Goldman Sachs: Bitcoin και χρυσός μπορούν να συνυπάρξουν

Ο επενδυτικός γίγαντας Goldman Sachs ερεύνησε το ζήτημα του πώς μπορούν να συνυπάρξουν ο χρυσός και το Bitcoin, καθώς το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έφτασε σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί και συνεχίζει να ενισχύει την κατάστασή του ως safe-haven απόθεμα αξίας.

Το Bitcoin κλέβει την παράσταση

Η πρόσφατη άνοδος του BTC συνεχίζει να προσελκύει θεσμικούς επενδυτές για να συμμετάσχουν στο «συγκρότημα Bitcoin», και αυτό έχει οδηγήσει την τιμή του να ξεπερνά τα υψηλά όλων των εποχών. 

Για παράδειγμα, ο πάροχος δεδομένων Glassnodeαποκάλυψε πρόσφατα ότι οι διευθύνσεις BTC με τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια, αυξήθηκαν κατά 150%, σε 66.540.

Αντίθετα, η χαμηλή απόδοσή του χρυσού, έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς επενδυτές. Ο διαχειριστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, CoinSharesσημείωσε ότι οι εκροές επενδύσεων από χρυσό έφτασαν στο ρεκόρ των 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον Νοέμβριο.

Η Goldman Sachs πιστεύει ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν σημαίνουν ότι το Bitcoin αντικαθιστά τον χρυσό ως πληθωριστική αντιστάθμιση, βάσει της αυξανόμενης δημοτικότητάς του. 

Η κορυφαία επενδυτική τράπεζα, όπως αναφέρει το Bloomberg, έστειλε ένα σημείωμα στους πελάτες της, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το Bitcoin δεν αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον χρυσό και η άνοδός του, μέσα στο 2020, δεν θα βλάψει σημαντικά παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός.  Ωστόσο παραδέχτηκε, ότι το τρέχον ράλι του Bitcoin θα μπορούσε να κλέψει κάποια ζήτηση από επενδυτές χρυσού, δηλώνοντας:

«Η πρόσφατη χαμηλή απόδοση του χρυσού έναντι των πραγματικών επιτοκίων και το δολάριο, άφησε ορισμένους επενδυτές να ανησυχούν ότι το Bitcoin αντικαθιστά τον χρυσό ως επιλογή για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Αν και υπάρχει κάποια υποκατάσταση, δεν βλέπουμε την αυξανόμενη δημοτικότητα του Bitcoin ως υπαρξιακή απειλή για την κατάσταση του χρυσού, ως το νόμισμα «τελευταίο καταφύγιο».

Η Goldman Sachs ισχυρίστηκε ότι η συνύπαρξη μεταξύ χρυσού και Bitcoin είναι καθοριστικής σημασίας ακόμη και αν, σε όλο τον κόσμο, οι επενδυτές μετακινούνται όλο και περισσότερο στο Bitcoin. 

Οι θεσμικοί επενδυτές δίνουν στο BTC μια «εξωφρενική ζήτηση» και αυτό έχει προκαλέσει την άνοδο της τιμής του κορυφαίου κρυπτονομίσματος κατά περισσότερο από 15% τις τελευταίες 24 ώρες.

Ωστόσο, ο trader κρυπτονομισμάτων, Edward Morra, προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να αγνοούμε την έφεση ορισμένων φαλαινών Bitcoin να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη. 

Πηγή: https://blockchain.news/news/bitcoin-and-gold-can-coexist-according-to-goldman-sachs


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LEDGER WALLETS

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  το ledger εδώ

LENNON   ECO - GASTROBAR
Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/ 
E64.GR
Κατασκευή ιστοσελίδων
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.