ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ

Οι κεντρικοί τραπεζίτες που προεξοφλούσαν αρχικά το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα ως απάτη, προγράμματα Ponzi ή οχήματα παρανομίας, άλλαξαν ξαφνικά τη στάση τους.


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ AN ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau, είναι ο πιο πρόσφατος διαμορφωτής νομισματικής πολιτικής, ο οποίος σχολίασε τα κρυπτονομίσματα και συνηγόρησε υπέρ της έκδοσης και του ελέγχου αυτής της νέας τεχνολογίας, από τις κεντρικές τράπεζες.

O Villeroy de Galhau αναγνώρισε τη χρησιμότητα των κρυπτονομισμάτων ως εναλλακτικές λύσεις ψηφιακών μετρητών, αν και αποκήρυξε την έκδοσή τους από ιδιωτικές εταιρείες, όπως το περίφημο Libra του Facebook.

Ο Villeroy de Galhau επέμεινε ότι δεν απαντά για το νόμισμα του Facebook και αντ ‘αυτού τα σχόλιά του αφορούσαν στον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης της blockchain και την αναγκαιότητα, οι κεντρικές τράπεζες, να προσαρμόσουν και να εφαρμόσουν μια εναλλακτική λύση ψηφιακών μετρητών.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν υπόψη τους την αξία της νέας πρότασης που κομίζουν τα κρυπτονομίσματα. Οι δημόσιες, μη αδειοδοτημένες blockchain, δεν εξαρτώνται από κανέναν αξιόπιστο τρίτο μεσάζοντα, με αποτέλεσμα, να απομακρύνουν τους κεντρικούς τραπεζίτες από τη θέση τους, ως πολιτικούς που ελέγχουν την προσφορά χρήματος.

Ο Villeroy de Galhau, ερμήνευσε τις δηλώσεις του, εξηγώντας ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν δει μείωση της χρήσης μετρητών και ότι σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Σουηδία αλλά και στις Κάτω Χώρες, μια εναλλακτική λύση ψηφιακών μετρητών είναι κάτι που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επιθυμητό, αφού η χρήση των μετρητών είναι ήδη πολύ χαμηλή.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ FIAT ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Με τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών κρατών να υποφέρουν σήμερα από αρνητικά επιτόκια, που προκαλούνται από τις ίδιες πολιτικές που έχουν θεσπίσει οι κεντρικοί τραπεζίτες, είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί κάποιος θα εμπιστευόταν μια κεντρική τράπεζα που εκδίδει κρυπτονομίσματα και ελέγχεται από τους ίδιους κεντρικούς τραπεζίτες. Οι Κεντρικοί Τραπεζίτες δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι η ατέλειωτη ποσοτική χαλάρωση και οι αρνητικοί ρυθμοί αποτελούν πρόβλημα, παρά τις γενεές οικονομικής θεωρίας που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Τα κίνητρα του Satoshi Nakamoto για τη δημιουργία του Bitcoin ήταν πολύ σαφή. Περιελάμβανε έναν τίτλο στο μπλοκ της γένεσης της blockchain του Bitcoin, για να καταδείξει γιατί έλαβε τις αποφάσεις που έλαβε, όταν σχεδίασε την αποπληθωριστική νομισματική πολιτική του Bitcoin. Αυτός ο τίτλος αφορούσε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης του 2008 και διατύπωσε το «The Times 03 / Jan / 2009 Καγκελάριος στα πρόθυρα της δεύτερης διάσωσης για τις τράπεζες». (δες σχετικό άρθρο μας εδώ)

Το Bitcoin δημιουργήθηκε ως τεχνολογία, για να προσφέρει ανακούφιση από τους κεϋνσιανούς νομισματικούς χειριστές της νομισματικής πολιτικής και τις πληθωριστικές πολιτικές τους.
Ήταν αυτές οι ίδιες οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών που προκάλεσαν τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2008, και είναι τα προγράμματα διάσωσης των τραπεζών του 2008, τα οποία απλά σπρώχνουν το τόπι παρακάτω τα τελευταία 12 χρόνια, οδηγώντας μας στο σημερινό κλίμα της αδιάλειπτης δημιουργίας χρεών και στα αρνητικά επιτόκια.
Αυτές οι πολιτικές είναι παντελώς μη βιώσιμες.
Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με το πρόσφατο μνημόνιο του ΔΝΤ, όπου βασικά παραδέχονται ότι πρέπει να καταργήσουν τα μετρητά για να επιβάλουν με επιτυχία τα αρνητικά επιτόκια στους αποταμιευτές, θα πρέπει να προκαλέσουν εξαιρετική δυσπιστία και σκεπτικισμό έναντι των κεντρικών τραπεζών και των πολιτικών τους.

Αυτή η δυσπιστία θα πρέπει να περιλαμβάνει οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα εκδώσουν οι Κεντρικές Τράπεζες και το οποίο μπορεί να προσπαθήσουν να το πουλήσουν στο κοινό.

Πηγή:RICARDO MARTINEZ- 26/01/2020 – https://bitcoinist.com/french-central-banker-opposes-private-crypto/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.