Το Tatiana Styling Studio δέχεται κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής

Όταν το θέμα μας είναι η αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμής στις καθημερινές συναλλαγές, το «crypto adoption» που απασχολεί την κοινότητα σε όλο τον κόσμο, τότε δεν έχει σημασία ούτε το είδος, ούτε το μέγεθος, ούτε η εμβέλεια της επιχείρησης που τα αποδέχεται.
Τουναντίον, όταν η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε τοπικό επίπεδο και σε άμεση επαφή με τους πελάτες της, η ικανότητα της να διαδώσει το μήνυμα είναι πιο ισχυρή, εφ’ όσον οι σχέσεις εμπιστοσύνης και εκτίμησης στο πρόσωπο του επαγγελματία, λειτουργούν ενθαρρυντικά για το κοινό.
Μια τέτοια επιχείρηση, είναι το Tatiana Styling Studio στο Παλαιό Φάληρο, που πρόσφατα εισήλθε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, δέχεται πληρωμές με κρύπτο και φιλοξενεί στο χώρο του ένα κρύπτο-ΑΤΜ.
Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα, μέσα από την κουβέντα μας με την ιδιοκτήτρια, την κα Τατιάνα Καλούδη.

Τατιάνα, δύσκολες εποχές για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και μάλιστα για τη μικρή γυναικεία επιχειρηματικότητα. Μήπως είναι μία λύση η «φυγή προς τα μπρος», δηλαδή μοντέρνα σκέψη και καινοτομία?

Όλοι μας, σαν επαγγελματίες και σαν εργαζόμενοι, περάσαμε και περνάμε μία δύσκολη περίοδο. Το να έχεις μία μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα σήμερα, σημαίνει καθημερινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα, για να προβάλεις τη δουλειά σου και να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό. Σίγουρα, το να προσφέρεις στους πελάτες σου κάτι καινούργιο, είναι ένα σημείο που σε κάνει να ξεχωρίζεις.
Προσωπικά, σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος, πάντα επέλεγα αυτό που λέτε «φυγή προς τα μπρος» για να κάνω αυτό που επιθυμούσα πραγματικά.

Ξεκίνησα να κουρεύω από τα 6 μου… Όπου έβλεπα ψαλίδι κούρευα τα μαλλιά μου. Πειραματιζόμουν με τα μαλλιά μου και τα μαλλιά του αδελφού μου… Όμως οι γονείς μου δεν το ενέκριναν και έτσι αποφάσισα να γίνω νηπιαγωγός.
Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή, ξεκίνησα να εργάζομαι και πολύ γρήγορα κατάλαβα πως δεν με ευχαριστεί η δουλειά μου…  Κατόπιν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα οικονομικά, εισήχθηκα στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών του Πειραιά, αλλά πολύ γρήγορα επίσης κατάλαβα πως ήταν πολύ μονότονο για μένα.
Έτσι,  αποφάσισα να αλλάξω επάγγελμα, να μαθητεύσω για 3η φορά, στην κομμωτική σχολή «Αμαραντος» τώρα, για να ασχοληθώ με αυτό που ήξερα ότι με ευχαριστεί και είχα την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω με αξιώσεις.

Πως ήλθες σε επαφή με τα κρυπτονομίσματα και πως πήρες την απόφαση να δέχεσαι πληρωμές με κρύπτο?

Μου αρέσουν οι προκλήσεις και τα καινούργια πράγματα και ψάχνω πάντα το διαφορετικό. Είναι πολύ ανήσυχο το μυαλό μου και σκέφτομαι συνεχώς το πρωτότυπο και το «κάτι άλλο». Έτσι και ήρθα σε επαφή με τα Ψηφιακά Νομίσματα, μέσω της “We Greece” και αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί της. Πιστεύω πως είναι το μέλλον. Επίσης πιστεύω ότι αυτό που αξίζει αυτή την εποχή, είναι ο χρυσός και το Bitcoin.
Όμως αντιλαμβάνομαι πως ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τίποτα για τα ψηφιακά νομίσματα, απλά τα έχει ακουστά. Χρειάζονται πληροφορίες και χρόνο για να αφομοιώσουν αυτή τη νέα τεχνολογία.
Το ΑΤΜ το έχω βάλει πρόσφατα στο κομμωτήριο, σχεδόν πριν ένα μήνα. Το έβαλα με σκοπό να προσεγγίσω την νέα γενιά, με ανοιχτό μυαλό και άποψη. Εκεί, μπορεί όποιος θέλει, να αγοράσει άμεσα κρυπτονομίσματα με μία πολύ απλή και ανώνυμη διαδικασία.

