Τα crypto το 2021: BTC για τους θεσμικούς, ναι και στα altcoin από τους ιδιώτες χρήστες

Το 2020 υπήρξε η καλύτερη χρονιά για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα από το 2017, ενώ υπάρχει ακόμη ένα επιχείρημα, ότι είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών, δεδομένου ότι η ανάπτυξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων φαίνεται πιο σταθερή και πιο σταθεροποιημένη αυτή τη φορά. Τι θα γίνει όμως το επόμενο έτος;

Ως επί το πλείστον, το 2021 διαμορφώνεται για να είναι σχεδόν τόσο γεμάτο και ταραχώδες όσο το 2020. Ο κορωναϊός αναμένεται να μείνει μαζί μας για λίγο καιρό ακόμα, και ως απάντηση, οι κυβερνήσεις είναι πιθανό να συνεχίσουν να προωθούν τις μακροοικονομικές πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης και χαμηλών επιτοκίων, που θα κάνουν το bitcoin (BTC) και άλλα κρυπτονομίσματα πιο ελκυστικά για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου που μιλούν με το Cryptonews.com, το 2021 σχεδόν σίγουρα θα φέρει αύξηση των οργανισμών, των εταιρειών και των καταναλωτών που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα. Αλλά αν το BTC συνεχίσει το ράλι του, οι επενδυτές λιανικής θα μπορούσαν να επενδύσουν επίσης παράλληλα, αυξάνοντας την έκθεσή τους σε νέα αλλά και καθιερωμένα altcoins.

2020: αυτό που περιμέναμε να γίνει

Επιστρέψτε στο τέλος του 2019 και ίσως θυμηθείτε παίκτες του κλάδου να λένε στο Cryptonews.com ότι τα ιδρύματα / οργανισμοί, θα επενδύουν όλο και περισσότερο σε bitcoin το 2020, ενώ παράλληλα θα παρακάμπτουν τα altcoins. Αναμέναν επίσης ότι οι επενδυτές λιανικής θα είναι πιο ανοιχτοί στα altcoins.

Λοιπόν, ήταν σε γενικές γραμμές σωστές σε αυτές τις προβλέψεις: παραδείγματα όπως η MicroStrategy, η Square και η Stone Ridge Management πού όλες ,μετέτρεψαν μερίδια των αποθεμάτων τους σε μετρητά σε bitcoin, ενώ είδαμε επίσης ότι και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξάνουν την έκθεσή τους στο κρυπτονόμισμα.
Οι κινήσεις τέτοιου τύπου αναμφισβήτητα δεν ήταν ευρέως διαδεδομένες, αλλά φαίνεται ότι έχουν κάνει την μπάλα να κυλάει περισσότερο.

Ομοίως, η πανδημία του coronavirus – και η αύξηση της αποταμίευσης που ακολούθησε – οδήγησαν τους επενδυτές λιανικής προς το bitcoin. Ωστόσο, δεδομένης της ισχυρής ανάπτυξης που μαρτυρούν στοιχεία όπως το Chainlink (LINK), το Polkadot (DOT) και το Cardano (ADA), είναι επίσης προφανές ότι οι επενδυτές λιανικής είχαν περισσότερο όρεξη για altcoins από τα ιδρύματα και τις εταιρείες.

2021: Ο έρωτας του BTC στην εποχή της πανδημίας

Το 2020 έθεσε ισχυρά θεμέλια για την επένδυση σε κρύπτο το επόμενο έτος. Όπως είπε ο Konstantin Richter, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Blockdaemon στο Cryptonews.com, «Περισσότερα ιδρύματα και πάροχοι ρευστότητας εισέρχονται γρήγορα στο χώρο και οι επενδύσεις σε bitcoin φαίνεται να είναι ισχυρές».

“Αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί και να αυξηθεί ως δυναμική το 2021, με ανακοινώσεις από το PayPal που προσφέρουν πληρωμές σε κρύπτο το 2021… περισσότεροι χρήστες θα έχουν πρόσβαση ώστε να πειραματιστούν με το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα», πρόσθεσε.

Ως επί το πλείστον, το μακροοικονομικό περιβάλλον, δηλ. αυξημένες αποταμιεύσεις, υψηλότερος πληθωρισμός, χαμηλότερα επιτόκια, σημαίνει ότι το bitcoin απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των θεσμικών και λιανικών επενδύσεων.

