ΒΕΛΓΙΟ: απάτες με κρυπτονομίσματα, οδήγησαν σε απώλειες 3,2 εκατ. δολαρίων το 2019

Το Σώμα οικονομικών Επιθεωρητών του Βελγίου, διαπίστωσε απώλειες 3,2 εκατ.  δολαρίων το 2019, εξ αιτίας παράνομων και απατηλών ενεργειών σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα. Και όπως σημειώνει, αυτό «ίσως να είναι η κορυφή του παγόβουνου»

Οι παγκόσμιες απώλειες από απάτες και κλοπές σε κρυπτονομίσματα, αυξήθηκαν μαζικά το 2019, στο διπλάσιο του 2018. Παρά τις πολλές προσπάθειες για την αντιμετώπιση δόλιων προγραμμάτων στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, χώρες όπως το Βέλγιο, εξακολούθησαν να καταγράφουν απώλειες σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με το άρθρο της βελγικής εφημερίδας De Tijd, στις 8 Μαΐου, η οικονομική επιθεώρηση του Βελγίου, ανέφερε ζημίες 2,94 εκατομμυρίων ευρώ (3,2 εκατομμύρια δολάρια) λόγω απατηλών πρακτικών ή κλοπών σε κρυπτονομίσματα το 2019.

τα στοιχεια συνεχιζουν να αυξανονται, αλλα οι πραγματικοι αριθμοί παραμενουν αδηλωτοι

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων απάτης στο Βέλγιο αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Το 2018, η Ομοσπονδιακή Δημόσια Υπηρεσία του Βελγίου, γνωστή ως FPS Economy, ανέφερε απώλειες 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε απάτες κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Επιπλέον, αυτοί οι αυξανόμενοι αριθμοί, είναι προφανώς «μόνο η κορυφή του παγόβουνου», καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις απάτης παραμένουν αδήλωτες. Η Nathalie Muylle, υπουργός οικονομίας και καταναλωτικών υποθέσεων του Βελγίου, δήλωσε ότι οι πραγματικές απώλειες ήταν προφανώς υψηλότερες από 3,2 εκατομμύρια δολάρια.

“Τα ποσά, δεν κοινοποιούνται πάντα από αυτούς που αναφέρουν την απάτη» δήλωσε η Muylle.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι βελγικές αρχές εκτιμούν ότι οι τοπικοί επενδυτές χάνουν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια, από προγράμματα απάτης κάθε χρόνο.

το ΒΕΛΓΙΟ ΕΛΑΒΕ ΠΟΛΛΑΠΛα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ τησ CRYPTO απατησ

Σύμφωνα με την Muylle, το Βέλγιο έχει υιοθετήσει ως τώρα προληπτική προσέγγιση για την καταπολέμηση των απατών με κρυπτονομίσματα, ενώ τα μέτρα δίωξης δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Το 2019, η οικονομική επιθεώρηση έστειλε ένα σχετικό ερώτημα στην αρμόδια για τις απάτες εισαγγελία και εξακολουθεί να περιμένει μια απόφαση.

Οι βελγικές αρχές όμως, έχουν πράγματι λάβει πολλαπλά προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος τα τελευταία χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2020, η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Αγορών του Βελγίου, η FSMA, κατάφερε να συντάξει μια μαύρη λίστα με δόλιους ιστότοπους που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.
Προηγουμένως, η FPS Economy, δημιούργησε έναν ιστότοπο για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους που συνδέονται με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων, παραμένει προφανώς σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτος στο Βέλγιο μέχρι σήμερα. Τον Φεβρουάριο του 2020, ο πρόεδρος της FSMA, Jean-Paul Servai,s προέτρεψε τη Γερουσία να δημιουργήσει ένα «νομικό πλαίσιο για την πώληση, την αγορά και τη χρήση εικονικών νομισμάτων και όλων των συναφών χρηματοοικονομικών προϊόντων». Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι δόλιες δραστηριότητες στην αγορά θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τους επενδυτές, εάν ο κλάδος παραμείνει ανεξέλεγκτος.

πηγή: HELEN PARTZ – 08/05/2020 – https://cointelegraph.com/news/belgium-losing-32m-to-crypto-fraud-in-2019-is-tip-of-the-iceberg


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ERGOBYTE – ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, Θεσσαλονίκη
www.ergobyte.gr

DIGITECH4ALL – Ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, Αθήνα, https://www.digitech4all.eu/

Lolli – Περισσότερες από 500 κορυφαίες μάρκες που μπορείτε να αγοράσετε και με bitcoin https://www.lolli.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.