλλάγματος (fiat νομισμάτων) ή του χρυσού κλπ, εξακολουθούν, στην περίπτωση των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα,  να υπάρχουν κάποια στοιχεία που λείπουν από το οπλοστάσιο του επενδυτή

Πρώτα απ ‘όλα, οι επενδυτές fiat μπορούν να χρησιμοποιήσουν δείκτες μετοχών για συγκριτική αξιολόγηση όταν χτίζουν το χαρτοφυλάκιό τους π.χ. τα S & P500 και το Nasdaq Composite είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν στους επενδυτές να εμπορεύονται ολόκληρους τομείς εύκολα και να διαχειρίζονται με ευχέρεια περίπλοκα χαρτοφυλάκια, μειώνοντας τους κινδύνους και την αστάθεια του χαρτοφυλακίου.

Θα πρέπει να βρείτε παρόμοια εργαλεία για την αγορά crypto, για παράδειγμα, το Cryptoindex100 (CIX100),  είναι ένας αυτοματοποιημένος δείκτης που υπολογίζεται από έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που αναλύει κρυπτονομίσματα. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στους επενδυτές να μειώσουν τη μεταβλητότητα και τους κινδύνους για τα χαρτοφυλάκιά τους, καθώς και το κόστος και την προσπάθεια που συνδέονται με την επένδυση σε πολλαπλά νομίσματα, με αποτέλεσμα σημαντικές οικονομίες στις συναλλαγές.

Μετά την σύσταση του χαρτοφυλακίου σας μπορείτε να εντοπίζετε τα νομίσματα μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών όπως το Blockfolio ή το Delta, οι οποίες παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες (τιμές ανταλλακτηρίων σε πραγματικό χρόνο, βιβλίο παραγγελιών για κάθε νόμισμα κ.λπ.). Η χρήση τέτοιων εργαλείων βελτιώνει οπωσδήποτε την απόδοση της επένδυσης.

Συμπέρασμα

Η συναλλαγή με κρυπτονομίσματα έχει μια σειρά διαφορών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χρηματιστηριακές συναλλαγές. Για να πετύχετε στα κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να βρείτε αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, να πραγματοποιήσετε προσεκτικά την έρευνά σας, να επιλέξετε το πιο κατάλληλο ανταλλακτήριο και πορτοφόλι όπως και να βρείτε σημεία αναφοράς και εργαλεία διαχείρισης του χαρτοφυλακίου.

Η πρόσφατη συντριβή των κρυπτονομισμάτων (2018), δεν είναι η πρώτη του είδους. Αν μελετήσετε την ιστορική διαδρομή του Bitcoin, θα διαπιστώσετε ότι κάθε συντριβή συνοδεύεται, συν τω χρόνω,  από μια ισχυρή ανάκαμψη. Η συντριβή μπορεί να μην είναι το χειρότερο πράγμα που θα σας συμβεί. Το χειρότερο είναι να παρακολουθούμε την ανάκαμψη της αγοράς και  με καθυστερημένη μεταμέλεια να σκεφτόμαστε: «Γιατί δεν αγόραζα κάποια νομίσματα,  τότε που ήταν χαμηλά»

Γενικά, η άποψη των περισσότερων ανθρώπων, στην χώρα μας τουλάχιστον, για την αγορά κρυπτονομισμάτων είναι συγκεχυμένη και κινείται μεταξύ ημιμάθειας, προκατάληψης και άγνοιας. 

Ωστόσο, προσπαθήσαμε  να βάλουμε σ’ αυτό το κομμάτι, συνοπτικά αλλά σφαιρικά, όλα τα απαραίτητα βήματα του αρχάριου επενδυτή. Για όλους εσάς που θαυμάζετε τον μαγικό κόσμο των κρυπτονομισμάτων και θέλετε να γίνετε μέρος του οικονομικού φαινομένου της εποχής μας.

Όμως, όπως για κάθε νέο οικονομικό ή κοινωνικό φαινόμενο, αναπτύσσονται διάφοροι «αστικοί μύθοι» και διαδίδονται αλήθειες ή τερατολογίες, το ίδιο συμβαίνει και για την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ναι όντως έχει συμβεί στο παρελθόν, οι επενδυτές να απολαύσουν αποδόσεις της τάξης του 1000% μέσα σε ένα χρόνο.  Αλλά έχει συμβεί επίσης να χάσουν τα πάντα όταν βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και δεν έδειξαν την δέουσα ψυχραιμία ή δεν είχαν κατανοήσει επαρκώς το αντικείμενο ώστε να ανταπεξέλθουν.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στη συνέχεια, επισημαίνουμε τις πέντε βασικές αρχές που είναι απαραίτητο να τηρούνται από έναν σοβαρό επενδυτή, ανεξάρτητα από το ποσό που μπορεί και θέλει να επενδύσει. 

