Jay-Z και J. Dorsey συστήνουν ταμείο 500 BTC για να ενισχύσουν προγραμματιστές σε Αφρική και Ινδία

Σε μια ακόμη αισιόδοξη είδηση τις τελευταίες ημέρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στον κόσμο, ο Jack Dorsey του Twitter και ο διάσημος καλλιτέχνης Jay-Z , έχουν συστήσει ένα ταμείο αξίας 500 BTC, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Bitcoin με πρωταρχική αρχική εστίαση σε ομάδες προγραμματιστών στην Αφρική και την Ινδία.

Ο Shawn Corey Carter, ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Jay-Z (σύζυγος Beyonce), αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους ράπερ και δισεκατομμυριούχος επενδυτής, συνεργάστηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, τον Jack Dorsey, σε μια πρωτοβουλία ίδρυσης ενός Ταμείου.

Οι δύο μαζί, προσφέρουν 500 BTC, αξίας περίπου 23,6 εκατομμυρίων δολαρίων, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Bitcoin εστιάζοντας αρχικά στην ενίσχυση ομάδων προγραμματιστών με έδρα την Αφρική και την Ινδία.

Η πρωτοβουλία θα λάβει τη μορφή ενός «τυφλού, αμετάκλητης εμπιστοσύνης και χωρίς καμιά κατεύθυνση από εμάς» Ταμείου. Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, ο Dorsey και ο Jay-Z αναζητούν 3 μέλη για τη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου, για να ξεκινήσουν. Σύμφωνα με σχετικό tweet του Dorsey:

jack@jack : Ο JAY-Z/@S_C_ και εγώ, δίνουμε 500 BTC σε μια νέα δωρεά που ονομάζεται ₿trust, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του #Bitcoin, αρχικά επικεντρωμένη σε ομάδες στην Αφρική και την Ινδία. Θα δημιουργηθεί ως (ταμείο) τυφλής αμετάκλητης εμπιστοσύνης, λαμβάνοντας μηδενική κατεύθυνση από εμάς. Χρειαζόμαστε 3 μέλη του διοικητικού συμβουλίου για να ξεκινήσουμε.


O Jack Dorsey, εκτός από το ότι είναι υποστηρικτής και κάτοχος όπως αποκάλυψε δημόσια του πρώτου κρυπτονομίσματος, υπήρξε επίσης γνωστός ενισχυτής διάφορων πρωτοβουλιών στις οποίες έχει επενδύσει.

Για παράδειγμα, η άλλη εταιρεία στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος, η Square, έχει δημιουργήσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την καταπολέμηση των κλοπών στις ευρεσιτεχνίες στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Η Square επένδυσε επίσης 10 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση της υιοθέτησης της πράσινης ενέργειας στη βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin.

Σύμφωνα επίσης με ρεπορτάζ της U.Today, στα τέλη του 2019, ο Jack Dorsey πέρασε ένα μήνα στην Αφρική, συγκεκριμένα στη Νιγηρία και τη Γκάνα. Πέρασε πολύ χρόνο με τοπικούς Bitcoiners και προγραμματιστές BTC, με σκοπό την προώθηση της υιοθέτησης του BTC σε μια περιοχή που συχνά υποφέρει από φτωχές οικονομίες και πληθωρισμό.
Η τελευταία συνεργασία μεταξύ Dorsey και Jay-Z, έρχεται ως μια προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης του περιβάλλοντος στο χώρο των κρυπτονομισμάτων σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες είναι κάπως δυσκολότερη.

πηγή:  George Georgiev – 12/02/2021 – https://cryptopotato.com/jay-z-and-twitters-jack-dorsey-set-up-500-btc-trust-for-bitcoin-developers-in-africa-and-india/
φωτογραφία: u.today μέσω wikipedia.org


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Τα hardware wallets της Trezor, εξυπηρετούν περισσότερα από  1000 νομίσματα και προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων.
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το μοντέλο Trezor One ή το μοντέλο Trezor Model T,  είτε τα συνδέσετε στον προσωπικό σας ασφαλή υπολογιστή, είτε στο  Smartphone σας ακόμα και σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη!!
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα (ή περισσότερα) hardware πορτοφόλι Trezor, είναι απευθείας από τον κατασκευαστή στη διεύθυνση: shop.trezor.io.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ - Δικηγόρος - Καθηγητής ΑΠΘ
Οδυσσέως 7, Θεσσαλονίκη 
Κινητό: 6977077410 - Fax: +302310996550 
Skype: ioannis.iglezakis
http://iglezakis.gr/ 
HERSONISSOS PHARMACY -  Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Ελ. Βενιζέλου 127, Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/ 
https://www.facebook.com/HersonissosPharmacy/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.