Αντιμετωπίζεις ή αντιμετώπισες κάποια πρακτική δυσκολία με το σύστημα αυτό?

Όχι, καμία. Το σύστημα είναι πολύ εύκολο, ειδικά αν ο επαγγελματίας φροντίσει να ενημερωθεί και να μάθει κάποια βασικά πράγματα. Εγώ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με τη “We Greece”, παρακολούθησα ένα πρόγραμμα κατάρτισης, διοργανωμένο από την εταιρία.
Με τον τρόπο αυτό έμαθα όλες τις βασικές έννοιες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και στις συναλλαγές. Κυρίως όμως μπόρεσα και αντιλήφθηκα την καινοτομία και τον αντίκτυπο που θα έχουν τα ψηφιακά νομίσματα στην οικονομία στο μέλλον, άρα και στις ζωές των ανθρώπων.
Η εξοικείωση ωστόσο, για έναν επαγγελματία, αν φροντίσει να ενημερωθεί σωστά, είναι κάτι εύκολο. Μπορεί να ξεκινήσει να δέχεται κρυπτονομίσματα για πληρωμές με διάφορους τρόπους, χωρίς κανένα κόστος και με ελάχιστη προσπάθεια και χρόνο που θα αφιερώσει ώστε να μάθει τις βασικές λειτουργίες.

Γνώρισε μας τώρα το Tatiana Styling Studio, που για χάρη του απαρνήθηκες την παιδαγωγική και τα οικονομικά!

Πράγματι, είναι το δικό μου έργο, έτσι όπως το οραματίστηκα και με κάθε δυσκολία κατάφερα να πραγματοποιήσω.

Πρώτα απ’ όλα, είμαι επαγγελματίας στην κομμωτική από το 2004. Μετά τη σχολή, ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός κομμωτή, παρακολουθώντας συνεχώς αρκετά σεμινάρια σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα. Είχα πολύ δίψα να μάθω τα πάντα για τα μαλλιά, το χέρι μου «έπιανε», και δεν κουράζουν ποτέ.
Αυτό που μου αρέσει στην κομμωτική, είναι ότι δεν σταματάς να μαθαίνεις ποτέ, συνεχώς βγαίνουν καινούρια πράγματα, χρώματα, κουρέματα, μηχανήματα, τεχνικές και τάσεις. Πρέπει συνέχεια να ενημερώνεσαι.

Μετά από 10 χρόνια εμπειρίας, αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου κομμωτήριο, έτσι όπως το ονειρευόμουν. Δημιούργησα έναν μοντέρνο, καθαρό, ευχάριστο και μόνιμα ανανεωμένο χώρο, όπου ακούγεται slow pop μουσική,  με ευγενικούς και καλούς επαγγελματίες ως συνεργάτες. Προσπαθώ να “περάσω” το εξής μήνυμα: η ομορφιά θέλει έμπνευση και ηρεμία, δεν χρειάζεται πάντα να είναι ένα πάρτι γεμάτο φωνές και πανικό… Όταν μπαίνει ο πελάτης στο χώρο σου πρέπει να έχεις την ηρεμία να μιλήσεις μαζί του, να τον συναναστραφείς, να καταλάβεις πώς ήταν η μέρα του, τι σκέφτεται, τι ζητά, γιατί μπορεί να θέλει έτσι τα μαλλιά του. Όλα αυτά απαιτούν ηρεμία.

