Σχεδόν 10$ τρισ. συναλλαγές στη blockchain του Bitcoin από το 2009

Το Bitcoin πρόκειται να υπερκεράσει ένα σημαντικό ορόσημο, μετά από μια δεκαετία συνεχούς προόδου, με τον συνολικό όγκο μεταφοράς κεφαλαίων να φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η ανάλυση του ιστορικού του όγκου μεταφοράς κεφαλαίων μέσω Bitcoin, δείχνει ότι ποσό σχεδόν 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει διεκπεραιωθεί στη blockchain του Bitcoin.
Σήμερα, υπάρχουν πλέον περισσότερες από 1 εκατομμύριο ενεργές διευθύνσεις BTC, από τις μόλις 50.000 το 2013, ενώ ο όγκος συναλλαγών Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2017.

Ενώ η DeFi  και το Ethereum  συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιότητας αυτές τις μέρες σε σχέση με τις αλλαγές που επιφέρουν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό τοπίο, το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ μπροστά σε σχέση με την πραγματική μεταφορά πλούτου.

Το πρωταρχικό κρυπτονόμισμα, το οποίο διάνυσε τον περασμένο μήνα σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στην τιμή του, πλησιάζει ένα άλλο ορόσημο: Περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία άλλαξαν χέρια στη blockchain του Bitcoin από τότε που ξεκίνησε το 2009, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της Glassnode από την Yassine Elmandjra της ARK Invest .

«@yassineARK: Το Bitcoin βρίσκεται στα πρόθυρα να συγκεντρώσει συναλλαγές, αθροιστικά, 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων on-chain, από την έναρξη της λειτουργίας του. Από το 2018 μέχρι σήμερα, το Bitcoin έφτασε τα 7,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Θηρίο.«

Η αύξηση του όγκου μεταφοράς κεφαλαίων μέσω Bitcoin, τροφοδοτήθηκε από τουλάχιστον δύο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος, είναι η τεράστια αύξηση της τιμής του BTC από το 2013, όταν υπήρχαν περίπου 50.000 ενεργές διευθύνσεις Bitcoin και η τιμή στο τέλος του έτους ήταν περίπου 790$.
Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο για όσους κατέχουν ακόμη και λίγα BTC να συμβάλλουν στην άνοδο του συνολικού όγκου μεταφοράς, για να μην πούμε για εκείνους που μεταφέρουν εκατοντάδες ή χιλιάδες νομίσματα με μία κίνηση.

Ο δεύτερος παράγοντας ήταν η σταδιακή αύξηση του όγκου συναλλαγών, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες έμαθαν για το Bitcoin και συμμετείχαν στη δράση. Από το 2013, ο αριθμός των ενεργών διευθύνσεων Bitcoin αυξήθηκε από τις περίπου 50.000 σε περίπου 1 εκατομμύριο, αύξηση 20 φορές, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων blockchain, Coin Metrics.
Όλοι αυτοί οι νέοι χρήστες αγοράζουν, πουλάνε, και ίσως ακόμη και διαπραγματεύονται Bitcoin, όλα αυτά συμβάλλουν στην αύξηση του συνολικού όγκου συναλλαγών.

Ο συνολικός όγκος των μεταφορών έλαβε ώθηση από το bull run του 2017, όταν αυξήθηκε κατά σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από ένα χρόνο. Από τότε, ο όγκος των μεταφορών βρίσκεται σε μια εκπληκτικά σταθερή πορεία προς τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που φαίνεται πιθανό να επιτευχθεί τον πρώτο μήνα του 2021.

Το Bitcoin μπορεί να μην είναι ακόμη το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και τα υψηλά τέλη συναλλαγών θα εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα για όσους από εμάς πραγματοποιούμε συναλλαγές σε ποσά μικρότερα των έξι ψηφίων.
Αλλά είναι δύσκολο να αρνηθούμε ότι κάτι μεγάλο συμβαίνει, όταν ένα νέο χρηματοοικονομικό προϊόν, μεταφέρει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε λίγο περισσότερο από μια δεκαετία. Βέβαια, ίσως στο τέλος φανεί ότι είναι απλά μία μόδα της εποχής μας.

Πηγή: Alexander Behrens – 05/01/2021 – https://decrypt.co/53149/nearly-10-trillion-settled-on-bitcoin-blockchain-since-2009


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

METABOOK - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/
TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
Βουλιαγμένης 112 Α & Τύχης 2, Ελληνικό
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/

DOS.gr – Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι, Αθήνα
https://www.dos.gr/#
https://www.facebook.com/dos.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.