«Τώρα, το κίνημα της DeFi και η εποχή των altcoin πέφτουν και ο δείκτης κυριαρχίας του bitcoin ανεβαίνει ξανά. Κατά τη διάρκεια αυτών των ταραγμένων καιρών, οι επενδυτές τοποθετούν τα χρήματά τους σε ένα ασφαλέστερο στοιχείο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OKEx, Jay Hao.

Με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία, τις εκλογές των ΗΠΑ, το Brexit και άλλους παράγοντες, ο Hao υπολόγισε ότι είναι «πιθανό περισσότεροι επενδυτές να στραφούν στο BTC ως ασφαλέστερο καταφύγιο», σε αντίθεση με άλλα στοιχεία του χώρου των κρύπτο.

Ο Simon Peters, αναλυτής αγοράς κρυπτονομισμάτων στο eToro, συμφωνεί με αυτήν την εκτίμηση:

“Νομίζω ότι, αν το bitcoin συνεχίζει να αυξάνει το ποσοστό κυριαρχίας του στην αγορά μέσα στο 2021, θα έχει να κάνει πολύ με τις εξελίξεις στην πανδημία του κορωναϊού».


«Εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε περαιτέρω lockdown και, το πιο σημαντικό, οι οικονομίες που πρέπει να διασωθούν με τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να παρέχουν πακέτα τόνωσης, οδηγώντας σε περισσότερη ποσοτική χαλάρωση, τότε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε περαιτέρω επενδύσεις στο bitcoin», είπε στο Cryptonews.com .

Συναλλαγές, παράλληλα, και σε altcoins

Ωστόσο, παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ζοφερή αξιολόγηση όσον αφορά τα altcoins, εκτιμάται ότι η αυξημένη ρευστότητα στο bitcoin θα μειώνεται ή θα φιλτράρεται προς την υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων.

“Αυτό που έχουμε δει συνήθως είναι ότι, μετά την άνοδο του BTC στη συνέχεια να αρχίζει να διαπραγματεύεται με πλάγιες κινήσεις, οι επενδυτές διαφοροποιούνται με altcoin και τα altcoins αρχίζουν να ανέρχονται μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Jay Hao.


Ο Nicholas Merten, ο ιδρυτής ενός από τα πιο δημοφιλή κανάλια Youtube για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, του DataDash και η Digifox, μια εφαρμογή χρηματοδότησης, είπαν επίσης ότι τουλάχιστον ένα μέρος των νέων επενδύσεων θα βρει το δρόμο του προς τα altcoins.

«Διαπιστώνουμε ότι η κυριαρχία του bitcoin αυξάνεται καθώς πλησιάζει στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών από την προηγούμενη ανοδική φάση της αγοράς και πέφτει απότομα μετά. Αυτό οφείλεται στη ρευστότητα ή στο «νέο χρήμα» που αρχικά τοποθετήθηκε σε bitcoin, και τελικά κατευθύνθηκε σε άλλα altcoins και όχι πίσω σε δολάρια», είπε στο Cryptonews.com.
Ο Merten πρόσθεσε ότι μόλις το bitcoin επιστρέψει στο προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών, στα 20.000 USD, υποψιάζεται ότι θα δούμε τα altcoins να ανεβαίνουν.

Ο Konstantin Richter έχει την ίδια άποψη, ότι τα altcoins θα επωφεληθούν από την αυξημένη επένδυση σε πλατφόρμες DeFi, την οποία θεωρεί ότι εισέρχεται στη φάση ωρίμανσης της στο επόμενο έτος.

“Η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος από τους θεσμικούς έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί σημαντικό μοχλό για υιοθέτηση από τους χρήστες λιανικής. Εάν η DeFi μπορεί να ωριμάσει και να καταφέρει να προσελκύσει παρόμοιες βασικές επενδύσεις, είναι πιθανό να υπάρξουν τεράστιες ευκαιρίες για τους πρώιμους χρήστες της τεχνολογίας αυτής τον ερχόμενο χρόνο», είπε.