Μου αρέσει να δίνω στιλ στους πελάτες μου και να τους καθοδηγώ προς ότι καλύτερα τους ταιριάζει. Στιλ δε σημαίνει ακολουθώ τη μόδα. Στιλ είναι να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τι είναι αυτό που σου ταιριάζει και τι όχι. Στιλ είναι ολόκληρη η ζωή σου. Από τον τρόπο που κινείσαι, τον τρόπο που σκέφτεσαι, που τρως, από τον τρόπο που συναναστρέφεσαι τους φίλους σου, που αγαπάς και ερωτεύεσαι. Στιλ είναι η αύρα σου και ο τρόπος ζωής σου… και φυσικά το να μη φοβάσαι να βγεις λίγο έξω από τη μάζα, να κάνεις τη διαφορά με έναν τρόπο δικό σου και όχι απαραίτητα εκκεντρικό.

Στο κομμωτήριο, οι Stars είναι οι πελάτισσές μου, όχι εγώ!

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Στο  χώρο μας προσφέρουμε ανδρικές, γυναικείες και παιδικές κομμώσεις, μανικιούρ-πεντικιούρ και υπηρεσία αποτρίχωσης με κερί.

Πολλές φορές με ρωτάνε τι μου αρέσει πιο πολύ, η βαφή ή το κούρεμα; Κατά τη γνώμη μου ένας κομμωτής πρέπει να γνωρίζει εξίσου καλά και τα δύο, γιατί το ένα συμπληρώνει και αναδεικνύει το άλλο. Επομένως, έχω μάθει να κάνω πολύ καλά και τα δύο. 

Κουρεύω κυρίως σε βρεγμένο μαλλί. Οι γραμμές μου κυμαίνονται σε κλασσικό και μοντέρνο στιλ. Χρωματικά, φροντίζω να δίνω στον κάθε πελάτη αυτό που πραγματικά του ταιριάζει, από ένα απλό μαύρο έως και διχρωμίες με έντονα χρώματα. Αλλά πάνω απ’ όλα, φροντίζω να έχει ένα υγιές μαλλί, με λάμψη και κίνηση.  

Στο ανδρικό κούρεμα χρησιμοποιώ  ξυράφι, σβησίματα, γραμμές, άνισα μήκη, line ups, καθώς και χρώματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

Για να πετύχει  ένας κομμωτής πρέπει να έχει αποφασίσει να είναι εργατικός & μόνιμα ενημερωμένος. Πολλές φορές οι άνθρωποι τολμούν κάτι διαφορετικό, ίσως επειδή θέλουν να νιώσουν διαφορετικοί ή να νιώσουν καλύτερα, ανεξάρτητα με το αν τους πηγαίνει ή όχι. Γι αυτό είμαι εγώ εκεί, για να τους καθοδηγώ.
Κατά τη γνώμη , δεν υπάρχουν πλέον τάσεις. Όλα έχουν φορεθεί και ξαναφορεθεί. Απλά «τοποθετείς» τον κάθε πελάτη στο κάδρο που του ταιριάζει.

Στόχος μου είναι η απλοποίηση της κομμωτικής, με δύο λόγια: Άψογη δουλειά σε προσιτές τιμές. Αυτό προσπαθώ να προσφέρω κάθε φορά στους πελάτες μου, ώστε να επιστρέψουν σ’ εμένα.

Και θα κλείσω με τη συμβουλή της γιαγιάς μου, που κρατώ σαν φυλαχτό: Να αγαπάς και να φροντίζεις τους ανθρώπους.

CHB: Τατιάνα, καλές δουλειές και καλές κρυπτο-δουλειές!! Πιστεύουμε ότι αξίζεις τη στήριξη της κοινότητας, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει κανείς, «μία βόλτα στη θάλασσα» για να σε βρει, όπως λες κι εσύ!

Tatiana Styling Studio

Μουσών 71 & Πλούτωνος,
Παλαιό Φάληρο, ΤΚ 17562
Τηλ.  21 1408 8709
Email: tatianastylingstudio@gmail.com,
messenger: https://m.me/TatianaStylingStudio


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.