ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ CRYPTO ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η σημαντικότερη ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική ρυθμιστική Αρχή, η επιτροπή εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα του Λουξεμβούργου (CSSF), εντόπισε μια μη καταχωρημένη εταιρεία κρυπτονομισμάτων και εξέδωσε σχετική προειδοποίηση προς το κοινό.

Η εταιρεία Crypto Bull, η οποία λειτουργεί υπό το URL crypto- bull.io, ισχυρίζεται ότι έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, ενώ δεν έχει άδεια παροχής υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων στη χώρα, ανακοίνωσε η CSSF, στις 31 Ιανουαρίου.
Το προειδοποιητικό σημείωμα αναφέρει: Η CSSF ενημερώνει το κοινό ότι αυτή η εταιρεία (crypto- bull.io) δεν έχει λάβει άδεια για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή άλλων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στο ή από το Λουξεμβούργο.

Η μη καταχωρημένη εταιρεία, θέλει να προσφέρει υπηρεσίες σε χρήστες από τη Βρετανία, την Ισπανία και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της, η Crypto Bull αυτοπροσδιορίζεται ως μια «αξιόπιστη και τεχνολογικά προσανατολισμένη» πλατφόρμα συναλλαγών με κρυπτονομίσματα.
Ισχυριζόμενη ότι έχει έδρα στη διεύθυνση «2, Place de Paris, 2314 Λουξεμβούργο», η Crypto Bull δεν αναφέρει ρητά αν η εταιρεία διαθέτει άδεια ή όχι. Η εταιρεία φαίνεται να κατευθύνει τις υπηρεσίες της σε χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Ρωσία, σύμφωνα με τους τρεις σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς της εταιρείας στην ιστοσελίδα.
Με domain που φέρεται να καταχωρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, η Crypto Bull είχε προφανώς την ευκαιρία να παραπλανήσει κάποιους χρήστες κρυπτονομισμάτων.
Στην πραγματικότητα, αρκετές αναφορές στο διαδίκτυο, υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση δεν είναι μια νόμιμη επενδυτική πλατφόρμα, αλλά μάλλον ένα σύστημα Ponzi. Άλλα σχόλια λένε ότι η Crypto Bull έχει εντοπιστεί από τις Αρχές στην Ιταλία και την Ισπανία και ήταν στη μαύρη λίστα ως απάτη.

Το Λουξεμβούργο ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που εξέδωσε άδειες σε ανταλλακτήρια

Εν τω μεταξύ, το Λουξεμβούργο ήταν φιλικό προς τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, καθώς η χώρα φιλοξενεί μεγάλα διεθνούς εμβέλειας ανταλλακτήρια, όπως η Bitstamp.
Η CSSF, η οποία ρυθμίζει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που έχουν έδρα το Λουξεμβούργο, εξέδωσε, για την Bitstamp, την πρώτη άδεια σε εταιρεία κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη, το 2016. Όπως δημοσιεύει η Cointelegraph, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως «άυλα περιουσιακά στοιχεία» που δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος και ανταλλάσσονται με fiat.
Ως εκ τούτου, όλες οι συναλλαγές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, έχουν απαλλαγεί από τον ΦΠΑ στο Λουξεμβούργο, από τον Αύγουστο του 2019.
Με δεδομένη την πολιτική για την υποστήριξη της ανάπτυξης του τοπικού οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων, οι αρχές του Λουξεμβούργου παρακολουθούν ενεργά την αγορά, για πιθανές απάτες ή παρανομίες. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η CSSF εξέδωσε ανακοίνωση κινδύνου για τις δραστηριότητες μιας ιστοσελίδας- κλώνου που μιμείται τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών κρυπτονομισμάτων, την BitPay.
Προηγουμένως, η ρυθμιστική Αρχή εξέδωσε προειδοποίηση κατά της Cryptominingoptionsignal, μιας άλλης οντότητας που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα και ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει άδεια στο Λουξεμβούργο.

Πηγή: Helen Partz- 31/01/2020 – https://cointelegraph.com/news/europes-first-crypto-license-issuer-warns-of-new-unregistered-crypto-firm

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Η CSSF του Λουξεμβούργου είναι η πιο οργανωμένη Αρχή στην Ευρώπη, όσον αφορά την παρακολούθηση και τον έλεγχο της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Στην ιστοσελίδα της, την οποία μπορεί ο κάθε χρήστης να επισκέπτεται τακτικά για ενημέρωση, περιλαμβάνονται εκτός από τις προειδοποιήσεις του ίδιου του οργανισμού, παρόμοιες από άλλους φορείς της Ευρώπης.


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.