Το Ιράν εγκρίνει άδεια για την μεγαλύτερη Crypto Mining Farm

Το Υπουργείο Βιομηχανίας, Μεταλλείων και Εμπορίου του Ιράν εξέδωσε άδεια στην εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, iMiner, με έδρα την Τουρκία, για να λειτουργεί στην επαρχία Semnan. Mε 6000 rigs, η εγκατάσταση της iMiner καθίσταται η μεγαλύτερη Crypto Mining Farm στο Ιράν.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 29 Απριλίου, η τουρκική εταιρεία έχει επενδύσει σχεδόν 7,3 εκατομμύρια δολάρια σε μια εγκατάσταση εξόρυξης Bitcoin, στην επαρχία Semnan του Ιράν, όπου θα εξορύξει ψηφιακό νόμισμα με 6.000 rigs, με ισχύ 96.000 terahash ανά δευτερόλεπτο (TH/s), συνολικά. Αυτό ισοδυναμεί με 16 TH/s ανά rig κατά μέσο όρο, το ίδιο με το Aladdin Miner, που αναφέρεται στον ιστότοπο της iMiner.

Επιπλέον, η iMiner θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες εμπορίας και φύλαξης για το κράτος της Μέσης Ανατολής μέσω του Semnan και των γραφείων της στην Τεχεράνη.

Η Εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στην ιρανικη οικονομία

Η ιρανική κυβέρνηση ενέκρινε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ως βιομηχανική δραστηριότητα, τον Ιούλιο του 2019. Από τότε έχει εκδώσει πάνω από 1.000 άδειες σε εταιρείες mining, συμπεριλαμβανομένης και της iMiner. Οι χαμηλές τιμές ενέργειας του Ιράν είναι εκείνες που το καθιστούν ελκυστικό στους miners, που ως γνωστό καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας κατά την εξόρυξη.

Η οικονομία του Ιράν πάσχει από τις συνεχιζόμενες κυρώσεις που της επιβάλλονται, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από άλλες δυτικές χώρες. Ορισμένοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν μάλιστα προτείνει να στραφεί η χώρα σε ψηφιακό νόμισμα, προκειμένου για να διευκολύνουν το εμπόριο, την εισαγωγή ξένου νομίσματος και την αποφυγή τέτοιων κυρώσεων.

Ωστόσο, η ώθηση για καινοτόμο τεχνολογία, οδήγησε σε λαθρεμπόριο μη καταχωρημένου εξοπλισμού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι ιρανικές αρχές, τον περασμένο Νοέμβριο, προσέφεραν bonus σε όσους ήταν πρόθυμοι να εκθέσουν μη εξουσιοδοτημένες επιχειρήσεις εξόρυξης, ως και 20% της αποκατάστασης ζημιών.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/iranian-authorizes-issue-license-for-6000-rig-crypto-farm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

POINTER  -Hosting Experts - Domain Names  https://www.pointer.gr/

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ  -    Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς       https://www.facebook.com/kimionipharmacy/

EYEBOOT - κατασκευαστής και σχεδιαστής ηλεκτρονικού υλικού και εξοπλισμού πληροφορικής. https://www.eyeboot.com/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.