Η Kraken είναι η πρώτη εταιρεία κρύπτο που αποκτά άδεια τράπεζας

Την Τετάρτη, το Wyoming Banking Board (Συμβούλιο για τον Τραπεζικό τομέα) ψήφισε για να εγκρίνει την αίτηση του, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken για την απόκτηση άδειας ιδρύματος αποθετηρίων ειδικού σκοπού (SPDI). Η Kraken είναι τώρα η πρώτη τράπεζα SPDI στο Ουαϊόμινγκ. Σύμφωνα με τον γενικό σύμβουλο της Wyoming Division of Banking, Chris Land, η Kraken θα είναι επίσης η πρώτη νεοϊδρυθείσα (de novo) τράπεζα στην Πολιτεία, από το 2006.

«Αποκτώντας άδεια τράπεζας, έχουμε άμεση πρόσβαση στην ομοσπονδιακή υποδομή πληρωμών και μπορούμε να ενσωματώσουμε πιο ομαλά τις τραπεζικές και χρηματοδοτικές επιλογές για τους πελάτες μας», δήλωσε ο David Kinitsky, διευθύνων σύμβουλος της Kraken και διευθύνων σύμβουλος του νεοσυσταθέντος Kraken Financial. (Ο Kinitsky έχει διευθύνει τη Grayscale Investments ενώ επίσης βρέθηκε σε σε υψηλές θέσεις στη Fidelity και πρόσφατα επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην startup ηλεκτρονικών πληρωμών Circle.)

Μετά από την επιστολή του Ιουλίου όπου η Υπηρεσία U.S. Office of the Comptroller of the Currency έδωσε την άδεια στις εθνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε υπηρεσίες διαφύλαξης κρυπτονομισμάτων, το τμήμα τραπεζών ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την Promontory Financial Group, μια εξέχουσα, με έδρα την Ουάσιγκτον, συμβουλευτική εταιρεία, αποτελούμενη από δικηγόρους και πρώην στελέχη κυβερνητικών και νομοθετικών υπηρεσιών.
Τον Οκτώβριο, η κρατική Υπηρεσία μαζί με την Promontory θα δημοσιεύσει το πρώτο εγχειρίδιο για τις τράπεζες, σχετικά με τις διαδικασίες και τις πολιτικές για τη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Επιπρόσθετα με την αύξηση της ποικιλίας των διαθέσιμων τραπεζικών προϊόντων, η Kraken Financial θα δώσει στο ανταλλακτήριο Kraken τη δυνατότητα να λειτουργεί σε περισσότερες πολιτείες, δήλωσε ο Kinitsky. Ως κρατικά αδειοδοτημένη τράπεζα, το Kraken αποκτά πλέον το νομικό διαβατήριο και για άλλες πολιτείες, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί με διαδικασίες συμμόρφωσης ανά Πολιτεία.

Το Kraken παρέμενε σιωπηλό σχετικά με την υπόθεση αυτή μέχρι τώρα. Η πρώτη ένδειξη ότι το ανταλλακτήριο ενδιαφερόταν για άδεια του του Ουαϊόμινγκ, ήταν τον Δεκέμβριο όταν προκήρυξε μια θέση για τη δουλειά που κατέχει τώρα ο Kinitsky.

David Kinitsky, διευθύνων σύμβουλος του νεοσυσταθέντος Kraken Financial

«Αναμένεται να προσφέρουμε μια σειρά από νέα προϊόντα καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εγκατάστασης», δήλωσε ο Kinitsky. «Αυτά θα περιέχουν: επιμέλεια για ιδρύματα, χρεωστικές κάρτες ψηφιακών στοιχείων και λογαριασμούς ταμιευτηρίου, αλλά και νέους τύπους κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων. Μπορούμε να ασχοληθούμε με κινητές αξίες, εμπορεύματα και άλλα παρόμοια όντας πλέον τράπεζα»

Η Kraken αναμένει ότι οι κύριες κατηγορίες εσόδων της θα είναι τα τέλη συναλλαγών και η παροχή υπηρεσιών, δήλωσε ο Kinitsky. Τα ιδρύματα με άδεια SPDI δεν επιτρέπεται να δανείζουν και κάθε τράπεζα πρέπει να διατηρεί το 100% του ενεργητικού της στο αποθεματικό της. Η Kraken ανακοίνωσε πόσα ίδια κεφάλαια συγκέντρωσε για την έναρξη της νέας δραστηριότητας, αλλά το τμήμα τραπεζών ενθαρρύνει τους αιτούντες να συγκεντρώσουν κεφάλαια μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το καταστατικό που διέπει τις τραπεζικές άδειες κατηγορίας SPDI συνδυάζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με τον ενιαίο εμπορικό κώδικα των ΗΠΑ, καθιστώντας τη διαφύλαξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως εγγύηση, δήλωσε ο πρωτοπόρος της Wyoming blockchain,ο Caitlin Long.
Οι τράπεζες SPDI μπορούν να κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν θα έχουν ποτέ νόμιμη κυριότητα επί αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν μια τράπεζα SPDI χρεοκοπήσει, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να επιστραφούν στους πελάτες, ενώ μια trust company μπορεί να ζητήσει από έναν δικαστή να απελευθερώσει τα περιουσιακά στοιχεία της κατά τη διάρκεια της πτώχευσης.

Ο Long έχει ξεκινήσει τη δική του τραπεζική αίτηση SPDI, που ονομάζεται Avanti Financial, την οποία αναμένει να λάβει τον Οκτώβριο με την έκδοση νέων ψηφιακών στοιχείων από την τράπεζα. Αναμένει ότι τα ιδρύματα SPDI θα διαφοροποιήσουν τον τραπεζικό τομέα, που μέχρι τώρα ήταν επιφυλακτικός, όσον αφορά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Η Διεύθυνση Τραπεζών συνεργάζεται επί του παρόντος με έξι εταιρείες που είναι υποψήφιες για λήψη παρόμοιας άδεις λειτουργίας, και κάθε εταιρεία θα μπορούσε να λάβει άδεια έως το τέλος του 2021.

Ο Long αναμένει επίσης ότι η άδειες SPDI θα πιέσουν τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να προσφέρουν αποδεικτικά στοιχεία για τα αποθεματικά τους στους πελάτες και στον κλάδο γενικότερα. «Οι τράπεζες SPDI πρέπει να παρέχουν ένα Merkle tree στον ελεγκτή τους, ώστε να μπορούν να επαληθεύσουν κρυπτογραφικά ότι τα αποθέματά τους βρίσκονται εκεί» είπε, προσθέτοντας «Δεν έχουμε καμία ιδέα για το αν οι πάροχοι υπηρεσιών είναι φερέγγυοι ή όχι και δεν ελέγχονται καν στις περισσότερες περιπτώσεις.»

πηγή: Nathan DiCamillo – 16/09/2020 – https://www.coindesk.com/kraken-crypto-exchange-secures-bank-charter-under-wyoming-law


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

-20% σε όλα τα πορτοφόλια, μέχρι 21/09/2020.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα. Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

INNOVIEW - Hosting - Domain Names - SSL - BULK SMS - NEWSLETTER. Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω
https://www.innoview.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.