Binance vs. Coinbase: μία σύγκριση για την αγορά κρύπτο στην Ευρώπη

Binance εναντίον Coinbase: ποιος είναι ο νικητής;
Αυτά είναι δύο από τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα στο crypto trading στον κόσμο. Με εκατομμύρια χρήστες σε πάνω από 180 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι δύο πλατφόρμες παρέχουν στους ανθρώπους βολικούς τρόπους να αγοράζουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας τοπικά νομίσματα όπως η βρετανική λίρα (GBP) και το ευρώ (EUR).

Η Coinbase δημιουργήθηκε το 2012, πέντε χρόνια πριν από τη Binance. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Coinbase έχτισε την εμπορική της φήμη κυρίως στις ΗΠΑ πριν επεκταθεί παγκοσμίως. Προσφέρει κυρίως υπηρεσίες αποθήκευσης και διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, με ορισμένα βοηθητικά χαρακτηριστικά. Η εταιρεία εκτιμάται σήμερα στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια και ετοιμάζεται για μια δημόσια εγγραφή (ΙΡΟ) στο εγγύς μέλλον.

Η Binance ιδρύθηκε το 2017 μετά από μια αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO). Στη συνέχεια έγινε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών, μόλις έξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της. Από τότε, η Binance έχει επεκταθεί σε πολλές υπηρεσίες, όπως η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για κρυπτο, οι πλατφόρμες blockchain και ακόμη η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi).

Σε αυτό το άρθρο, επιχειρείται μια σύγκριση μεταξύ της Binance και τηςCoinbase, που επικεντρώνεται κυρίως στα χαρακτηριστικά των πλατφορμών τους για την αγορά κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας τοπικά νομίσματα. Αυτό γίνεται με την απάντηση επτά ερωτήσεων σχετικά με αυτές τις πλατφόρμες και στη συνέχεια βαθμολογώντας και τις δύο πλατφόρμες ανάλογα με την απάντηση.

Μία σύγκριση μεταξύ Binance και Coinbase 

1. Παρέχει η πλατφόρμα αρκετές επιλογές για κατάθεση μετρητών;

Αμφότερες Binance και Coinbase υποστηρίζουν τη χρήση τραπεζικών εμβασμάτων όπως και πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, ακόμα και τοπικά τραπεζικά συστήματα Sofort.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Binance: 1 – Coinbase: 1

2. Μπορείς να αγοράσεις κρύπτο στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας την πιστωτική σου κάρτα; 

Στη Binance, μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, χωρίς άλλο προαπαιτούμενο. Η Coinbase υποστηρίζει επίσης τη χρήση πιστωτικών καρτών, αλλά μόνο εάν υποστηρίζουν το 3D Secure, το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσετε με την τράπεζά σας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Binance: 2 – Coinbase: 1,5

3. Ποιο είναι το όριο της πιστωτικής σας κάρτας για την αγορά κρυπτονομισμάτων σε αυτήν την πλατφόρμα;

Μπορείτε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα αξίας έως 70.000 € ή 62.000 £ στη Binance ανά εβδομάδα. Συγκριτικά, η Coinbase έχει εβδομαδιαίο όριο μόλις 3.000 £.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Binance: 3 – Coinbase: 1,5

4. Ποια είναι τα τέλη για αγορά με κάρτα;

Η Binance χρεώνει 1% spread και 2% σε τέλη για κάθε συναλλαγή. Η Coinbase διαθέτει ένα spread της τάξης του 0,5% στις αγορές κρυπτονομισμάτων, το οποίο είναι το μισό του ποσοστού spread της Binance, αλλά εφαρμόζει μια χρέωση της τάξης του 3,99% σε τέλη συναλλαγών, που είναι σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη χρέωση της Binance.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Binance: 3,5 – Coinbase: 2

5. Ποιες είναι οι επιλογές εκταμίευσης που προσφέρει η πλατφόρμα;