1.   ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ  ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Το πρώτο βήμα στην κρυπτο- συνειδητότητα είναι η κατανόηση της βασικής τεχνολογίας, της Blockchain. Κανένας δεν χρειάζεται να σας πείσει για το πόσο επαναστατική είναι η τεχνολογία Blockchain.  Πρέπει να το διαπιστώσετε ο ίδιος.  Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι η ανάγνωση άρθρων, ο έλεγχος online φόρουμ και blogs που συζητούν για τα κρύπτο. Θα ανακαλύψετε σύντομα γιατί οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες διερευνούν αυτήν την εκκολαπτόμενη τεχνολογία και πώς προσπαθούν να την ενσωματώσουν στα συστήματά τους ή γιατί οι τράπεζες φοβούνται (ή και όχι) το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα ως απειλή για την ύπαρξή τους και προσπαθούν να περιορίσουν την ανάπτυξή τους. Αυτή η ενασχόληση θα βοηθήσει να διευρύνετε το μυαλό σας στην εκμάθηση και να δείτε τις δυνατότητες της τεχνολογίας Blockchain.

Είναι επίσης σημαντικό να μην κάνετε το λάθος να εμπιστεύεστε κάποιον άλλο με τα χρήματά σας. Αν μη τι άλλο, είναι αντίθετο στην όλη φιλοσοφία των κρυπτονομισμάτων, που δημιουργήθηκαν για να καταργήσουν τους μεσάζοντες του χρήματος και να δώσουν στον καθένα την πραγματική κυριότητα των χρημάτων του. Είναι πολύ συνηθισμένο, σε όλους τους κλάδους επενδύσεων, πόσο μάλλον στα κρύπτο που δεν είναι ακόμα επαρκώς κατανοητά,  διάφοροι απατεώνες να χειραγωγούν τους αρχάριους, ως ειδήμονες< μέσα σε αυτή την άναρχη αγορά. Συνεπώς: Προσοχή και κατανόηση του αντικειμένου, πριν την οποιαδήποτε κίνηση.

2. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η αγορά των κρυπτο είναι εξαιρετικά ασταθής  και τροφοδοτείται περισσότερο από τη διάδοση φημών και το συναίσθημα του κοινού, παρά από στατιστικά στοιχεία, δεδομένα και χρηματοοικονομικές αναλύσεις.

Αυτό καθιστά τις αγορές κρυπτονομίσματος έντονα επικίνδυνες. Αυτός  είναι και ο λόγος για τον οποίο έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε πολλά χρήματα ή να χάσετε τα πάντα αμέσως. Στη σύγχρονη οικονομία, αυτό εξηγείται από τη σχέση: Κίνδυνος = Ανταμοιβές: Επενδύσεις που είναι επικίνδυνες τείνουν ενδεχομένως να σας δώσουν υψηλότερες αποδόσεις. Πάντα να είστε προσεκτικοί και να απέχετε από παράτολμες ενέργειες (τα αλήστου μνήμης μετοχοδάνεια, ας μην γίνουν τώρα «κρυπτοδάνεια»)

3. ΣΤΟΧΕΥΣΤΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ

Η κρυπτονομίσματα δεν είναι ένα μέσο γρήγορου πλουτισμού.  Μην επικεντρώνετε τις προσπάθειες και τη νοοτροπία σας στα βραχυπρόθεσμα κέρδη, ειδικά εάν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις ή τεχνικές δεξιότητες. Ας το παραδεχτούμε, πολλοί στις αγορές κρυπτονομισμάτων δεν έχουν ιδέα για το τι επενδύουν και βρίσκονται εκεί μόνο για τα άμεσα και γρήγορα κέρδη.  Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής…

Είναι επιτακτική ανάγκη, κάθε απόφαση επένδυσης, να βασίζεται στη δέουσα και εμπεριστατωμένη μελέτη, σύνεση και υπομονή. Δεν είστε ο τύπος που είχε 1700 BTC όταν η αξία του ήταν  0,06 δολάρια και το πούλησε για 0,30 δολάρια και στη συνέχεια έκλαιγε όταν έφτασε τα 8,00 δολάρια. Αυτό ήταν στο μακρινό 2011. Φανταστείτε αν τα είχε κρατήσει μέχρι σήμερα, που αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια!

