Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι κατέχουν Bitcoin & Altcoins παγκοσμίως

Η απόκτηση και η κατοχή Crypto αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Cambridge Center for Alternative Finance, με πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να χρησιμοποιούν τώρα τα κρυπτονομίσματα. Μια τεράστια αύξηση από τα 35 εκατομμύρια που οι ίδιες έρευνες διαπίστωναν μόλις δύο χρόνια πριν.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο αριθμός των χρηστών κρυπτονομισμάτων που έχουν επαληθεύσει την ταυτότητα τους, έχει αυξηθεί από τα 35 εκατομμύρια παγκοσμίως στα «101 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες crypto που αντιστοιχούν σε 191 εκατομμύρια λογαριασμούς»

Οι συγγραφείς της μελέτης, Blandin et al, πιστεύουν ότι η μείωση της ανωνυμίας συνέβαλε στην ευκολία με την οποία οι ερευνητές μπορούν να αναγνωρίσουν χρήστες κρυπτονομισμάτων, καθώς και το γεγονός ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τώρα πολλαπλά κρύπτο πορτοφόλια.

Συγκεκριμένα γράφουν: «Αυτή η αύξηση των χρηστών κατά 189% μπορεί να εξηγηθεί τόσο από την αύξηση του αριθμού των λογαριασμών (η οποία φτάνει το 37%), όσο και από ένα μεγαλύτερο μερίδιο λογαριασμών που συστηματικά συνδέονται με την ταυτότητα ενός ατόμου, επιτρέποντάς μας να αυξήσουμε την εκτίμησή μας για τον ελάχιστο αριθμό χρηστών που σχετίζονται με λογαριασμούς σε κάθε πάροχο υπηρεσιών. «

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι παρά τους περιορισμούς στη μεθοδολογία τους «υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι αυτή η εκτίμηση προσφέρει ένα αξιόπιστο κατά προσέγγιση ποσοστό του συνολικού αριθμού κατόχων κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως.»

Επίσης, δήλωσαν ότι τα ευρήματα της έρευνας ήταν σύμφωνα με εκείνα άλλων ερευνητών, σημειώνοντας ότι «Άλλες πρόσφατες έρευνες για τους καταναλωτές υπογραμμίζουν επίσης την αύξηση της ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων. Μια μελέτη που ανέθεσε το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών, υπολόγισε αυτή την αύξηση στο 78%. «

Πηγή: Η 3η παγκόσμια μελέτη συγκριτικής αξιολόγησης Cryptoasset από το Cambridge Center for Alternative Finance.

«Αυτό είναι σημαντικό επειδή είναι ένας καλός στρογγυλός αριθμός και επειδή ο αριθμός του 2018 αναφέρεται ευρέως ως μια από τις πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις για τον αριθμό των χρηστών παγκοσμίως», σύμφωνα με τον Nic Carter, εταίρο στο Castle Island Ventures και συνιδρυτής του Coin Metrics, της εταιρίας ανάλυσης αγοράς κρυπτονομισμάτων. Η εταιρεία Coin Metrics, σχολίασε: Η ανάπτυξη του Bitcoin αποτιμάται με την κεφαλαιοποίηση και όχι με τους χρήστες. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να σημειωθεί η διείσδυση (στο κοινό) παγκοσμίως.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η συντριπτική σιωπηλή πλειοψηφία των χρηστών κρυπτονομισμάτων είναι ανενεργή, ιδιαίτερα εκείνοι που βρίσκονται εκτός Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Οι ερευνητές επισημαίνουν: «Οι πάροχοι υπηρεσιών που λειτουργούν από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αναφέρουν γενικά υψηλότερη δραστηριότητα χρηστών, με τη μέση εταιρεία να δείχνει ότι το 40% των συνολικών χρηστών της θεωρείται ενεργό.»

Πηγή: Η 3η παγκόσμια μελέτη συγκριτικής αξιολόγησης Cryptoasset από το Cambridge Center for Alternative Finance.

Ακολουθούν ορισμένα άλλα βασικά ευρήματα:

  • Οι εταιρείες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, αναφέρουν ότι κατά μέσο όρο το 30% των πελατών τους είναι επιχειρηματικοί και θεσμικοί πελάτες.
  • Αντίθετα, το 41% των εταιρειών κρυπτονομισμάτων με έδρα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, εξυπηρετούν κρυπτωρύχους, γεγονός που δείχνει πόσοι κρυπτωρύχοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως η Κίνα
  • Οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων, εξυπηρετούν κυρίως τα αμοιβαία κεφάλαια κρυπτο (37%), τους εμπόρους στο διαδίκτυο (30%) και τους κρυπτωρύχους (27%)
  • Οι παράγοντες της εξόρυξης, ιδίως οι δεξαμενές εξόρυξης, είναι ενεργοί χρήστες των ασιατικών ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων

πηγή: Tim Alper – 24/09/2020 – https://cryptonews.com/news/over-100m-people-hold-bitcoin-altcoins-globally-report-7810.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

REGALO – Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο. Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης, Αχαΐα
https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

FEEL YOUR HOME – Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού. Αναξαγόρα 63, Ταύρος – Αθήνα
https://feelyourhome.gr/

MOTH AND ROSE TATTOO – Τατουάζ & piercing. Θεοφράστου 4, Περιστέρι – Αττική
http://mothandrosetattoo.com/index.html

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.