Διπλασιασμός στις αποδόσεις του staking, μέχρι το 2022

Staking σημαίνει δέσμευση των κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο, για να βοηθηθεί η blockchain να επικυρώσει συναλλαγές. Οι ανταμοιβές του staking αναμένεται να διπλασιαστούν φέτος, σύμφωνα με μια έκθεση της Staked. Ας τη δούμε αναλυτικά.

Οι συνολικές ανταμοιβές staking σε proof-of-stake blockchains, θα διπλασιαστούν σχεδόν φέτος, φτάνοντας τα 18,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου έτους, προβλέπει η έκθεση σχετικά με το staking από την εταιρεία υποδομής του Ethereum, την Staked.

«Σε κάθε περίπτωση, το staking παρείχε καλύτερες αποδόσεις από το απλό κράτημα του περιουσιακού στοιχείου: τα κεφάλαια σε staking, κέρδισαν μια επιπλέον απόδοση, περίπου από 4% έως και 34%, σε ένα τρίμηνο», αναφέρει η έκθεση. Συγκεκριμένα:

  • Το 2020 ήταν η πιο μετασχηματιστική χρονιά για την ιστορία του Proof-of-stake (PoS), φέρνοντας την εμφάνιση πολλών νέων δικτύων PoS, τα οποία τώρα αντιπροσωπεύουν 25 από τα 100 κορυφαία blockchain ως προς την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.
  • Η υιοθέτηση του Proof-of-stake (PoS) συνέχισε την τροχιά της ισχυρής ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς PoS, αυξήθηκε κατά 150% από το προηγούμενο τρίμηνο (χωρίς ετήσια αναγωγή).
  • Η προβλεπόμενη αξία των ετήσιων ανταμοιβών από staking, αυξήθηκε κατά 89% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Και το σύμπαν των blockchains με σύστημα PoS συνέχισε να επεκτείνεται με νέες εκτοξεύσεις, όπως οι ακόλουθες: Solana, Mina, Injective, Stacks, Elrond.
  • Σε κάθε περίπτωση, το staking παρείχε καλύτερες αποδόσεις από το απλό κράτημα του περιουσιακού στοιχείου: «τα κεφάλαια σε staking, κέρδισαν μια επιπλέον απόδοση, περίπου από 4% έως και 34%, σε ένα τρίμηνο»
Οι αποδόσεις του staking σε ορισμένα κορυφαία δίκτυα για το 2020 (όπου δεν υπήρχαν δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν οι τιμές προηγούμενης περιόδου)

Όπως αναφέρουμε και στην εισαγωγή του άρθρου, staking σημαίνει δέσμευση των κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο, για να βοηθηθεί η blockchain να επικυρώσει συναλλαγές.
Το staking είναι το κλειδί για να λειτουργεί το σύστημα. Τα κεφάλαια σε staking, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού.

Οι 20 κορυφαίες αλυσίδες με proof-of-stake consensus, όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση αγοράς, είναι:

Το staking μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε blockchains που βασίζονται σε έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής (proof-of-stake consensus) για την επικύρωση των συναλλαγών, όπως οι Tezos, Polkadot, Cardano, Solana κλπ.
Δεν μπορείτε να κάνετε stake το Bitcoin  στη blockchain του Bitcoin, επειδή χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης εργασίας (proof-of-work consensus), με τον οποίο η εξόρυξη έντασης ενέργειας, επικυρώνει συναλλαγές.

Το Ethereum  είναι επί του παρόντος δίκτυο proof-of-work , αλλά ετοιμάζεται να μεταβεί σε proof-of-stake ως μέρος της αναμενόμενης αναβάθμισής του σε Ethereum 2.0 .
Τον περασμένο Νοέμβριο, το Ethereum άνοιξε το staking για το Ethereum 2.0. Υπάρχουν 3,9 εκατομμύρια ETH στο ETH 2.0, το οποίο αξίζει περίπου 8,6 δισεκατομμύρια $ σε σημερινή τιμή.