Το Hodl, είναι η λέξη της κρυπτο-αργκό που υποδηλώνει την πράξη της μακροχρόνιας κράτησης των νομισμάτων σας, ανεξάρτητα από την περίσταση, είτε είναι εποχή παχιών είτε εποχή ισχνών αγελάδων.

Η μακροπρόθεσμη στόχευση είναι επιβεβλημένη, καθώς η τεχνολογία που υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα βρίσκεται ακόμη στα σε βρεφικό στάδιο και απαιτείται κάποιος χρόνος ώστε οι τεχνολογίες και οι διάφορες καινοτομίες στο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων να είναι έτοιμες για την υιοθέτηση τους από το πλατύ κοινό και τους θεσμούς. Η βραχυπρόθεσμη διαπραγμάτευση, σε αυτήν την εξαιρετικά ασταθή αγορά, θα μπορούσε να είναι καταστροφική, ειδικά αν δεν έχετε καμία εμπειρία στον τομέα των συναλλαγών.

4. ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΣΑΣ

Οι επενδύσεις κρυπτονομίσματος πρέπει να κατανέμονται αναλογικά στην αγορά. Ποτέ μην βάζετε όλα σας τα αυγά σε ένα καλάθι!

Τα Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH) είναι τα παλαιότερα και τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα και οι θεμέλιοι λίθοι του χώρου.  Ως εκ τούτου, συνιστάται να έχετε πάντα ένα σημαντικό μέρος των επενδύσεών σας και στα δύο νομίσματα, καθώς είναι σχετικά σταθερά και διευκολύνουν τις ανταλλαγές με άλλα altcoins.

Στη συνέχεια, συνιστάται να εξαπλωθείτε σε νομίσματα που υλοποιούν πραγματικό έργο και λύνουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου και όχι σκουπίδια που δεν παράγουν τίποτα. Πρέπει να μάθετε πώς μπορείτε να διακρίνετε  τα «σκουπίδια»  από  τα νομίσματα με καλά βασικά στοιχεία. Τα «σκουπίδια»  είναι νομίσματα που δεν έχουν καλές βασικές αρχές και δημιουργούνται με σκοπό την εξαπάτηση των πολλών.  Συχνά συνδέονται με προγράμματα ponzi και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χάσετε τα χρήματά σας.

Ένα καλά συγκροτημένο χαρτοφυλάκιο, είναι ένα στέρεο θεμέλιο για καλύτερες αποδόσεις.

5. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΕΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΑΣ

Το κλειδί για την κερδοφορία σε αυτόν τον τομέα, είναι να αγοράσετε χαμηλά και στη συνέχεια να πουλήσετε υψηλά. Πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την τοποθέτηση μιας παραγγελίας αγοράς και επίσης να παρατηρήσετε πότε η αγορά κινείται σε μια διογκωμένη κατεύθυνση για να υπολογίσετε τα κέρδη σας. Εδώ (http://masterthecrypto.com/dangers-in-cryptocurrency-investing/) είναι ένας οδηγός για τον υπολογισμό των κερδών σε τοποθετήσεις κρυπτονομίσματων.  Εάν μπορείτε να μελετήσετε και να δώσετε προσοχή σε αυτό, ίσως μία μέρα να αναδειχθείτε ο σούπερ σταρ της αγοράς!

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Επειδή το αξιολογότερο υλικό ενημέρωσης είναι στην αγγλική γλώσσα, ένας από τους στόχους του CryptoHellenicBloc είναι η μετάφραση και απόδοση στα ελληνικά, τόσο των ειδήσεων και καθημερινών εξελίξεων, όσο και κειμένων με αναλύσεις αγοράς, οδηγούς και εκπαιδευτικό υλικό.  Ελέγξτε συχνά τις δημοσιεύσεις μας και αναζητήστε αυτό που σας ενδιαφέρει.

Αν ξεκινάτε το ταξίδι σας στον περίπλοκο κόσμο των κρυπτοεπενδύσεων, εδώ είναι μια λίστα με χρήσιμους πόρους και οδηγούς που μπορούν να συνδράμουν στην επιτυχία σας.


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.