Νέα από το χώρο της Blockchain & των Crypto

Όπως κάθε εβδομάδα, θα κάνουμε μία σύντομη επισκόπηση των πιο πρόσφατων εξελίξεων στον κλάδο σχετικά με την πρόοδο της τεχνολογίας blockchain, τις εξελίξεις στην υιοθέτηση των κρύπτο, τα νέα της αγοράς και τις επενδυτικές κινήσεις στο χώρο.

Blockchain news

  • Ο κινεζικός γίγαντας στο χώρο της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας Tencent και η φορολογική αρχή του Shenzhen, υπέγραψαν μια συμφωνία που θα τους φέρει να αναπτύξουν από κοινού φορολογικά εργαλεία με βάση την τεχνολογία blockchain. Σύμφωνα με την East Money, η Tencent θα συνεργαστεί με την Smart Tax Unit (μονάδα του φορολογικού οργανισμού της Shenzen), η οποία ιδρύθηκε το 2018 και έχει ήδη ξεκινήσει να εκδίδει ψηφιακά τιμολόγια που υποστηρίζονται από blockchain. Στη νέα συμφωνία θα δούμε την Tencent και την Shenzen να εργάζονται για πιο προηγμένες λύσεις τιμολόγησης και άλλες καινοτομίες σε εφαρμογές blockchain που σχετίζονται με τη φορολογία.
  • Μια κινεζική εταιρεία λιπασμάτων απολαμβάνει την επιτυχία της στις πωλήσεις που υποστηρίζονται μέσω blockchain, σύμφωνα με το Sichuan Daily News. Το μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι οι αγρότες παραγωγοί στο Sichuan, χρησιμοποιούν τοπικές πλατφόρμες εμπορικής χρηματοδότησης για να λάβουν δάνεια χωρίς εξασφάλιση και εγγυήσεις, γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά από τις τράπεζες. Οι παραγωγοί της περιοχής, συνεχίζει η έκθεση, καταργούν τις συμβάσεις IOU που βασίζονται σε έγγραφα, οι οποίες παραδοσιακά υπογράφονται αυτοπροσώπως στις τράπεζες, υπέρ πιο διαφανών εναλλακτικών λύσεων που βασίζονται στο Διαδίκτυο και χρησιμοποιούν την τεχνολογία των έξυπνων συμβάσεων (smart contract).

Crypto adoption news

  • Το σημαντικό ευρωπαϊκό χρηματιστήριο Wiener Börse συμπεριλαμβάνει στα στοιχεία που διαπραγματεύονται σ’ αυτό τα νέα προϊόντα ETP για bitcoin (BTC) και ethereum (ETH), όπως ανακοινώθηκε σε δελτίο τύπου την 1η Σεπτεμβρίου. Τα προϊόντα έχουν σκοπό να επιτρέψουν στους πελάτες του χρηματιστηρίου να έχουν έκθεση σε κρυπτονομίσματα χωρίς να χρειάζεται να τα αγοράσουν απευθείας οι ίδιοι.
  • Ο μεγαλύτερος ιστότοπος πορνογραφίας, το Pornhub, ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το bitcoin (BTC) και το litecoin (LTC) ως επιλογές πληρωμής για όλες τις συναλλαγές στο Pornhub Premium, την υπηρεσία HD και την υπηρεσία On-Demand streaming της εταιρείας, ανακοινώθηκε σε δελτίο τύπου μέσω email. Τα νέα νομίσματα προστίθενται στα ήδη χρησιμοποιούμενα σε πληρωμές, verge (XVG), tron (TRX) και Pumapay, στο Pornhub.

Νέα των ανταλλακτηρίων

  • Η Coinbase αναπτύσσει μια πλατφόρμα crowdfunding για token που στοχεύει να «υποστηρίξει» εκείνες τις νεοσύστατες εταιρείες κρυπτο που προσπαθούν να εισέλθουν στον χώρο, βοηθώντας τους να συγκεντρώσουν χρήματα, με ολόκληρη τη διαδικασία εκκίνησης ενός token, κ.λπ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, είπε ότι η πλατφόρμα θα ονομάζεται «Coinbase Launch ή κάτι τέτοιο.»
  • Η OKEx ανακοίνωσε τον όγκο ρεκόρ των 3,8 εκατομμυρίων του OKB (19 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), στον ένατο γύρο του Buy-back & Burn, δήλωσε με σχετικό δελτίο τύπου. Το OKB είναι το παγκόσμιο token που εκδίδεται από το OK Blockchain Foundation που τροφοδοτεί την πλατφόρμα συναλλαγών της OKEx.

Επενδυτικά νέα

  • Η χρηματοοικονομική εταιρεία Cashaa που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια από την blockchain επενδυτική και συμβουλευτική εταιρεία O1ex με έδρα το Ντουμπάι. Οι Economic Times ανέφεραν ότι η Cashaa θα χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για να επεκταθεί στην αγορά της Ινδίας και να καλύψει τις απώλειες των χρηστών από το hack (OTC) των 3 εκατομμυρίων δολαρίων που συνέβη τον Ιούλιο.

Νέα των Altcoins

  • Η Ethereum Classic Labs ανακοίνωσε την σε εξέλιξη έρευνα για τις επιθέσεις 51% που υπέστη το δίκτυο Ethereum Classic (ETC) με τιμή κατακερματισμού που αγοράστηκε από την NiceHash, καθώς και τεχνικές αναβαθμίσεις «υπό άμεση ανάπτυξη» και την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας «για την εμπλοκή της επιβολής του νόμου από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως, ώστε να φέρουν την ευθύνη και τη διαφάνεια στην ενοικίαση κατακερματισμού «, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο blog της. Τα ETC Labs υποσχέθηκαν περισσότερες πληροφορίες και μια ενημέρωση της προόδου σχετικά με τη διαλεύκανση των επιθέσεων.
  • Το token monacoin (MONA) έχει προγραμματίσει ένα halving για τις 8 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το Coin Post. Το token με meme και σύμβολο το manga, ήταν το πρώτο εγγενές νόμισμα που τροφοδοτείται σε blockchain στην Ιαπωνία και είχε επιτυχία στη χώρα, αν και ο αντίκτυπος του εκτός Ιαπωνίας ήταν περιορισμένος.

πηγή: Tim Alper, Sead Fadilpašić – 02/09/2020 – https://cryptonews.com/news/tencent-to-work-with-taxman-on-blockchain-solutions-more-new-7595.htm

USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO


Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

HERSONISSOS PHARMACY – Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ. – Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς. Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/

BRAINWIRE – Κατασκευή & ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/

LEDGER – πορτοφόλια υλικού : η ασφαλέστερη μέθοδος αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων.
https://www.ledger.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.