Ο Χάρι Πότερ και το μαγικό Bitcoin

«Δεν καταλαβαίνω το Bitcoin, παρακαλώ εξηγήστε μου» έγραψε η J.K. Rowling στο Twitter και όπως ήταν αναμενόμενο όλη η crypto κοινότητα έσπευσε να ενημερώσει τη δημιουργό του Χάρι Πότερ, μια από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς όλων των εποχών, για το κρυπτονόμισμα.

Απαντώντας σε ένα tweet της δημοσιογράφου Leigh Cuen στις 15 Μαΐου , η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, J.K Rowling, ζήτησε να μάθει τι είναι το Bitcoin. Σε μόλις δύο ώρες το tweet της είχε 1.300 απαντήσεις. Μεταξύ αυτών που έσπευσαν να εξηγήσουν τη συγγραφέα ήταν και ο δημιουργός του Ethereum Vitalik Buterin, ο ιδρυτής της SpaceX  Elon Musk και ο crypto συγγραφέας Saifedean Ammous, που της πρόσφερε το βιβλίο του.

Η ερώτηση της J.K Rowling ξύπνησε το πάθος αλλά και την φαντασία των μελών της crypto κοινότητας. Καθώς η συγγραφέας δεν μπορούσε να καταλάβει τις εξηγήσεις που της έδιναν -όπως ομολόγησε βέβαια η ίδια, ίσως έφταιγαν τα κοκτέιλ που έπινε στη διάρκεια των tweets- πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν όρους από τον Χάρι Πότερ για να τη βοηθήσουν.

Ο Steven Zheng, του The Block, εστίασε τη μεταφορά του Χάρι Πότερ στον στόχο του bitcoin, να δίνει στους χρήστες την ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν. «Θυμάσαι που ο Dobby ελευθερώθηκε από μια κάλτσα; Το Bitcoin είναι αυτή η κάλτσα», έγραψε στο Twitter . «Φανταστείτε αν η Gringotts έτρεχε στο δίκτυο Floo», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Zcash Foundation, Josh Cincinnati, αναφερόμενος στην Gringotts Wizarding Bank, τη μοναδική τράπεζα στον κόσμο των μάγων.

Μετά την αδυναμία της Rowling να κατανοήσει το Bitcoin, η προσπάθεια συνεχίστηκε την επόμενη μέρα και στα ενημερωτικά crypto blog. Ενδιαφέρον έχει η προσέγγιση του cryptopotato, που εμπνέεται από τα βιβλία της συγγραφέως:

Αγαπητή J.K Rowling το Βitcoin είναι ακριβώς όπως ο Χάρι Πότερ

Το Bitcoin είναι σαν την φιλοσοφική λίθο

Το Bitcoin είναι σαν το Philosopher’s Stone. Έχει τη δύναμη να μετατρέψει οποιοδήποτε μέταλλο σε χρυσό και να παράγει ένα φίλτρο αθανασίας. Το Bitcoin παίρνει το μέταλλο και το πυρίτιο των υπολογιστών και τα μετατρέπει σε χρυσό. Ο έξυπνος σχεδιασμός του, κατάφερε να φέρει κάτι στον κόσμο που είναι εντελώς ψηφιακό και όμως έχει τις ιδιότητες του φυσικού χρυσού.

Ο χρυσός είναι λιγοστός, ανθεκτικός και αγνός. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν τον χρυσό τέλειο ως μέσο αποθήκευσης αξίας, μονάδα λογαριασμού και μέσο ανταλλαγής. Γι ‘αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί ως χρήμα στον κόσμο, για σχεδόν όλη την ιστορία του. Τα χαρτονομίσματα ήταν αρχικά απλά πιστοποιητικά που αντιπροσώπευαν χρυσό, που διατηρούνταν στις τράπεζες. Το Bitcoin έχει επίσης αυτές τις ιδιότητες του χρυσού.

Οι τράπεζες είναι σαν την κάμαρα με τα μυστικά

Οι παραδοσιακές τράπεζες είναι σαν το Chamber of Secrets. Χτίστηκαν από άτομα προνομίων για άτομα προνομίων. Επιπλέον, αποκλείουν τον περιθωριοποιημένο κόσμο. Οι κληρονόμοι εκείνων που έχτισαν τις τράπεζες είναι τυχεροί που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ελέγχου και αποταμίευσης και πληρωμής. Οι πολλοί άνθρωποι όμως δεν είναι τραπεζικοί και δεν έχουν καμιά πρόσβαση στον έλεγχο των χρημάτων.

