Οι περισσότεροι έμποροι αναμένουν νέα υψηλή τιμή όλων των εποχών για το Bitcoin το 2020

Η δημοσκόπηση, που δημοσίευσε χθες 27 Μαρτίου, η Kraken αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι έμποροι πιστεύουν ότι το Bitcoin (BTC) θα φτάσει σε νέα επίπεδα όλων των εποχών πριν από το 2021.

Η έρευνα της Kraken (από την ομάδα εμπειρογνωμόνων εσωτερικών ερευνών Kraken Intelligence), με τίτλο «Where We Are & What’s To Come», ανέλυσε τις απαντήσεις 400 VIP πελατών της, από όλο τον κόσμο, για να αξιολογήσει τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για την αγορά των κρύπτο το 2020. Το 41% των ερωτηθέντων αποτελούνταν από επενδυτές, το 40% από εμπόρους, το 15% από ιδρύματα και το 4% από εταιρείες πληρωμών, ανταλλακτήρια και minners.

Το 84% των ερωτηθέντων διαχειρίζεται κεφάλαια κάτω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το 11% κεφάλαια μεταξύ των 10 και 50 εκατομμυρίων. Το υπόλοιπο 5% κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ των εμπόρων που διαχειρίζονται από 50 ως 100 εκατομμύρια δολάρια κι αυτών που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια.

Αναμένεται ρεκορ υψηλής τιμής για το Bitcoin, αλλά όχι για το Ethereum

H έρευνα διαπίστωσε ότι ο μέσος όρος της τιμής, που εκτιμούν οι ερωτηθέντες ότι θα φτάσει το Bitcoin το 2020, είναι τα 22.866 δολάρια. Ωστόσο από το Ethereum δεν περιμένουν να γνωρίσει νέα υψηλά, τοποθετώντας μια μέση τιμή στόχου στα 810 δολάρια.

Το συνολικό συναίσθημα της αγοράς, δείχνει ελαφρώς αισιόδοξο, με το 44% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων to 2020 θα είναι μια «bull market», ενώ το 22% πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει μια «bear» τάση και το 34% δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι.

Στην ερώτηση τι θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη της αγοράς των κρύπτο αυτή τη χρονιά, δεν υπήρχε αρκετή συναίνεση μεταξύ των συμμετεχόντων στην έρευνα. Το 19% δηλώνουν πως η υιοθεσία των κρυπτονομισμάτων σε ευρύτερο επίπεδο, θα δώσει την απαραίτητη ώθηση, ενώ το 15% έχει προσδοκίες από το halving του Bitcoin. Aκολουθούν με ποσοστά 11% οι απαντήσεις «μια πολιτική σύγκρουση», «ο φόβος της απώλειας» και με 9% «η οικονομική κρίση».

Βασικές εκτιμήσεις και τεχνική ανάλυση

Το 26% των ερωτηθέντων αναφέρει τις τεχνικές αναλύσεις ως πρωταρχικό παράγοντα λήψης των εμπορικών αποφάσεων του, το 24% δηλώνει ότι εξετάζει τις βασικές εκτιμήσεις, ενώ το 23% ότι επικεντρώνεται στο συνολικό κλίμα της αγοράς.

Η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και των παραδοσιακών αγορών επηρέασε τις αποφάσεις των λιγότερο από το ήμισυ του συνόλου των ερωτηθέντων, τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ το 55% δήλωσε πως η γενική κατάσταση δεν έχει επηρεάσει τις αποφάσεις του, σχετικά με την επένδυση και εμπορία κρυπτονομισμάτων .

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες (54%) προβλέπουν άνοδο για τα altcoins μέσα στη χρονιά, ενώ στην ερώτηση ποια είναι τα πέντε αγαπημένα τους altcoin, τα πλέον προτιμώμενα ήταν τα Ethereum, Monero, Ripple (XRP), Litecoin και Tezos.

Μόνο το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε πως χρησιμοποιεί stablecoins, με το Tether (USDT) να είναι μακράν το πιο δημοφιλές, ακολουθούμενο από το USD Coin (USDC)και το Dai (DAI).

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/most-traders-expect-new-all-time-high-price-for-bitcoin-in-2020


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.