Η Nestle και η Carrefour ενισχύουν με blockchain την προσπάθεια ιχνηλασιμότητας του βρεφικού γάλακτος.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για τους νέους γονείς από την ασφάλεια των μωρών τους και οι γίγαντες της βιομηχανίας  τροφίμων, Nestle και Carrefour, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία  Blockchain,  για να  κατευνάσουν τις ανησυχίες αυτές.

Σε συνέχεια μιας προηγούμενης προσπάθειας παρακολούθησης των τροφίμων από τις δύο εταιρείες, η Nestle και η Carrefour,  θα παρακολουθήσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα για βρέφη και θα παράσχουν στους καταναλωτές στοιχεία, σχετικά με την προέλευση και τις κινήσεις τους «από το γαλακτοκομείο στο ράφι».

Συγκεκριμένα, η σειρά βρεφικών γαλακτοκομικών προϊόντων της GUIGOZ, Bio 2 και 3,  θα ιχνηλατηθεί  σε πλατφόρμα Blockchain,  ως μέσο για την παροχή στους καταναλωτές περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την προέλευση των γαλακτοκομικών προϊόντων και τη διαφάνεια των ελέγχων των προϊόντων, ανέφερε η Carrefour σε ανακοίνωση την Πέμπτη 14/11/2019. Οι πελάτες θα μπορούν να σαρώσουν έναν κωδικό QR στη συσκευασία του γάλακτος, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά πληροφοριών.

Η τεχνολογία Blockchain ενισχύει τη διαφάνεια και προωθεί τη μετάβαση σε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, για όλη τη βιομηχανία τροφίμων, όπως ακριβώς απαιτούν και οι γονείς για τη διατροφή των βρεφών. Για την Nestle και την Laboratoires Guigoz, η καινοτόμος τεχνολογία Blockchain δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς, για τη διαφάνεια και τα υψηλά πρότυπα φροντίδας που απαιτούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων, ανέφερε η εταιρεία.

Αν και στην εξαγγελία χρήσης τέτοιων συστημάτων, μπορεί να υποβόσκει ένα στοιχείο μάρκετινγκ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αναλύσεις στην ασφάλεια των τροφίμων – όπως το σκανδαλώδες γάλα της Κίνας με μελαμίνη και η πρόσφατα αναφερθείσα πολωνική εμπορία κρέατος από άρρωστα ζώα – έχουν προκαλέσει ανησυχίες για τις τροφές που εμπιστευόμαστε να καταναλώσουμε.

Άλλες μεγάλες επιχειρήσεις – όπως η Cargill και η Walmart – έχουν κάνει κινήσεις για να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Blockchain και να κατευνάσουν τέτοιου είδους ανησυχίες, παρέχοντας στους καταναλωτές, θεωρητικά τουλάχιστον, μία απαραβίαστη και αμετάβλητη απόδειξη,  ότι το φαγητό τους προέρχεται από το σημείο που δηλώνεται και επιπλέον, δεν έχει νοθευτεί στην πορεία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ζήτησε να αυξηθεί η χρήση τεχνολογιών δεδομένων, όπως το Blockchain, στην ΕΕ, με έναν από τους κυριότερους λόγους να είναι η αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων.

Πηγή: Daniel Palmer, 15/11/2019- https://www.coindesk.com/nestle-carrefour-extend-blockchain-tracking-effort-to-baby-milk?fbclid=IwAR1Big6-O-eeS4Any2kQqp24PsexdR8gqC11jHi7W2xGoSgFwS26zWLMvsE


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.