Οι φάλαινες του Ethereum μεταναστεύουν στο Bitcoin?

Αν και η τιμή του Ethereum έχει αυξηθεί φέτος σχεδόν κατά 50%, ο αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν μεγάλο αριθμό νομισμάτων -γνωστά ως «φάλαινες»- έχει μειωθεί σημαντικά.

Ο μέσος όρος των επτά ημερών, του αριθμού των διευθύνσεων που περιέχουν 10.000 Ethereum ή περισσότερο μειώθηκε την Τρίτη που μας πέρασε σε 1.050. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας πληροφοριών Glassnode.

Οι διευθύνσεις των φαλαινών Ethereum μειώθηκαν σχεδόν 6% από το υψηλό του Δεκεμβρίου, που ήταν 1.115. Η μέτρηση της Glassnode συμπεριλαμβάνει μόνο εξωτερικούς λογαριασμούς ή αυτούς που ελέγχονται από ιδιωτικά κλειδιά και εξαιρεί τους λογαριασμούς συμβολαίου που έχουν δικό τους κωδικό και ελέγχονται από αυτόν.

Η μείωση του αριθμού των διευθύνσεων φαλαινών Ethereum, έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη αύξηση του αντίστοιχου αριθμού των φαλαινών του Bitcoin. Ο αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν 10.000 ή περισσότερα Bitcoin αυξήθηκε σε 111 στα τέλη Απριλίου, το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2019. O Conor Abendschein, αναλυτής στην  Digital Assets data, ερμηνεύει αυτή την αντίθεση:

Ορισμένες φάλαινες Ethereum θα μπορούσαν να έχουν μετακινηθεί στο Bitcoin, εν αναμονή της πιθανής ανόδου της τιμής του κορυφαίου κρυπτονομίσματος, λόγω των επιπτώσεων του Halving.

Η θετική δημοσιότητα που πήρε το τρίτο halving του Bitcoin, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαϊου, ήταν μεγάλη και το γεγονός συζητήθηκε εκτενώς τους τελευταίους μήνες από τους αναλυτές. Οι προσδοκίες για άνοδο της τιμής ενισχύθηκαν από την γρήγορη ανάκαμψη του Bitcoin στα 7.000 δολάρια, μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, μετά την πτώση του στα 3.687 δολάρια, στις 12 Μαρτίου.

Το γεγονός αυτό μπορεί να έχει ωθήσει ορισμένες φάλαινες να αλλάξουν από Ethereum σε Bitcoin, πριν το halving. Η σκέψη αυτή ενισχύεται και από τον αριθμό των «μεγάλων» διευθύνσεων Bitcoin, που σημείωσαν αύξηση κατά 5% τον Μάρτιο, ενώ εκείνες του Ethereum ήταν σε πτωτική τάση.

Η απόκλιση αυτή θα μπορούσε να συνεχίσει να διευρύνεται επειδή «το Bitcoin χρησιμοποιείται κυρίως ως όχημα αποθήκευσης αξίας» σύμφωνα με τον  Jason Wu, CEO και co-founder της DeFiner.org, ψηφιακής πλατφόρμας με έδρα την Μινεάπολη. Ως αποτέλεσμα, οι φάλαινες είναι πιο πιθανό να κατέχουν περισσότερα Bicoin απ’ ότι Ethereum, του οποίου ο κύριος σκοπός του είναι αρχικά να διευκολύνει και στη συνέχεια να δημιουργήσει έσοδα από το έργο που έγινε στο Ethereum.

«To Ethereum έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο οικοσύστημα εφαρμογών και πολλές συναλλαγές συμβαίνουν για να ικανοποιήσουν την καθημερινή ζήτηση των ανθρώπων για λύσεις όπως η DeFi, παιχνίδια, ανταμοιβές και άλλα. Όλο και περισσότερες νέες διευθύνσεις θα δημιουργηθούν για την διατήρηση του Ethereum» δήλωσε ο Wu.

