JACK MA της ALIBABA : τα ψηφιακά νομίσματα (?), είναι το μέλλον

Ο Jack Ma καταδίκασε το παγκόσμιο κανονιστικό πλαίσιο για τον χρηματοοικονομικό κλάδο και είπε ότι «το ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να δημιουργήσει αξία», κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Alibaba είπε ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος. Επιτέθηκε επίσης στους παγκόσμιους τραπεζικούς κανονισμούς. Ωστόσο, δεν είναι σαφές τι ακριβώς εννοούσε ο επιχειρηματίας με τον όρο «ψηφιακά νομίσματα».

Ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, του γνωστού Alibaba, έκανε τα παραπάνω σχόλια κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Bund στη Σαγκάη, ανέφερε σήμερα το Bloomberg. «Το ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να δημιουργήσει αξία και θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να δημιουργήσουμε έναν νέο τύπο χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω του ψηφιακού νομίσματος», αναφέρεται να είπε ο Ma.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές τι εννοεί ο επιχειρηματίας – με αξία περιουσίας τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg – με τον όρο «ψηφιακά νομίσματα». Όπως θα περίμενε κανείς, η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων έσπευσε να προχωρήσει σε εικασίες σχετικά με το τι εννοούσε ο Μα αναφερόμενος σε ψηφιακά νομίσματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng «CZ» Zhao, έγραψε στο Twitter ότι ήταν μια «καταπληκτική ομιλία» όπου ο Ma «μίλησε πολύ για τα κρυπτονομίσματα και το μέλλον» . Επίσης, εξήρε και την τόλμη του Ma να μιλήσει για θέματα νομοθεσίας, καθώς η Κίνα δεν φημίζεται ακριβώς ως προπύργιο της ελευθερίας του λόγου…

Όμως ο συνιδρυτής του Ethereum , Vitalik Buterin, ρώτησε σχεδόν αμέσως τον Zhao τι ακριβώς εννοούσε ο Ma με τον όρο «ψηφιακά νομίσματα». Συγκεκριμένα έγραψε : Με τον όρο 数字 货币 εννοεί «κρυπτονομίσματα» ή πολύ πιο αδύναμες μορφές ψηφιακού νομίσματος (όπως αυτά που εκδίδονται από Κεντρικές Τράπεζες);

Ο Zhao απάντησε ότι : Η κυριολεκτική μετάφραση της λέξης που χρησιμοποίησε είναι «ψηφιακό νόμισμα». Στην κινεζική κουλτούρα, το νόημα μίας λέξης επιδέχεται ερμηνεία. Αυτό είναι όσο μπορεί να πιέσει, χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με μια τέτοια ομιλία. Πίεσε όμως πολλά κουμπιά. Σεβασμός!

Τα κρυπτονομίσματα απαγορεύονται στην Κίνα – αλλά το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στην περιοχή. Οι κινέζοι κρυπτωρύχοι Bitcoin εξορύσσουν επίσης το μεγαλύτερο μέρος των νέων Bitcoin σε όλο τον κόσμο. Είναι πιθανό ο Μα να εννοούσε μία μορφή ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), π.χ. το ψηφιακό yuan της Κίνας. Εξάλλου αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αναπτύξουν ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής τους Τράπεζας

Αλλά φαίνεται ότι η Κίνα νίκησε σ’ αυτή τη κούρσα, καθώς το ψηφιακό yuan βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημόσιας δοκιμής.

Ο Μα είπε επίσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι οι παγκόσμιοι κανονισμοί, ιδίως οι συμφωνίες της Βασιλείας (ένα διεθνές πλαίσιο εποπτείας των τραπεζών που εισήχθη το 2010), είναι ξεπερασμένοι και θυμίζουν «μια λέσχη ηλικιωμένων». Πρόσθεσε ότι οι παγκόσμιοι κανονισμοί δυσκολεύουν την ανάπτυξη της Κίνας και «δεν λαμβάνουν υπόψη τις ευκαιρίες [που πρέπει να δημιουργούνται] για τους νέους ή για τις αναπτυσσόμενες χώρες».

Η Ant Financial, θυγατρική εταιρεία της Alibaba, πρόκειται να ξεκινήσει μια Δημόσια προσφορά αξίας 30 δισεκατομμυρίων. Η καταχώριση μάλλον θα είναι η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στον κόσμο (IPO), ξεπερνώντας το ρεκόρ των 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Saudi Aramco τον περασμένο Δεκέμβριο. Η IPO θα είναι επίσης η πρώτη ταυτόχρονη εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ και στην παλιά αγορά Star Market της Σαγκάης.

πηγή: Mathew Di Salvo – 25/10/2020 – https://decrypt.co/46266/alibaba-founder-jack-ma-digital-currencies-are-the-future


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας
Σπάρτης 97, Καλλιθέα, Αττική
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/

MOTH AND ROSE TATTOO – Τατουάζ & piercing
Θεοφράστου 4, Περιστέρι, Αττική
http://mothandrosetattoo.com/index.html
https://www.facebook.com/mothandrosetattoo/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.