Tο πρώτο πετυχημένο τεστ για ψηφιακό ευρώ από την Τράπεζα της Γαλλίας

Η γαλλική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή ενός ψηφιακού ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Banque de France στις 20 Μαΐου, η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που δοκιμάζει επιτυχώς ένα ψηφιακό ευρώ, το οποίο λειτουργεί σε blockchain.

Από την αρχή του έτους, η Banque de France ξεκίνησε μια πειραματική προσέγγιση στο ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, με στόχο να διερευνήσει τις πιθανές συνεισφορές των νέων τεχνολογιών, για τη βελτίωση της λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών και ειδικότερα τους διατραπεζικούς κανονισμούς (το λεγόμενο «χονδρικής χρήσης» ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας).

Η τράπεζα αναφέρει ότι δοκίμασε την πώληση κινητών αξιών για το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) στις 14 Μαΐου, σηματοδοτώντας την έναρξη πιο εντατικών δοκιμών. 

Χονδρική και όχι λιανική CBDC

Παρόλο που στην ανακοίνωσή της, η τράπεζα δεν αναφέρει πολλές λεπτομέρειες, έδειξε ότι το τρέχον πιλοτικό πρόγραμμα για το ψηφιακό ευρώ επικεντρώνεται περισσότερο στη χονδρική παρά στη λιανική χρήση. Τα CBDC για λιανική χρήση θα λειτουργούσαν για τους καταναλωτές à la Bitcoin ή σε εφαρμογή Apple Pay. 

Ο πρώτος πιλότος «digital euro», με χρήση blockchain, που αναπτύχθηκε από τις ομάδες της Banque de France στις 14 Μαΐου, για να δοκιμάσει τη χρήση ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας, προκειμένου να πληρώσει την έκδοση ψηφιακών χρηματοοικονομικών τίτλων από την Société Générale Forge, στέφθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, η Banque de France θα πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες παρόμοια τεστ σε άλλα αρχεία, που ελήφθησαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων που άνοιξε στις 27 Μαρτίου 2020, για τη δοκιμή της χρήσης ψηφιακού ευρώ κεντρικής τράπεζας σε διατραπεζικούς κανονισμούς. Ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων μαρτυρεί το ενδιαφέρον του τραπεζικού κλάδου για τις τεχνολογικές καινοτομίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η Banque de France είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού ευρώ. Εν αναμονή της αποχώρησης από το ευρώ του Ηνωμένου Βασιλείου, η Γαλλία θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη μετά τη Γερμανία.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/digital-euro-sees-first-successful-test-at-the-bank-of-france


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

REGALO -Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

BIOFIRE -Τζάκια βιοαιθανόλης https://www.e-biofire.gr/en/

SexWeLove -διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών https://sexwelove.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.