Αλλά η τιμή αυτού του προνομίου εμπιστεύεται ένα σκοτεινό, αδιαφανές θάλαμο μυστικών για τη διαχείριση ολόκληρου του παγκόσμιου πλούτου. Και σε αυτό το σκοτεινό θάλαμο υπάρχει διαφθορά και έγκλημα. Είναι αναπόφευκτο εξάλλου όταν τόσο πλούτος ανατίθεται σε κλειστά ιδρύματα. Το Bitcoin το λύνει αυτό: καταργεί τον ρόλο των τραπεζών και ο καθένας έχει τον έλεγχο των χρημάτων του.

Το κρυπτονόμισμα είναι σαν τον αιχμάλωτο του Azkaban

Ο Sirius Black κρατήθηκε στη φυλακή για δολοφονία που δεν διέπραξε. Στην πραγματικότητα, ενοχοποιήθηκε. Και η κρυπτογράφηση έχει ενοχοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο από μέσα που ανήκουν σε ιδρύματα και προστατεύουν τα συμφέροντά τους από αυτήν την ανατρεπτική νέα τεχνολογία. Λένε ότι το Bitcoin είναι για διαδικτυακούς εγκληματίες, εμπόρους ναρκωτικών και ξεπλύματα χρημάτων και πορνογράφους.

Αν και τα μέσα ενημέρωσης διέδιδαν τις ίδιες κατηγορίες για το Διαδίκτυο όταν ήταν καινούργιο, τώρα χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να διαδώσουν την ίδια προπαγάνδα εναντίον του Bitcoin. Το κεντρικό τραπεζικό σύστημα του δυτικού κόσμου επέτρεψε τη νομιμοποίηση πολύ περισσότερων χρημάτων και τη διαρροή πολύ περισσότερου αίματος από οτιδήποτε θα μπορούσαν να προσάψουν στο Bitcoin.

Το Bitcoin είναι σαν το αυγό στο Κύπελλο της Φωτιάς

Το Bitcoin είναι σαν το αυγό που εκπέμπει ακατανόητο θόρυβο όταν το ανοίγει ο Χάρι Πότερ. Αλλά όταν το ανοίγει κάτω από το νερό, μπορεί να ακούσει το κρυφό μήνυμα. Από εκεί προέρχεται το όνομα cryptocurrency. Χρησιμοποιεί έναν εξειδικευμένο κλάδο μαθηματικών που ονομάζεται κρυπτογραφία για να εξασφαλίσει τα χρήματα των χρηστών του.

Η κρυπτογραφία είναι η τέχνη της αποστολής κρυφών μηνυμάτων σε δημόσιες πληροφορίες μετάδοσης. Όταν κάποιος χωρίς το ιδιωτικό κλειδί που αποκωδικοποιεί το μήνυμα, το ανοίξει θα ακούσει θόρυβο. Αλλά όταν κάποιος φιλτράρει τον θόρυβο μέσω του ιδιωτικού κλειδιού, λαμβάνει το μήνυμα. Το μήνυμα του Bitcoin είναι η τιμή που αποστέλλεται από έναν ομότιμο στο δίκτυο σε άλλον.

Και όπως και το περίφημο σημάδι του Χάρι Πότερ, το ίδιο το Bitcoin είναι το σημάδι της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε στον κόσμο πριν από μια δεκαετία. Δεν είναι τυχαίο ότι το Bitcoin εμφανίστηκε το 2009, μετά τη χειρότερη κρίση, ως μέσο για την καταπολέμηση των κεντρικών τραπεζών. Και είναι μια πολύ περίεργη σύμπτωση που ρωτήσατε για το Bitcoin αυτή τη στιγμή. Είναι στην ίδια ηλικία φέτος με τον Χάρι Πότερ στο πρώτο σας βιβλίο.

Πηγή: https://cryptopotato.com/dear-j-k-rowling-bitcoin-is-like-harry-potter/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

NETSTUDIO  -Ιστοσελίδες και e-shop υψηλών απαιτήσεων
  https://www.netstudio.gr

FEEL YOUR HOME  -Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού
https://feelyourhome.gr/

SexWeLove  -διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών
https://cryptohellenicbloc.com/crypto/sexwelove/#more-8811

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.