Χιλιάδες κλεμμένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών πωλούνται στο Dark web

Νέα έρευνα από την cybersecurity εταιρεία, Cyble Research Team, αποκάλυψε στις 28 Μαΐου, ότι δεδομένα για περισσότερες από 80.000 πιστωτικές κάρτες διατέθηκαν προς πώληση στο «σκοτεινό διαδίκτυο». Τα δεδομένα από αυτές τις κάρτες φαίνεται να έχουν συλλεχθεί από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Cyble, η διαρροή δεδομένων περιελάμβανε στοιχεία πιστωτικών καρτών από διάφορες χώρες, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες (33 χιλ.), τη Γαλλία (14 χιλ.), την Αυστραλία (5 χιλ.), το Ηνωμένο Βασίλειο (5 χιλ.), τον Καναδά (2 χιλ.), τη Σιγκαπούρη (1,2 Κ ) και την Ινδία (1.3K).

Οι κλεμμένοι αριθμοί αφορούν τόσο τη Visa όσο και την Mastercard, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγει η Cyble. Η τιμή  πώλησης στο dark web των δεδομένων κάθε πιστωτικής κάρτας, που περιλαμβάνουν το όνομα του κατόχου της κάρτας, τον κωδικό CVV και την ημερομηνία λήξης, είναι 5 δολάρια ανά μονάδα, πληρωμένα σε κρυπτονόμισμα. Αυτή η τιμή είναι ανεξάρτητα από την αξία της κάθε κάρτας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ταξινόμηση ανά χώρα κατέστη δυνατό να γίνει λόγω της διαρροής των στοιχείων χρέωσης. Αυτές οι πληροφορίες περιελάμβαναν τη διεύθυνση κάθε κατόχου της κάρτας, καθιστώντας ευκολότερο για την cybersecurity εταιρεία να προσδιορίσει την προέλευση κάθε κάρτας.

Εκείνο που δεν είναι ξεκάθαρο είναι από πού κλέβουν τα δεδομένα οι hackers, αλλά η Cyble πιστεύει ότι θα μπορούσε να προέρχεται από έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο κατάφεραν να παραβιάσουν οι hackers.

Η Cyble δημιούργησε μια μηχανή αναζήτησης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγξουν αν τα προσωπικά τους στοιχεία έχουν διαρρεύσει στο darknet. Συνολικά, η βάση δεδομένων τους περιέχει πάνω από 40 δισεκατομμύρια αρχεία.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε αφού η Cyble εντόπισε και ανέφερε μια άλλη μαζική παραβίαση δεδομένων, η οποία περιελάμβανε περισσότερα από 47,5 εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Truecaller, προς πώληση στο dark web. Τα κλεμμένα δεδομένα ήταν χρηστών της εφαρμογής από την Ινδία και περιελάμβαναν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου, φορείς, ονόματα, φύλο, πόλη, email, facebook ID και άλλα. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε ότι η τιμή πώλησης τους ήταν πολύ χαμηλή, μόλις 1.000 δολάρια.

Ακόμη μια παρόμοια περίπτωση ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RBC στις 15 Μαΐου. Hackers πουλούσαν στο darknet δεδομένα 129 εκατομμυρίων Ρώσων οδηγών αυτοκινήτων, για μόλις 0,3 Bitcoin ή περίπου 2.900 δολάρια. Επίσης τον Μάρτιο, το Trident Crypto Fund υπέστη σημαντική παραβίαση ασφάλειας , με αποτέλεσμα την κλοπή 266.000 ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης.

Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για παράνομη δραστηριότητα στις αγορές του darknet. Σύμφωνα με την Chainalysis, ο όγκος των ροών κρυπτονομισμάτων στις αγορές darknet διπλασιάστηκε το 2019, για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια. Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο πωλούν συχνά κλεμμένα δεδομένα στο darknet για σχεδόν τίποτα ή τα προσφέρουν ακόμη και δωρεάν. Στα μέσα Απριλίου, hackers πούλησαν πάνω από 500.000 λογαριασμούς της δημοφιλούς πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Zoom για λιγότερο από ένα cent.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/dark-web-merchants-sell-thousands-of-stolen-credit-card-numbers


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ -Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων  https://www.ikteo-istiaias.gr/

FITNESS TEMPO  -Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας  https://www.facebook.com/fitnesstempo/

SEXWELOVE  -διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών  https://sexwelove.com/?ref=easaikoenhx


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.