ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΟΤΕΣ CRYPTO- ΚΑΡΤΩΝ, ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΧΡΗΣΤΗ

Οι πλατφόρμες που προσφέρουν χρεωστικές κάρτες που μπορούν να φορτώσουν και κρυπτονομίσματα, απολαμβάνουν αυξανόμενη δημοτικότητα στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων. Παρέχουν μια λύση πληρωμής για όσους κατέχουν ψηφιακά νομίσματα, επιτρέποντας πληρωμές με αυτά, σε φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα.
Η διευρυμένη αυτή βάση χρηστών, δίνει μία εικόνα για το είδος των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα σε καθημερινή βάση και τις αγοραστικές τους προτιμήσεις.

Τρεις ευρωπαϊκές εταιρείες, με προϊόντα χρεωστικής κάρτας που περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα στο κεφάλαιό της, μοιράζονται τα γενικά στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ των χρηστών τους, στο news.Bitcoin.com.

2gether: Υψηλό μορφωτικό επίπεδο και καλοφαγάδες
Η fintech startup, 2gether, εδρεύει στη Μαδρίτη και παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε κατοίκους της Ευρωζώνης, μέσω μίας εφαρμογής για κινητά. Η εταιρεία εκδίδει χρεωστική κάρτα Visa, που συνδέεται με το ψηφιακό πορτοφόλι του κατόχου της και υποστηρίζει περίπου δώδεκα κρυπτονομίσματα.
Τα μεγάλα εξ αυτών, όπως το BTC, το BCH, το ETH και το XRP αποτελούν το 90% των πληρωμών με κρυπτονομίσματα της πλατφόρμας. Οι πελάτες της μπορούν να τα ξοδέψουν όπως και τα παραδοσιακά νομίσματα και να αποσύρουν μετρητά σε ΑΤΜ, μέσω της μετατροπής τους σε fiat. Η 2gether πρόσφατα κυκλοφόρησε στατιστικά στοιχεία που περιγράφουν τους χρήστες κρυπτο – καρτών και τις αγοραστικές τους συνήθειες.

Η χρεωστική κάρτα επιτρέπει στους κατόχους της να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα και με ευρώ, και αυτό κάνει το 37% και το 63% αντίστοιχα. Ως προς τα γενικά χαρακτηριστικά των κατόχων κρύπτο-καρτών, έτσι όπως προκύπτουν από τα στοιχεία περισσότερων από 10.000 πελατών της 2gether, παρατηρούμε ότι, ο καθημερινός χρήστης κρυπτονομισμάτων είναι, κατά πλειοψηφία, άνδρας, ηλικίας 36- 45 ετών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Αναλυτικότερα:

  • το 56% των κατόχων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα από 26 έως 45 ετών
  • το 77% είναι άνδρες
  • το 15,64% είναι δικηγόροι, οικονομολόγοι και λογιστές
  • το 11,20% είναι φοιτητές
  • το 9,82% είναι χειριστές μηχανημάτων και εργαζόμενοι του κλάδου μεταφορών
  • και το 8,82%, ανώτεροι υπάλληλοι και οι επιχειρηματίες

Η μελέτη των στοιχείων των πελατών, καλύπτει την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2019 και τις 19 χώρες της Ευρωζώνης όπου είναι διαθέσιμη η κάρτα.
Χρησιμοποιείται κυρίως σε εστιατόρια και ξενοδοχεία (32,71%), σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία (19,13%), σε λογαριασμούς επικοινωνίας (11,91%) και σε έξοδα μεταφοράς (11,85%). Κατά μέσο όρο, οι χρήστες δαπανούν μηνιαία, κρυπτονομίσματα αξίας 112,56 ευρώ και σε fiat περίπου 132,65 ευρώ.
«Σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές καταναλωτικές συνήθειες που βασίζονται σε ευρώ, η κατανάλωση στα εστιατόρια και στα τρόφιμα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην κατάταξη, με τις οικιακές προμήθειες να είναι η πρώτη κατά σειρά δαπάνη», ανέφερε η 2gether, ανατρέχοντας στα στοιχεία της Eurostat.
Ο διευθύνων σύμβουλος της 2gether, Ramon Ferraz, δήλωσε επίσης ότι: είναι εξαιρετικά επωφελές για εμάς στο 2gether, να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι ο πελάτης μας και πώς αλλάζουν οι συνήθειές του κάθε χρόνο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στη μαζική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και να επιτρέψουμε (σ.τ.μ. να έχουν την τεχνική δυνατότητα) στους χρήστες να ξοδεύουν κρυπτονομίσματα στην καθημερινή τους ζωή. Αυτά τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει, μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα, μέσα στο 2020.

Bitsa: νέοι και λάτρεις της τεχνολογίας
Η Bitsa είναι μια άλλη ευρωπαϊκή πλατφόρμα που προσπαθεί να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές. Προσφέρει προπληρωμένες κάρτες Visa, που συνδέονται με ένα ψηφιακό πορτοφόλι κατεβασμένο σε κινητό τηλέφωνο, το οποίο μπορεί να φορτωθεί με κρυπτονομίσματα, όπως τα BCH, BTC, LTC, DASH, XLM, XRP, ZEC που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα και να μετατραπούν σε ευρώ. Οι κάρτες Bitsa βγαίνουν σε εικονική ή πλαστική μορφή και υπάρχει επίσης ένα προϊόν που στοχεύει στην ευρωπαϊκή Generation Z (ανήλικοι χρήστες), το Bitsa Young, που επιτρέπει στους γονείς να παραγγείλουν μια κάρτα για τα παιδιά τους και να τους παρέχουν κάποια οικονομική ελευθερία χάρη στα κρυπτονομίσματα.

