Το έπος του Filecoin, Polkadot, NFT & άλλες ιστορίες από την Κίνα

Οι επενδυτές λιανικής συρρέουν για να αγοράσουν το Filecoin στα ανταλλακτήρια, κυρίως εκείνα με έδρα και χρήστες από την Κίνα, ενώ ο επικεφαλής του PBOC πιστεύει ότι το ψηφιακό yuan έχει δώσει πραγματική μάχη για να αναλάβει τα πρωτεία στις εφαρμογές των Alipay και WeChat Pay.
Ας δούμε με τη σειρά τα νέα από την Κίνα, που άμα θέλει, μπορεί να φέρει τα πάνω- κάτω στις αγορές, των κρύπτο μη εξαιρουμένων.

Η ανάβαση του Filecoin

Το έργο διανεμημένου δικτύου αποθήκευσης του Filecoin είναι το talk of the town, καθώς το FIL ήταν το token με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα στο Huobi, το OKEx και το Gate την Πέμπτη. Αυτά τα τρία ανταλλακτήρια, έχουν κυρίως κινεζική βάση χρηστών και αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος του όγκου συναλλαγών της Tier One για τα μεγάλα ζεύγη.
Την Πέμπτη το απόγευμα, ο όγκος συναλλαγών της Huobi για το FIL ήταν τριπλάσιος από αυτόν του BTC, καθώς η τιμή έφτασε σε αύξηση κατά 170% μέσα σε 7 ημέρες.

Το Filecoin πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να προσελκύσει την προσοχή Κινέζων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων επενδυτικών ομίλων, όπως η Fenbushi Capital, η SNZ Capital και το Neo’s EcoFund.
Αυτοί οι τρεις ήταν μέρος μιας ομάδας που υποστήριξε το 23 εκατομμυρίων δολαρίων Filecoin Ecosystem Fund, που ανακοινώθηκε στις 25 Μαρτίου.
Το Filecoin Ecosystem Fund προορίζεται να υποστηρίξει έργα και να βοηθήσει την ανάπτυξη στο δίκτυο. Θα μπορούσε επίσης να δώσει στους χρηματοδότες του, έγκαιρη πρόσβαση σε νέα έργα, το οποίο είναι ένα προσοδοφόρο μοντέλο για VC σε έναν ολοένα και πιο πολυσύχναστο επενδυτικό χώρο.
Απομένει να δούμε ποια από αυτές τις δύο αυτές λειτουργίες θα αποτελέσει μεγαλύτερη προτεραιότητα για τα εμπλεκόμενα κεφάλαια.
Στις 28 Μαρτίου, η OKEx δημιούργησε ένα βίντεο που εξηγεί τις ιδέες πίσω από το Filecoin, το οποίο έλαβε περίπου 600 shares και 3400 likes στο Weibo . Αυτό δείχνει ένα υψηλό επίπεδο προσοχής από το κινέζικο κοινό λιανικής, ένα επενδυτικό κοινό που είναι δύσκολο να προσελκυσθεί και δύσκολο να κρατηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με τον Wu Blockchain, έναν crypto δημοσιογράφο που εδρεύει στην Κίνα, η ζήτηση για FIL θερμαίνεται στην Κίνα. Ο ημερήσιος όγκος FIL στο Huobi, το οποίο κατατάσσεται ως το μεγαλύτερο crypto ανταλλακτήριο της Κίνας, έφτασε τα 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο δημοσιογράφος είπε χαρακτηριστικά:

«Η Κίνα είναι τρελή για το Filecoin, με 24ωρη αύξηση πάνω από 30%, φτάνοντας το μέγιστο στα 236$. Ο 24ωρος όγκος συναλλαγών του FIL στο Huobi, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της Κίνας, έφτασε τα 24,2b$, σχεδόν τρεις φορές τον όγκο του δεύτερου ETH που ήταν στα 8,8b$, το Bitcoin ήταν στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το FILDOWN, ένα συμβόλαιο με βραχυπρόθεσμες πωλήσεις στο Binance FIL, υποχώρησε κατά 53%, με κύκλο εργασιών 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, υποδηλώνοντας μεγάλο αριθμό σύντομων ρευστοποιήσεων FIL στο Binance. «
Ένα εύλογο σενάριο θα μπορούσε να ήταν ότι η τάση που χαρακτηρίζεται ως φόβος της απώλειας (FOMO), σε όλες τις ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, δημιούργησε μια ισχυρή ανοδική κίνηση με πρωτοστατούσες τις αγορές παραγώγων.»

