Το Ισραήλ εξετάζει την αναγνώριση του Bitcoin ως νόμισμα και όχι ως περιουσιακό στοιχείο

Σύμφωνα με μια τοπική ειδησεογραφική δημοσίευση, τέσσερα μέλη του Κοινοβουλίου από το πολιτικό κόμμα Yisrael Beiteinu στο Ισραήλ, υπέβαλαν ένα νέο σχέδιο Νόμου που προτείνει την αναγνώριση του Bitcoin (BTC) ως ψηφιακού νομίσματος αντί περιουσιακού στοιχείου, στην Knesset, την Ισραηλινή Βουλή.

Ο λόγος για αυτήν την τροποποίηση του ισχύοντος κανονισμού περί BTC, προήλθε από το γεγονός ότι τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν ήθελαν να επιβάλουν στην πώληση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος φόρο υπεραξίας. Η είδηση δεν ανέφερε τα ονόματα των πολιτικών που πρότειναν το νομοσχέδιο.

Μέχρι στιγμής, το BTC έχει θεωρηθεί ως περιουσιακό στοιχείο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του Ισραήλ και υπόκειται σε φόρο υπεραξίας 25%. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες όπως οι βραχυπρόθεσμοι δανειστές BTC και εκείνοι που αναλαμβάνουν δραστηριότητες που σχετίζονται με ομόλογα στο Ισραήλ, πληρώνουν φόρο υπεραξίας 15%.

Όμως, οι τέσσερις Ισραηλινοί πολιτικοί επέμειναν ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ειδικότερα το BTC, χρειάζονταν επανεκτίμηση καθώς θεώρησαν ότι παρόλο που η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων ήταν μια νέα ιδέα στο Ισραήλ, το Διάταγμα Φόρου Εισοδήματος δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. Τα μέλη του Κοινοβουλίου πιστεύουν ότι οι ισχύοντες φορολογικοί νόμοι θα επιβραδύνουν την καινοτομία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ισραήλ ενώ η χώρα προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική στην «αναδυόμενη νέα ψηφιακή πραγματικότητα».

Οι τέσσερις πολιτικοί οραματίζονται το Ισραήλ να είναι ένας από τους ηγέτες του τομέα του ψηφιακού νομίσματος, καθώς πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα κέρδισαν σε αναγνώριση, ειδικά κατά την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, προσθέτει το ρεπορτάζ.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Bitcoin του Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει μια έρευνα που διαπίστωσε ότι ο αριθμός των κρύπτο εταιρειών στο Ισραήλ έχει αυξηθεί κατά 32% από το 2018 έως το 2019 και ότι υπήρχαν περίπου 150 ενεργές εταιρείες blockchain και crypto μέχρι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

πηγή: Alisha Roy – 25/09/2020 – https://eng.ambcrypto.com/israeli-politicians-want-to-recognize-bitcoin-as-currency-not-asset/

USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO


Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LORD UNDERWEAR - ανδρικά, παιδικά και γυναικεία εσώρουχα. Κατερίνη Πιερίας
https://www.lord.gr 

ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΓΓΕΛΟΣ - Παλιές συνταγές & παραδοσιακά πιάτα. Στρ. Καραϊσκάκη 1, Χαϊδάρι, Αθήνα
https://www.facebook.com/tavernagelos

MACWAY - Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh. Αγιος Δημήτριος, Αττική
https://macway.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.