Τι είδους ιδρύματα και εταιρείες;

Αλλά όταν λέμε «θεσμική» επένδυση, τι εννοούμε;
Λοιπόν, το 2021, τέτοιες επενδύσεις θα καλύψουν ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος του χρηματοοικονομικού και εταιρικού κόσμου. «Κατά τη γνώμη μου, οι εταιρικοί ταμίες, ειδικά οι νεοσύστατες εταιρείες της Silicon Valley, θα αρχίσουν να εξερευνούν σοβαρά το bitcoin ως αποθεματικό για τους ισολογισμούς τους το 2021 και το 2022», δήλωσε ο Nicholas Merten.

“Μόλις [φτάσει] στα υψηλά όλων των εποχών, μετατρέπουν το αφήγημα από «το bitcoin ήταν μια φούσκα» στο «το bitcoin μόλις ζεστάθηκε», πρόσθεσε.


Ο Simon Peters συμφωνεί ότι περισσότερες εταιρείες θα επενδύσουν σε bitcoin ως αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο, με τον αναλυτή του eToro να προτείνει ότι οι υποδηλώνει ότι από αυτές τις εταιρείες οι πρώτες στη σειρά θα είναι εκείνες των οποίων οι ιδρυτές είναι υποστηρικτές του bitcoin, όπως είδαμε με την Microstrategy and την Square».
Αλλά ο Jay Hao αναμένει επίσης ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και ακόμη οι ίδιες οι τράπεζες, θα αυξήσουν την έκθεσή τους σε bitcoin το 2021.

«Νομίζω ότι το 2021 μπορεί να δούμε τελικά το πράσινο φως ενός bitcoin ETF, εκθέτοντας όλο και περισσότερους παραδοσιακούς επενδυτές και στο bitcoin.
Οι τράπεζες επίσης, πιθανότατα θα εντείνουν τις στρατηγικές τους όσον αφορά το bitcoin και βλέπουμε ότι περισσότερες χώρες ακολουθούν το παράδειγμα των ΗΠΑ και αρχίζουν να φυλάσσουν bitcoin «, είπε.

Οι επενδυτές λιανικής διαφοροποιούνται από τους θεσμικούς και τα νομικά πρόσωπα

Όλα αυτά ακούγονται πολύ αισιόδοξα για το BTC, αλλά και πάλι, πιθανότατα θα δούμε τους επενδυτές λιανικής να επιλέγουν χαλαρά altcoins το 2021, επενδύοντας με μεγαλύτερη διάθεση να το διακινδυνεύσουν από ότι τα ιδρύματα.
Επιπλέον, ορισμένα altcoins όπως το chainlink και το tezos (XTZ) έχουν διψήφιους αριθμούς να εκφράζουν την προς τα κάτω διαφορά τους από τα πρόσφατα υψηλά όλων των εποχών τους «και έχουν μόλις ξεκινήσει», σύμφωνα με τον Simon Peters.

“Πολλοί επενδυτές λιανικής μπορεί να αισθάνονται ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να επωφεληθούν από αυτά τα altcoin, ειδικά όταν σκεφτείτε πόσο μακριά έχει φτάσει το bitcoin τα τελευταία χρόνια», είπε.


Ο Peters αναμένει επίσης ότι οι επενδυτές λιανικής θα επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε altcoins που επιτρέπουν το staking.
Ενώ πρόσθεσε, «οι Υπηρεσίες όπως το staking, που διατίθενται σε νομίσματα με proof of stake μηχανισμό και προσφέρουν ετήσια απόδοση σε περιβάλλον χαμηλής απόδοσης, θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν ώθηση στους επενδυτές λιανικής σε άλλα νομίσματα εκτός από το bitcoin.»

Με άλλα λόγια, το 2021 εκτιμάται ότι θα φέρει περισσότερα ιδρύματα και εταιρείες στο bitcoin, ενώ οι ιδιώτες επενδυτές που αναζητούν το καινούργιο πράγμα μπορεί να παρέχουν τα επενδυτικά κεφάλαια που θα βοηθήσουν τα altcoins και τον τομέα DeFi να αναπτυχθούν.

πηγή: Simon Chandler – 15/11/2020 – https://cryptonews.com/exclusives/crypto-in-2021-institutions-prefer-bitcoin-retail-open-to-al-8315.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER

Πορτοφόλια – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα κρυπτονομίσματα.
Υποστήριξη σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens, συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε το Ledger εδώ

BIOFIRE - Τζάκια βιοαιθανόλης
Αχιλλέως 69, Αθήνα
https://www.e-biofire.gr
https://www.facebook.com/Tzakia.Vioaithanolis/ 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.