Το πρώτο πραγματικό Blockchain τηλέφωνο του κόσμου, είναι ασφαλές και αποκεντρωμένο, μέχρι τον πυρήνα του.

Το  πρώτο Blockchain τηλεφώνημα, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 (10/10/2018) με μία πρωτότυπη τηλεφωνική συσκευή που αναπτύχθηκε από τη Function X, ένα νέο αποκεντρωμένο φορέα υπηρεσιών διαδικτύου.

Τώρα το πρωτότυπο έχει βελτιωθεί και είναι σχεδόν έτοιμο για μαζική παραγωγή και διάθεση στο κοινό. Το τηλέφωνο ονομάζεται «BOB«, το οποίο σημαίνει Blok On Blok. Το BOB θα είναι συμβατό με το Android 9.0 και οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν μεταξύ των λειτουργιών Android και Blockchain στις συσκευές τους.

Πώς η Blockchain μπορεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Το BOB έχει το δικό του λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται Function X ή f(x). Όταν το BOB έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία Blockchain, κάθε κομμάτι δεδομένων που αποστέλλεται μέσω του τηλεφώνου,  εκτελείται μέσω ενός Blockchain, γεγονός που καθιστά το BOB το πρώτο πραγματικά αληθινό τηλέφωνο Blockchain σε όλο τον κόσμο. Όταν ένας χρήστης στέλνει ένα μήνυμα κειμένου ή κάνει μια κλήση χρησιμοποιώντας το BOB, το μήνυμα ή η κλήση μεταδίδεται μέσω του Blockchain και όχι μέσω κεντρικού φορέα κινητής τηλεφωνίας. Αυτό δίνει στους χρήστες πλήρη έλεγχο και ιδιοκτησία πάνω στα δεδομένα τους και εξοικονομεί κόστος, κόβοντας την αμοιβή του μεσάζοντα (πάροχος κινητής τηλεφωνίας). Αντί ενός κεντρικού παρόχου υπηρεσιών, το f (x) Blockchain τροφοδοτείται από μεμονωμένα BOB. Κάθε τηλέφωνο θα λειτουργεί ως κόμβος στην αλυσίδα f (x). Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του BOB, μπορούν να συμβάλλουν στη λειτουργία και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος Function X, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Πώς λειτουργεί το BOB ανεξάρτητα, χωρίς την ανάγκη για κεντρικό φορέα παροχής υπηρεσιών;

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα δρομολογούνται μέσω κόμβων Blockchain χωρίς την ανάγκη για αριθμούς τηλεφώνου. Όταν ένας χρήστης BOB είναι εγγεγραμμένος στο δίκτυο, π.χ. ένας χρήστης που ονομάζεται Leonard, αν κάποιος θέλει να έχει πρόσβαση στα δημόσια κοινόχρηστα δεδομένα ή το περιεχόμενο του Leonard, εισέρχεται απλώς στο xxx.Leonard. Αυτό είναι παρόμοιο με το παραδοσιακό πρωτόκολλο https: // του ίντερνετ.  Εάν ο Leonard μοιράζεται φωτογραφίες, δεδομένα, αρχεία ή έναν ιστότοπο, μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω αυτού του μονοπατιού. Και αν οι φίλοι του Leonard θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί του,  με φωνητική κλήση ή με γραπτό μήνυμα  ή με email,  στο BOB τηλέφωνό του,  εισάγουν απλά  «call.leonard», «message.leonard» ή «mail.leonard». Τα δεδομένα μεταδίδονται κρυπτογραφημένα,  μέσω ανταλλαγής δημόσιου και ιδιωτικού κλειδιού,  που εκτελεί η Blockchain  f (x).

Μειονεκτήματα των Blockchain Smartphones

Ενώ υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε ένα Blockchain smartphone, υπάρχουν μερικά θέματα που πρέπει να λάβει  υπ’ όψη ο  επίδοξος χρήστης:

Η τεχνολογία είναι νέα.

Η τεχνολογία Blockchain υπάρχει από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, το κινητό αυτό τηλέφωνο είναι ολοκαίνουργιο. Αν και αυτό θα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός για την ψηφιακή τεχνολογία, παραμένει γεγονός ότι οι πρώτες εκδόσεις είναι πιθανό να έχουν σφάλματα. Αυτό είναι αναπόφευκτο μέχρι τα blockchain κινητά τηλέφωνα να έχουν περάσει από μερικές γενιές ανάπτυξης. Με τον καιρό, αυτές οι συσκευές θα προχωρήσουν και θα γίνουν πιο σταθερές, βελτιωμένες και διαθέσιμες από πολλούς εμπόρους (όπως έγινε με τα κινητά τηλέφωνα)

Υπάρχει ακόμη ένα έλλειμμα μάθησης στη χρήση της τεχνολογίας blockchain

Η δημιουργία ενός εύκολου στη χρήση, με ενσωματωμένο κρυπτοσύστημα, τηλέφωνο, είναι μια θαυμάσια ιδέα. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για τους αρχάριους που χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Πρόκειται για μια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους να κατανοήσουν πώς ένα κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς έναν κεντρικό φορέα παροχής υπηρεσιών. Στην περίπτωση του BOB, οι χρήστες που δεν διαθέτουν ήδη κρυπτονομίσματα και δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία της κρυπτογράφησης, ενδέχεται να μην κατανοήσουν την αξία χρήσης του τηλεφώνου σε λειτουργία Blockchain.

Το Blockchain έχει γίνει ένας σημαντικός στόχος για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Η ιδέα του ανώνυμου και εντελώς ανεξέλεγκτου ψηφιακού νομίσματος είναι ένας εύκολος στόχος για τους εγκληματίες. Δεν υπάρχει καμία τράπεζα για να απευθυνθεί κανείς αν δεχθεί δόλια συναλλαγή ή απάτη.  Απλά δεν υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί μια συναλλαγή κρυπτογράφησης, μετά την ολοκλήρωσή της. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του τηλεφώνου, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να ακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας,  όταν χρησιμοποιούν Blockchain smartphone.

Συμπέρασμα

Ως το πρώτο, πραγματικά αποκεντρωμένο, τηλέφωνο παγκοσμίως, το BOB αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο και μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του Διαδικτύου. Τα κινητά τηλέφωνα που βασίζονται σε Blockchain, δεν είναι απλά πιο ισχυρά smartphones, αλλά μπορούν να κάνουν τα κινητά τηλέφωνα πιο ασφαλή, προφυλαγμένα και φιλικά προς το χρήστη. Ωστόσο, η ενσωματωμένη λειτουργικότητα που επιτρέπει την επεξεργασία των συναλλαγών μέσω Blockchain, θα προσελκύσει στην αρχή τουλάχιστον, περισσότερο εκείνους που  καταπιάνονται  ήδη ενεργά με τα κρυπτονομίσματα

Πηγή: Mina Down / 01/10/2019 -https: //medium.com/swlh/blockchain-phone-secure-decentralized-98aa370f3ef2


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το πρώτο πραγματικό Blockchain τηλέφωνο του κόσμου, είναι ασφαλές και αποκεντρωμένο, μέχρι τον πυρήνα του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.