Η κεντρική τράπεζα του Καναδά εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κεντρική τράπεζα του Καναδά εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αναδείξει και να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για το πού οι Καναδοί δαπανούν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με μια εσωτερική παρουσίαση που περιήλθε σε γνώση του Financial Post, το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση των συναλλαγών με κρύπτο »άμεσης απειλής», ενώ παράλληλα θα βοηθούσε στη συγκέντρωση περισσότερων πληροφοριών για τις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων.

Η παρουσίαση προετοιμάστηκε για τον κυβερνήτη Stephen Poloz και το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας. Παρουσιάστηκε ένα διετές ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με το αν η Τράπεζα του Καναδά πρέπει να εκδώσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα.

Με τίτλο »Τα χρήματα της κεντρικής τράπεζας: Η επόμενη γενιά», η παρουσίαση περιλάμβανε πάνω από δώδεκα οφέλη για την τράπεζα αν δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα και μόνο ένα μειονέκτημα, καθώς θα προσφέρει »όλα τα οφέλη» ενός περιουσιακού στοιχείου κεντρικής τράπεζας, και την ασφάλεια των ασύρματων, ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η παρουσίαση αναφέρει: «Πρέπει να καινοτομήσουμε για να παραμείνουμε στο παιχνίδι (…) Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να αποτελέσουν άμεση απειλή για την ικανότητά μας να εφαρμόσουμε τη νομισματική πολιτική και τον ρόλο του δανειστή της έσχατης λύσης (LOLR).»

Η Louise Egan, εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας, σημείωσε ότι η τράπεζα δεν έχει αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, παρόλο που θα μπορούσε να βοηθήσει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πού οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μετρητά. Η έρευνα για το θέμα, δήλωσε ο Egan, συνεχίζεται.

Πέρυσι, η Carolyn Wilkins, Ανώτερη Αναπληρωτής Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, αποκάλυψε ότι πίστευε ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να συνυπάρχουν με το νόμισμα «fiat» της χώρας. Εκείνη την εποχή αποκάλυψε επίσης ότι η τράπεζα πειραματίζεται με εφαρμογές blockchain για συστήματα διατραπεζικών πληρωμών χρησιμοποιώντας το Ethereum και το Corda της R3.

Μια έρευνα που διεξήχθη από την Τράπεζα του Καναδά έχει επίσης αποκαλύψει ότι το 85% των Καναδών είναι »ενήμεροι» για το bitcoin και ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αγοράζουν κρυπτονομίσματα, το κάνουν ως επένδυση.

https://www.cryptoglobe.com/…/canada-s-central-bank-is-con…/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.