Η Νιγηρία θεσπίζει νομοθετικό πλαίσιο για ευρείας κλίμακας υιοθέτηση των crypto

Η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής έχει γίνει ο προμαχώνας για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών της Νιγηρίας βρίσκεται σε συνομιλίες με τη ρυθμιστή Αρχή κινητών αξιών της χώρας, για την ανάπτυξη ενός νέου πλαισίου για την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα, μια κίνηση που θα μπορούσε να επιταχύνει την υιοθέτηση τους στη χώρα.

Η Business Day, ένα έντυπο πληροφόρησης σε θέματα αγοράς και οικονομίας της Νιγηρίας, ανέφερε την Τρίτη ότι το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ή SEC) που εδρεύει στην Abuja, για να «δημιουργήσει ένα ρυθμιστικό περιβάλλον για την blockchain και τα ψηφιακά στοιχεία». Η δημοσίευση αναφέρει ότι ο σύμβουλος του Υπουργείου, Amstrong Takang, είπε τα παραπάνω μιλώντας σε εκδήλωση μίας βιομηχανίας στο Lagos την Τρίτη.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αναγνωρίζονται ως εμπορεύματα και διέπονται από τον κατάλληλο νόμο περί κινητών αξιών στη Νιγηρία, μετά το εκπληκτικό διάταγμα της SEC σχετικά με το θέμα, τον Σεπτέμβριο. Εκείνη την εποχή, η SEC είπε ότι ο ρόλος της ήταν να ρυθμίσει αυτήν τη νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και όχι να εμποδίσει την υιοθέτηση ή την καινοτομία. Σύμφωνα με την SEC της Νιγηρίας:

“Ο γενικός στόχος της ρύθμισης δεν είναι να εμποδίζει την τεχνολογία ή να καταπνίξει την καινοτομία, αλλά να δημιουργήσει πρότυπα που ενθαρρύνουν τις ηθικές πρακτικές που τελικά δημιουργούν μια δίκαιη και αποτελεσματική αγορά”


Το Bitcoin (BTC) και άλλα κρυπτονομίσματα βιώνουν μία αυξανόμενη υιοθέτηση στη Νιγηρία καθώς η χώρα αγωνίζεται με τα capital controls, την υποτίμηση του νομίσματός της και νέες διαδηλώσεις που έχουν στόχο τη διαφθορά της αστυνομίας.

Οι αξιωματούχοι της Νιγηρίας φαίνεται ότι είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν την blockchain, με την προσδοκία να δημιουργήσουν έσοδα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη νέα τεχνολογία, έως το 2030

πηγή: SAM BOURGI – 24/11/2020 – https://cointelegraph.com/news/nigeria-is-establishing-a-framework-for-widescale-crypto-adoption


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Blackfriday 2020 από τη Ledger με – 40% μέχρι 30/11/2020

Τα ασφαλέστερα ψυχρά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 
KERNEL IT SOLUTIONS - Information Technology Solutions and Services
Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr
https://www.facebook.com/kernelitsolutions/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.