Το πρώτο Κρυπτο- Ανταλλακτήριο, εντός του χρηματιστηρίου της Στουτγάρδης το 2020

Το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Γερμανίας, το Boerse Stuttgart, άνοιξε πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων για όλους τους ενδιαφερόμενους της χώρας.

Αυτή η κίνηση ακολουθεί τη θέσπιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει στις τράπεζες στη Γερμανία να πουλήσουν και να κρατήσουν κρυπτονομίσματα για τους πελάτες τους, από το 2020.

Ρυθμισμένη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Το  Boerse Stuttgart ανακοίνωσε την Παρασκευή 07/12/2019, ότι η πλατφόρμα συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων  «είναι πλέον ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους στη Γερμανία». Η πλατφόρμα BSDEX ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο αλλά μόνο για επιλεγμένους χρήστες. Η εταιρεία αναφέρει: Στο πρώτο ρυθμισμένο χώρο διαπραγμάτευσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας, οι χρήστες μπορούν να εμπορεύονται το Bitcoin έναντι του ευρώ.  Πρόκειται να προστεθούν επιπλέον ψηφιακά νομίσματα.

Για την  πρόσβαση στην πλατφόρμα BSDEX, ο χρήστης πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών, κάτοικος Γερμανίας, υπήκοος Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και να έχει τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία. Η πλατφόρμα προσφέρει δωρεάν καταθέσεις και αναλήψεις κρυπτονομισμάτων με διαφορετικά τέλη συναλλαγών,  ανάλογα με τον τύπο της παραγγελίας. «Το BSDEX είναι ένα πολυμερές σύστημα συναλλαγών που συγκεντρώνει αγοραστές και πωλητές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μέσω ενός ανοιχτού βιβλίου παραγγελιών«, εξήγησε η Boerse Stuttgart, προσθέτοντας ότι οι εντολές των πελατών εκτελούνται απευθείας  μεταξύ των δύο πελατών (ο πωλητής– ο αγοραστής). Η εταιρεία επίσης επισήμανε:  Προς το παρόν η προσφορά μας περιορίζεται στη Γερμανία. Ωστόσο, στόχος μας είναι να το διαθέσουμε σε περισσότερες  χώρες στο μέλλον.

Η πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων συμμορφώνεται με τις κανονιστικές απαιτήσεις του γερμανικού νόμου περί τραπεζών. Το Baden-Württembergische Wertpapierbörse, το οποίο λειτουργεί επίσης ως εταιρεία χαρτοφυλακίου του δημόσιου χρηματιστηρίου, ρυθμίζει και παρακολουθεί τη συμμόρφωση της πλατφόρμας. Ο τεχνικός διαχειριστής του BSDEX είναι το Boerse Stuttgart Digital Exchange, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του ομίλου Boerse Stuttgart, του Axel Springer και του Finanzen. Η Blocknox, θυγατρική της Boerse Stuttgart Digital Ventures, εξυπηρετεί  τη φύλαξη  των κρυπτονομισμάτων των πελατών.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Boerse Stuttgart ξεκίνησε μια εφαρμογή κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Bison, η οποία αναπτύχθηκε από την Sowa Labs, μια θυγατρική της Fintech της Boerse Stuttgart Digital Ventures. Η εφαρμογή σε smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά και πώληση BTC, ETH, LTC και XRP από τον προμηθευτή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Euwax AG, θυγατρική της Boerse Stuttgart.

Το νομοσχέδιο προώθησης των κρυπτονομισμάτων της Γερμανίας

Η Γερμανία αναδείχθηκε πρόσφατα ως  ο παράδεισος των κρυπτονομισμάτων, μετά την έκδοση νομοσχεδίου στις 29 Νοεμβρίου, το οποίο επιτρέπει στις τράπεζες να πουλήσουν και να κρατήσουν κρυπτονομίσματα για τους πελάτες τους, ξεκινώντας από το επόμενο έτος (2020). Οι νέοι κανόνες εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/843 της 30ης Μαΐου 2018 , VI  οδηγία για την καταπολέμηση της απάτης, εξηγεί  το διεθνές δικηγορικό γραφείο Dentons. Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν επίσης απαιτήσεις αδειοδότησης. Οι εταιρείες που επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων ή φύλαξης,  υποχρεούνται να αποκτήσουν άδεια από την Bafin,  ως τράπεζα ή ως  εταιρεία επενδύσεων, διευκρινίζει περαιτέρω η δικηγορική εταιρεία. Οι εταιρείες που δεν παρέχουν άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες εκτός της επιμέλειας απαλλάσσονται από ορισμένους κανόνες που ισχύουν για άλλες επιχειρήσεις επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων απαιτήσεων, οι εταιρείες που ζητούν άδεια μόνο για κρυπτονομίσματα πρέπει να έχουν εταιρικό  κεφάλαιο 125.000 ευρώ. Οι εταιρείες που επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια για υπηρεσίες σχετικές με κρυπτονομίσματα πρέπει να ενημερώσουν την Bafin για την πρόθεσή τους να αποκτήσουν άδεια, πριν από τις 31 Μαρτίου 2020. Η δικηγορική εταιρεία διευκρίνισε ότι «Στην περίπτωση αυτή, η άδεια θα θεωρείται ότι έχει χορηγηθεί ως προκαταρκτική με την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν πλήρη αίτηση για άδεια πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2020«

Πηγή: Kevin Helms– 07/12/2019- https://news.bitcoin.com/boerse-stuttgarts-crypto-exchange-live-for-all-traders-in-germany/?fbclid=IwAR2FaVVYVLhL-aGtkeNk92kKJt0Yj05dls2_fm-6qjF_mrJA2h-TpZBiqRI


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.