Ένας άλλος πιθανός λόγος για την μείωση των μεγάλων διευθύνσεων Ethereum, θα μπορούσε να είναι το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών στον χώρο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). «Οι ιδιοκτήτες διευθύνσεων-φαλαινών ενδέχεται να έχουν μεταφέρει ένα αρκετά μεγάλο μέρος των νομισμάτων τους σε smart contracts διαφόρων πρωτοκόλλων DeFi, που υποστηρίζουν τον δανεισμό κ.λπ. για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα» δήλωσε ο Αshish Singhal, CEΟ και co-founder του ανταλλακτηρίου CoinSwitch.co. 

Η ποσότητα των Ethereum που «κλειδώθηκε» στο DeFi έφτασε τον Φεβρουάριο στο ρεκόρ των 3,23 εκατομμυρίων και σήμερα ανέρχεται στα 2.65 εκατομμύρια, αύξηση 28% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με defipulse.com. Ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος χώρος DeFi κυριαρχείται από το Ethereum αφού σύμφωνα με το defiprime.com, από τα 213 έργα DeFi που υπάρχουν αυτή την στιγμή, τα 199 είναι κατασκευασμένα στο Ethereum.

Οι «μικρές» διευθύνσεις αναπτύσσονται γρήγορα

Η μείωση των μεγάλων διευθύνσεων, έρχεται επίσης σε πλήρη αντίθεση με τη συνεχή αύξηση του αριθμού των διευθύνσεων που κατέχουν 32 ή περισσότερα νομίσματα. Ο μέσος επταήμερος όρος του συνόλου αυτών των διευθύνσεων ανήλθε την Τετάρτη, στο ρεκόρ των 114.625, αύξηση πάνω από 4% αυτή τη χρονιά.

«Η ανοδική πορεία μπορεί να αποδοθεί στο αισιόδοξο κλίμα γύρω από την ανάπτυξη του Eth 2.0 » δήλωσε ο Αshish Singhal. Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτείται μια διεύθυνση που να διατηρεί το υπόλοιπο των 32 Ethereum, ώστε να γίνει η επικύρωση στην μετάβαση από τον μηχανισμό proof-of-work (PoW), στον  proof-of-stake (PoS).

Σε έναν μηχανισμό proof-of-work (το τρέχον πρωτόκολλο του Ethereum) οι miners επιλύουν δύσκολους κρυπτογραφικούς γρίφους για την ολοκλήρωση των συναλλαγών στο δίκτυο και να πάρουν την ανταμοιβή τους. Στο PoS, αντί των miners υπάρχουν οι validators (επικυρωτές), οι οποίοι «κλειδώνουν» ένα μέρος των Ethereum τους (stake), ως μερίδιο στο οικοσύστημα (stake).

Mε απλά λόγια μπορούμε να πούμε ότι το staking είναι παρόμοιο με το να κερδίζουμε τόκους από μια επένδυση σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα. Ουσιαστικά η αναβάθμιση του πρωτοκόλλου, που ενδέχεται να γίνει το τρίτο τρίμηνο του έτους, θα επιτρέψει στους κατόχους Ethereum να κερδίσουν απόδοση με το staking.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση του αριθμού των διευθύνσεων που κατέχουν 32 ή και περισσότερα Ethereum, δεν σημαίνει απαραίτητα εισροή νέων επενδυτών, εφόσον ένας χρήστης μπορεί να έχει πολλές διευθύνσεις.

Πηγή: https://www.coindesk.com/many-ether-whales-might-be-leaving-for-bitcoin-data


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ LEDGER: 50% ΣΤΟ NANO S

Με την ευκαιρία του Halving, η Ledger κόβει την τιμή του Nano s στη μέση! 50% έκπτωση στο συγκεκριμένο μοντέλο για τις επόμενες 5 ημέρες. Ανώτατο όριο 3 τεμάχια για κάθε αγοραστή. Η προσφορά ισχύει μέχρι 17/5/2020.
Δείτε τη προσφορά https://shop.ledger.com/pages/we-are-the-bull-run/

TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων (Data Recovery) https://tictac.gr/
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ -Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς  https://www.facebook.com/kimionipharmacy/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.