Αν και εκδίδει τις κάρτες της μέσω του ίδιου οργανισμού, το ισπανικό ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος Pecunpay, η Bitsa έχει διαφορετική προσέγγιση σχετικά με τα στοιχεία των χρηστών απ’ ότι η 2gether. Η εταιρεία, με έδρα το Μονακό, παρακολουθεί λιγότερα δεδομένα χρήσης της κάρτας και δεν δείχνει πρόθυμη να αποκαλύψει όσα γνωρίζει μέσω αυτών των δεδομένων, για έναν καλό λόγο. «Δεν διαθέτουμε (τα στοιχεία) επειδή είναι ιδιωτικά και παίρνουμε πολύ σοβαρά το απόρρητο των χρηστών μας», εξήγησε η Roberta Quintiliano εκ μέρους της Bitsa.
Παρ όλα αυτά, για λόγους αβρότητας απέναντι στο news.Bitcoin.com, αποκάλυψε οτι η πλειοψηφία των χρηστών Bitsa, κατά 74,5%, είναι ηλικίας μεταξύ 25 και 44 ετών και κατά 75,8% είναι άνδρες. Η πλειοψηφία των κατόχων των καρτών Bitsa είναι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές σε κινητά, πρόσθεσε.

Wirex: Είδη παντοπωλείου, fast food, καφές και ταξίδια

Μια έκθεση για τη χρήση κρυπτο- κάρτας στην Ευρώπη, δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να ρίξουμε μια ματιά στα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από ένα σημαντικό παίκτη του χώρου.
Η Wirex, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει πάνω από 3 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, σε 130 χώρες και έχει επεξεργαστεί έως σήμερα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές με τα κορυφαία κρυπτονομίσματα, BTC, LTC, ETH και XRP, μεταξύ των 10 ψηφιακών νομισμάτων που δέχεται. Περίπου το 60% των χρηστών της κάρτας Wirex Visa, είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 37 ετών και περίπου το 39% είναι μέλη της Generation X (δηλ. ηλικίας μεταξύ 38 και 53 ετών), αποκάλυψε η Amelie Arras, η οποία είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της εταιρείας.
Μια ανάλυση που διεξήγαγε η Wirex το 2018, έδειξε ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την πλατφόρμα της για την ευκολία και την ευελιξία που προσφέρει και επειδή τους επιτρέπει να πληρώνουν είτε με κανονικά νομίσματα fiat είτε με κρυπτονομίσματα.

Η κάρτα της Wirex επιτρέπει στους κρυπτο -λάτρεις την ανταλλαγή των ψηφιακών νομισμάτων τους, μέσω μίας εφαρμογής, και τις αγορές οπουδήποτε είναι αποδεκτή η Visa. Η Arras τόνισε επίσης ότι «αυτό αντικατοπτρίζει στο πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κάρτα της Wirex. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για όσους ταξιδεύουν συχνά και που, ως εκ τούτου, επιθυμούν ένα ενιαίο εργαλείο για τη διαχείριση πολλών και διαφορετικών νομισμάτων και την επίτευξη των καλύτερων επιτοκίων της αγοράς κατά την ανταλλαγή τους.
Τα παντοπωλεία, τα fast food, οι καφετέριες και τα ταξίδια, βρίσκονται στην κορυφή της κατανάλωσης για τους κατόχους κάρτας Wirex, με κατάτμηση περίπου κατά 25% σε online αγορές και κατά 75% σε φυσικά καταστήματα. Περίπου το 80% των καταθέσεων στους λογαριασμούς των χρηστών, γίνεται με κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για το 2019, το 25% όλων των συναλλαγών (fiat και crypto) καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθεί η Ιταλία με 13%, η Ισπανία και τη Γερμανία με σχεδόν 10% και η Γαλλία με 7%.
Περίπου το 21% όλων των ανταλλαγών (από κρύπτο σε fiat) πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούμενο από την Ιταλία με 14%, την Ισπανία και τη Γερμανία με 10% και τη Γαλλία με 8%.
Στη Wirex, το BTC είναι το πιο εμπορικό νόμισμα και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 70% όλων των μετατροπών κρυπτονομισμάτων και σχεδόν το 50% όλων των νομισμάτων, ακολουθούμενο από το ευρώ με 20% όλων των ανταλλαγών, στη συνέχεια βρίσκεται η βρετανική λίρα και το ETH, με ποσοστό μικρότερο του 10%.
Τα πέντε πρώτα νομίσματα που δαπανώνται συχνότερα από τους χρήστες της Wirex, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του 2019, είναι τα: BTC, EUR, GBP, ETH και USD.

Πηγή: 24/01/2020 – https://news.bitcoin.com/millennial-and-male-3-crypto-card-issuers-profile-their-average-user/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.