Ένα καλό πράγμα για μία πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, είναι η πρόσβαση σε πολλές επιλογές για ανάληψη των κερδών σας από τα κρυπτονομίσματα σε μετρητά. Τόσο στη Binance όσο και στην Coinbase, μπορείτε να κάνετε ανάληψη μέσω τραπεζικού εμβάσματος. Αυτό που διαφοροποιεί τα δύο ανταλλακτήρια είναι η δεύτερη επιλογή τους για αναλήψεις: Η Binance χρησιμοποιεί το Advcash, ενώ η Coinbase χρησιμοποιεί το PayPal. Κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, οπότε φαίνεται να επέρχεται ισοπαλία ανάμεσα στα δύο ανταλλακτήρια για αυτό το κριτήριο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Binance: 4,5 – Coinbase: 4,5

6. Μέχρι πόσα χρήματα μπορώ να εκταμιεύσω σε μετρητά;

Στη Binance, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ανάληψη έως και 200.000 € (ή το αντίστοιχο ποσό σε GBP) ανά ημέρα, μέσω τραπεζικής μεταφοράς. Στην Coinbase, το ημερήσιο όριο ανάληψης στο PayPal είναι 20.000£. Η Coinbase προσφέρει επίσης μια επιλογή τραπεζικής μεταφοράς για αναλήψεις, και ενώ δεν αναφέρεται ρητά το όριο για αυτήν την επιλογή, λέει ότι όλοι οι χρήστες του Coinbase Pro μπορούν να κάνουν ανάληψη έως και 25.000$ την ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, το όριο ανάληψης της Binance επισκιάζει την Coinbase.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Binance: 5,5 – Coinbase: 3

7. Τι μπορείς να κάνεις με τα κρύπτο σου όταν αγοράσεις από αυτή την πλατφόρμα;

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Binance δημιούργησε ένα εκτεταμένο οικοσύστημα υπηρεσιών μέσω των οποίων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα crypto που αγοράσατε. Μπορείτε να τα ανταλλάξετε σε αγορές spot, margin, peer-to-peer και futures. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα κρυπτονομίσματα σας στις υπηρεσίες staking και αποταμίευσης της Binance για να έχετε ευκαιρίες κέρδους ακόμα και αν δεν κάνετε συναλλαγές. Πρόσφατα έχει προχωρήσει στην έκδοση χρεωστικής κάρτας (διαθέσιμη στην Ευρώπη) με αντίκρυσμα τα κρυπτονομίσματα που τηρεί ο χρήστης στο πορτοφόλι της Binance.
Ενώ η Coinbase είναι ως επί το πλείστον μια πλατφόρμα αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων με επιπλέον δυνατότητες στην πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase Pro.Επίσης παρέχει και ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων για να δαπανήσετε τα crypto σας. Διαθέτει επίσης τη χρεωστική κάρτα Coinbase card με αντίκρυσμα κρυπτονομίσματα που τηρεί ο χρήστης στο πορτοφόλι της.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : Binance: 6,5 – Coinbase: 4,5

Με βάση την εκτίμησή μας, Η Binance προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα από την Coinbase όταν πρόκειται για την αγορά κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας το εθνικό σας νόμισμα. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το τι σκοπεύετε να κάνετε σε αυτές τις πλατφόρμες, αλλά τα σημεία δείχνουν ότι η Binance είναι μια ανώτερη πλατφόρμα όσον αφορά την εκπλήρωση των αναγκών ενός χρήστη κρυπτονομισμάτων.

πηγή: https://en.cryptonomist.ch/2020/09/10/binance-vs-coinbase-comparison-buying-crypto-in-europe/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

-20% σε όλα τα πορτοφόλια, μέχρι 21/09/2020.

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh. Σμύρνης 4, Αγιος Δημήτριος – Αττική
https://macway.gr/
https://www.facebook.com/macway.gr/

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ – Γωγώ Κώτσινα – Σώτου. Ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός & νηπιαγωγείο. Αγίου Κωνσταντίνου 130, Τρίπολη
http://www.to-xamogelo.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.