Aυξανόμενη ζήτηση για κρύπτο διαπιστώνεται από επίτροπο της SEC

Η φιλικά διακείμενη στα κρύπτο, μέλος της Επιτροπής Ασφαλειών & Χρηματιστηρίων των ΗΠΑ (SEC), η Hester Peirce, δήλωσε ότι υπάρχει μία αύξηση στη ζήτηση για κρυπτονομίσματα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν τρόπους να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους. Η επίτροπος ήταν ένας ακραιφνής υποστηρικτής για την έγκριση από την Επιτροπή των πράξεων διαπραγμάτευσης bitcoin (ETFs).

το αυξανομενο ενδιαφερον για τα κρυπτονομισματα

Η επίτροπος λοιπόν της SEC, η οποία είναι επίσης γνωστή στην κρύπτο-κοινότητα ως “Crypto Mom,” μίλησε για τα κρυπτονομίσματα και το ψηφιακό δολάριο, κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης με το συνέδριο Crypto Finance Conference St. Moritz, που μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά, την Τρίτη. Σημειώνοντας ότι η κρίση του covid-19 έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε:

Βλέπουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον προερχόμενο από το χώρο των θεσμικών επενδυτών, απ’ ότι στο παρελθόν. Νομίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί… καθώς οι άνθρωποι ψάχνουν πως να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, νομίζω ότι θα κοιτάζουν περισσότερο στο χώρο των κρύπτο.

Επεσήμανε δε, «Καθώς οι άνθρωποι είναι πιο άνετοι, εργαζόμενοι στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως ψηφιακής εργασίας, σε κάθε κλάδο της οικονομίας τώρα, νομίζω ότι είναι πιθανό να στραφούν περισσότερο στο χώρο των κρυπτονομισμάτων».
Η Peirce είπε στο παρελθόν, ακόμη και πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, ότι ένα σημαντικό πλεονέκτημα της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων ήταν ότι συγκεντρώνει ανθρώπους από όλο τη γη και τους βοηθά να εργαστούν μαζί στον ψηφιακό κόσμο. Οι συμμετέχοντες στη βιομηχανία (των κρύπτο) δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο ίδιο μέρος για να συνεργάζονται.

Η Επίτροπος της SEC, Hester Peirce, δήλωσε ότι βλέπει αυξημένο θεσμικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα και ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται για τον χώρο, προκειμένου να επιτύχουν τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων τους.

Η Peirce ορκίστηκε ως Επίτροπος της SEC στις 11 Ιανουαρίου 2018 και η θητεία της αναμένεται να λήξει στις 5 Ιουνίου 2020. Υποστήριξε με συνέπεια την ιδέα της SEC να εγκρίνει χρηματιστήρια ανταλλαγής bitcoin, αλλά μέχρι στιγμής η SEC δεν έχει εγκρίνει κανένα.
Τον Μάιο του περασμένου έτους, είπε ότι έφτασε η σωστή ώρα για την επιτροπή να εγκρίνει ένα bitcoin ETF. Τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε την πρόταση Token Safe Harbour για να καλύψει το κενό μεταξύ ρυθμιστικής νομοθεσίας και αποκέντρωσης.

σχετικα με το ψηφιακο δολαριο

Η Peirce μίλησε επίσης για τα ψηφιακά δολάρια κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής. Είπε ότι το θέμα έχει προσελκύσει περισσότερο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τώρα ερωτήσεις σχετικά με την αυτά. Σημειώνοντας ότι «είναι χρήσιμο για τους ανθρώπους να σκέφτονται τα θετικά και τα αρνητικά μεταξύ ενός κυβερνητικά εκδοθέντος νομίσματος έναντι ενός ιδιωτικά εκδοθέντος νομίσματος», δήλωσε:

Θα σας πω ότι πιστεύω πως η ιδέα ενός κυβερνητικού κρυπτονομίσματος, ενός ψηφιακού δολαρίου ή κάτι τέτοιο, είναι πολύ διαφορετική από κάποια πράγματα για τα οποία μιλάμε με τα crypto και την blockchain και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά είναι χρήσιμο οι άνθρωποι να σκέφτονται αυτά τα ζητήματα.

Ωστόσο, η επίτροπος προειδοποίησε: «Πρέπει να μας απασχολούν τα ζητήματα απορρήτου εάν και εφ όσον προχωρήσουμε στη δημιουργία κάποιου είδους ψηφιακού νομίσματος. Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση για μια κοινωνία, επειδή οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πραγματικά άνετα με την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε άλλον παρακολουθεί τις συναλλαγές τους.«

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μελετά την προοπτική έκδοσης ψηφιακού δολαρίου, ιδίως για να ανταγωνιστεί το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook και το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της Κίνας. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έχει επανειλημμένα πει ότι η Fed δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να εκδώσει ένα ψηφιακό δολάριο αυτή τη στιγμή.
Τον Μάρτιο, ο όρος «ψηφιακό δολάριο» συμπεριλήφθηκε στα προτεινόμενα μέτρα στήριξης των πολιτών (stimulus bills) εν μέσω της κρίσης της πανδημίας.

πηγή: Kevin Helms – 01/05/2020 –https://news.bitcoin.com/sec-commissioner-cryptocurrency/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ERGOBYTE- Ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής www.ergobyte.gr
DNSNETWORK - Συστήματα ασφαλείας http://www.dnsnetwork.gr
SexWeLove Διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών, με έδρα την Ιρλανδία. https://cryptohellenicbloc.com/crypto/sexwelove/#more-8811

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.