Ψηφιακό Yuan: Η Κίνα κόβει πρώτη το νήμα στην κυκλοφορία ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας

Μια μεγάλη κινεζική πόλη, θα μοιράσει ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας της χώρας, αξίας 10 εκατομμύριων yuan, αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι παραλήπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό τους yuan σε 3.389 καταστήματα την επόμενη εβδομάδα. Η πόλη στοχεύει το δώρο αυτό να ενισχύσει τη χρήση του νέου ψηφιακού νομίσματος που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Η διανομή των ψηφιακών yuan

Η κινεζική πόλη Shenzhen χορηγεί συνολικά 10 εκατομμύρια yuan (1,49 εκατομμύρια δολάρια) στο ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας της χώρας (CBDC) σε 50.000 κατοίκους, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη χρήση του, ανέφερε η South China Morning Post την Παρασκευή. Αυτό είναι μέρος του πιλοτικού προγράμματος ψηφιακού yuan που διεξάγεται σε πολλές μεγάλες πόλεις της Κίνας και το πρώτο δημόσιο τεστ του ψηφιακού νομίσματος. Η Shenzhen, γνωστός εμπορικός προορισμός, είναι μια σύγχρονη μητρόπολη της νοτιοανατολικής Κίνας που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική χώρα.

Το giveaway του ψηφιακού yuan θα γίνει με κλήρωση στην περιοχή Luohu του Shenzhen. Οι νικητές θα λάβουν ψηφιακά «κόκκινα πακέτα» που περιέχουν το ψηφιακό νόμισμα, αξίας 200 yuan.
Τα κόκκινα πακέτα είναι δωροφάκελοι που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην Κίνα για να δώσει κάποιος ως δώρο χρήματα κατά τη διάρκεια διακοπών και άλλων ειδικών περιστάσεων. Άτομα που ζουν στο Shenzhen μπορούν να εγγραφούν στην κλήρωση από την Παρασκευή μέσω του iShenzhen, μιας υπηρεσίας που βασίζεται σε blockchain που διαχειρίζεται η τοπική κυβέρνηση του Shenzhen.

Οι νικητές της λαχειοφόρου αγοράς θα ανακοινωθούν την Κυριακή, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης του Shenzhen. Στη συνέχεια, θα σταλεί ένας σύνδεσμος για να ανοίξουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι χρησιμοποιώντας την επίσημη εφαρμογή Digital Renminbi για να διεκδικήσουν το κόκκινο πακέτο. Η δημοσίευση σημειώνει ότι η εφαρμογή δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για δημόσια λήψη.

Τα κόκκινα πακέτα του ψηφιακού yuan μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε 3.389 καταστήματα στην περιοχή Luohu από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων των βενζινάδικων Sinopec, των καταστημάτων Walmart, των εμπορικών κέντρων CR Vanguard και των ξενοδοχείων Shangri-La. Οι παραλήπτες δεν μπορούν να μεταφέρουν τα κόκκινα πακέτα τους σε άλλο άτομο.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της China Citic Bank International, Liao Qun, πιστεύει ότι αυτό το ψηφιακό δώρο renminbi θα αυξήσει σε κάποιο βαθμό τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Hang Seng Bank, Dan Wang, συμφωνεί, δηλώνοντας ότι κάθε yuan που δίνεται είναι πιθανό να αποφέρει περισσότερες πωλήσεις, αναφέροντας το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. «Ένας υπολογισμός back-of-the-envelope υποδηλώνει ότι αυτό το πρόγραμμα των 10 εκατομμυρίων yuan θα δημιουργήσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια yuan σε συνολική ζήτηση», ανέφερε σε μια δήλωση του.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της PBOC, Fan Yifei, αποκάλυψε πρόσφατα ότι το ψηφιακό yuan, γνωστό ως Ψηφιακό Νόμισμα Ηλεκτρονικών Πληρωμών (DCEP), έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε 3,13 εκατομμύρια συναλλαγές, αξίας περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων yuan. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Shenzhen επιβράβευσε πρόσφατα περίπου 5.000 εργαζόμενους στον ιατρικό και υγειονομικό τομέα που ασχολούνται με την πανδημία Covid-19, επίσης με ψηφιακό yuan.

πηγή: Kevin Helms – 10/10/2020 – https://news.bitcoin.com/digital-yuan-giveaway-10-million-central-bank-digital-currency/?utm_source=OneSignalPush&utm_medium=notification&utm_campaign=PushNotifications


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο.
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/

ERGOBYTE - Oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής
Αριστοτέλους 21, Θεσσαλονίκη
www.ergobyte.gr

KERNEL IT SOLUTIONS - Information Technology Solutions and Services
Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.