Καθώς η ζήτηση άρχισε να αυξάνεται στην Κίνα, το ανοιχτό ενδιαφέρον των κινεζικών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκε, ρέοντας τελικά σε παγκόσμιες πλατφόρμες συναλλαγών futures.

Τα NFT στο Πεκίνο, το Polkadot στη Hangzhou

Το BlockCreateArt που εδρεύει στο Πεκίνο, φιλοξένησε μια μεγάλη έκθεση τέχνης NFT στις 26 Μαρτίου, υποστηριζόμενη από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, τη Digital Finance Group και τη βιομηχανία εξόρυξης Bitmain.
Το ενδιαφέρον για την ψηφιακή τέχνη έχει αυξηθεί σε ορισμένα επίπεδα στην Κίνα, αλλά οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές διαφορές, έχουν οδηγήσει σε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι σε κορυφαίους ψηφιακούς καλλιτέχνες όπως ο Beeple. Η έκθεση θα μεταφερθεί στη Σαγκάη, στις αρχές Απριλίου.

Η Hangzhou φιλοξένησε την έκθεση blockchain Open Days, που χρηματοδοτήθηκε από τη Candaq Fintech Group. Η διοργάνωση είχε μια αίθουσα αφιερωμένη σε έργα του Polkadot, με ομιλητές στις παράλληλες εκδηλώσεις, τους Rarelink, Litenty και Phala, μεταξύ άλλων.
Οι επερχόμενες δημοπρασίες των parachain του Polkadot, έχουν γίνει το θέμα ενδιαφέροντος στη περιοχή αυτή της Κίνας, καθώς πολλά τοπικά έργα ή/και έργα με δεσμούς στη περιφέρεια της Hangzhou, χτίζονται στο Polkadot.

Η Κεντρική τράπεζα της Κίνας λέει ότι το ψηφιακό yuan μπαίνει στο παιχνίδι.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών Ψηφιακών Νομισμάτων στην Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αναγνώρισε ότι οι ιδιωτικοί επεξεργαστές πληρωμών Alipay και WeChat Pay, βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση στον χώρο των πληρωμών στην Κίνα.
Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του σε ένα πάνελ, ο Wang Changchun επισήμανε ότι το ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, θα χρειαζόταν για τη διατήρηση της σταθερότητας σε περίπτωση που συμβεί κάτι στις υπάρχουσες υπηρεσίες πληρωμών.
Προς το παρόν, η WeChat Pay και η Alipay δεν φαίνεται να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο να χάσουν το μερίδιό τους στην αγορά, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα εάν ανακοινωθούν κάποια κίνητρα από τη πλευρά της κυβέρνησης, για όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικτύου.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων IM Motors, σε συνεργασία με τη SAIC Motor και την Alibaba, ανακοίνωσε ένα δίκτυο σέρβις με τεχνολογία blockchain που θα ενθαρρύνει τους πελάτες να μοιράζονται δεδομένα με την εταιρεία. Προκειμένου να επιτευχθεί κάποιο επίπεδο ιχνηλασιμότητας και αντίστασης σε παραβιάσεις, θα παρέχονται on-chain πόντοι στους πελάτες που χρησιμοποιούν το όχημα και τις σχετικές εφαρμογές του δικτύου σέρβις.

Το δίκτυο blockchain ανακοινώθηκε ως αποκλειστικό και ιδιωτικό, οπότε ενώ αντιπροσωπεύει μια ελαφρά ομαλοποίηση της τεχνολογίας blockchain, πιθανότατα θα έχει πολλά κοινά με πιο μη αποκεντρωμένα δίκτυα συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων.

Πηγές:
BEN YORKE – 02/04/2021 -https://cointelegraph.com/news/our-man-in-shanghai-filecoin-the-talk-of-the-town-polkadot-and-nfts-gain-attention
JOSEPH YOUNG – 01/04/2021 – https://cointelegraph.com/news/filecoin-market-cap-hits-450b-after-fil-price-rallies-above-230


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
Βουλιαγμένης 112 Α & Τύχης 2, Ελληνικό
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
e-mail frontidashop@gmail.com
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.