Το staking του ETH θα επιταχυνθεί.

Ο Tim Ogilvie, Διευθύνων Σύμβουλος της Staked, δήλωσε ότι το staking του ETH 2.0 θα επιταχυνθεί τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες, χάρη σε δύο σημαντικές αλλαγές που θα υποστεί το Ethereum φέτος.

Το πρώτο είναι το EIP-1559, μια πρόταση βελτίωσης για τη μείωση της προσφοράς Ethereum. Ένα hard fork για την εφαρμογή της αναβάθμισης, έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου, όπως επιβεβαιώθηκε από ανακοίνωση χθες.

Το EIP-1559 (η εφαρμογή μίας πρότασης βελτίωσης) θα μειώσει τα τέλη συναλλαγών αντί να τα καταβάλλονται απευθείας στους κρυπτωρύχους. Συνολικά, 8 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι τα τέλη συναλλαγών και αντιπροσωπεύουν το 3-4% της συνολικής προσφοράς του Ethereum, σύμφωνα με την έκθεση της Staked.
Το «κάψιμο» αυτών των τελών, θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή του ETH, δήλωσε ο Ogilvie στο Decrypt τον περασμένο μήνα, καθώς θα περιορίσει την ποσότητα του Ethereum που κυκλοφορεί.

Η δεύτερη αλλαγή στο Ethereum είναι η συγχώνευση στο Ethereum 2.0, ένα μεγάλο κομμάτι της οποίας, έχει οριστεί προσωρινά για τα τέλη του 2021. Τότε, το ETH1 και το ETH2 θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην πλήρη μετάβαση στο ETH2.

Αλλά αυτή η συγχώνευση, δεν θα ολοκληρώσει τη μετάβαση στο Ethereum 2.0. Εξακολουθεί να αφήνει έξω πράγματα όπως το sharding, δήλωσε ο Ogilvie στην Decrypt.
Το Sharding περικόπτει τα δεδομένα σε μικρότερα κομμάτια, για να κάνει το δίκτυο Ethereum ταχύτερο και φθηνότερο στη χρήση και είναι ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Ethereum 2.0.

Τα Crypto ανταλλακτήρια, επίσης ηγούνται στο staking

Πέραν του Ethereum, υπάρχει ένας άλλος μοχλός ανάπτυξης για staking : τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν αρχίσει να επιτρέπουν στους χρήστες τους να κάνουν stake στο ETH, «κάτι που καθιστά το [staking] ευκολότερο για πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Ogilvie.
Το ελάχιστο ποσό ETH που απαιτείται για staking, είναι επίσης πολύ χαμηλότερο από τα 32 ETH που απαιτείται από τη σύμβαση του ETH 2.0, πράγμα που σημαίνει ότι το staking είναι πολύ πιο προσιτό στους ιδιώτες επενδυτές.

Όμως, το stake του ETH, όσο μικρό και να είναι, κλειδώνει τα κεφάλαια. «Μετά τη συγχώνευση, το δεύτερο βήμα θα είναι η ενεργοποίηση των μεταφορών στο ETH 2.0», προέβλεψε ο Ogilvie, «και τότε είναι που ανοίγονται τα κεφάλαια». Αυτό θα επαναφέρει μεγάλο μέρος του Ethereum στην ανοιχτή αγορά.

Πηγή: Ekin Genç – 24/04/2021- https://decrypt.co/68991/staking-rewards-will-double-to-18-9-billion-by-2022-report


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

KERNEL IT SOLUTIONS - Information Technology Solutions and Services
Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr
https://www.facebook.com/kernelitsolutions/
Snif.gr - Μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών
15124 Μαρούσι - Αθήνα
http://www.snif.gr
https://www.facebook.com/snifgr/
https://twitter.com/snifgr
https://www.instagram.com/snifgr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.