To BTC Stock-to-Flow υλοποιείται ακόμα «άθικτο», κατά τον δημιουργό του

Tο BTC stock-to-flow υλοποιείται ακόμα «άθικτο», κατά τον δημιουργό του

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα γνώρισε μία πτώση κατά 20% σε αξία μετά την ανακοίνωση της Tesla, στις 12 Μαΐου, ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν θα δέχεται bitcoin ως μέσο πληρωμής.
Δύο ημέρες αργότερα, ο δημιουργός του διαβόητου μοντέλου τιμών «απόθεμα προς ροή» (S2FX),ο Plan B, κοινοποίησε το επικαιροποιημένο γράφημα του μοντέλου του και είπε ότι το S2FX υλοποιείται ακόμα «άθικτο».
Ο Plan B εξακολουθεί να δείχνει εμπιστοσύνη στο bull run (άνοδο της αγοράς) του bitcoin και αναμένει άλλο ένα 5Χ φορές, τους επόμενους έξι μήνες.

Το μοντέλο πρόβλεψης τιμής S2FX, υλοποιείται ακόμα «άθικτο»

Παρά την πρόσφατη κάμψη της αγοράς crypto, ο Plan B εξακολουθεί να παρουσιάζεται θετικός στο ότι το bitcoin bull run δεν έχει τελειώσει. Ο «Plan B» , το ψευδώνυμο πίσω από τον λογαριασμό Twitter @100trillionusd, είναι ο δημιουργός του δημοφιλούς μοντέλου τιμών stock-to-flow (S2F).
Αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο, αξιοποιεί μια αναλογία της σπανιότητας του bitcoin (δηλ. τα BTC σε κυκλοφορία) προς την έκδοση νέων BTC . Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, το ποσοστό πληθωρισμού του δικτύου Bitcoin σε ετήσια βάση είναι περίπου 1,77% και θα συνεχίσει να μειώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα με την πάροδο του χρόνου.

Ο Plan B δημοσίευσε για πρώτη φορά τη μελέτη του με τίτλο «Modeling Bitcoin Value with Scarcity» στις 22 Μαρτίου 2019. Το μοντέλο stock-to-flow ή S2F, ποσοτικοποιεί την έλλειψη/ σπανιότητα, παρόμοια με περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός και το ασήμι.
Παίρνει την ποσότητα του BTC σε κυκλοφορία και το διαιρεί με τον ετήσιο ρυθμό έκδοσης νέων νομισμάτων. Όταν ο Plan B δημοσίευσε αυτή τη μελέτη, το bitcoin ( BTC ) είχε κεφαλαιοποίηση αγοράς 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σήμερα η αποτίμηση της αγοράς είναι 844 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, ο Plan B έχει αναβαθμίσει το μοντέλο S2F και τώρα το ονομάζει «μοντέλο BTC S2F cross-asset (S2FX)».

«Το μοντέλο S2FX επιτρέπει την αποτίμηση διαφορετικών περιουσιακών στοιχείων, όπως ασήμι, χρυσό και BTC με τη χρήση ενός τύπου«, εξηγεί στην περιγραφή του μοντέλου S2FX ο Plan B.

Η τελευταία ενημέρωση του μοντέλου S2FX του Plan B, στο γράφημα που δημοσιεύτηκε στις 14/05/2021.

Την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση της Tesla ότι δεν δέχεται BTC ως μέσο πληρωμής, ο Plan B εμφανίστηκε στο Twitter κοινοποιώντας ένα γράφημα του S2FX και λέγοντας: «το S2FX ανέπαφο… αυτή η εικόνα αρχίζει να θυμίζει με την bull market του 2013».
Την επόμενη μέρα, ο Plan B μοιράστηκε ένα άλλο γράφημα και έδωσε στους 467.000 οπαδούς στο Twitter, μια επιπλέον ενημέρωση του S2FX:

Το καθαρό αποτέλεσμα (μετά την απαγόρευση στην Τουρκία, το FUD στις ΗΠΑ για φορολόγηση, τις νομικές διώξεις του Faketoshi, το FUD περί βρώμικης ενέργειας του Elon/Tesla), είναι ότι το bitcoin είναι 5 φορές υψηλότερα από ότι πριν 6 μήνες. Και τα δύο δεδομένα του μοντέλου S2FX + onchain, δείχνουν ότι είμαστε μόνο στα μισά αυτού του bull market. Δεν θα εκπλαγώ αν δω άλλο ένα 5x, στους επόμενους ~6 μήνες


Ο δείκτης Crypto Fear & Greed (δείκτης φόβου/ απληστίας) σημειώνει το χαμηλό 1 έτους, ο δείκτης ορμής υποδεικνύει μία «Τυπική περίοδο στο μέσο του BullCycle» λέει ο Plan B. Επιπλέον, στις 17 Μαΐου, ο δείκτης Crypto Fear & Greed (CFGI) δείχνει βαθμολογία 27, που σημαίνει ότι «ο φόβος» και το γενικό αίσθημα της αγοράς, είναι το ίδιο όπως ήταν πριν από έναν χρόνο σαν σήμερα.

Τα δεδομένα CFGI στις 17/05/2021

Το RSI (Bitcoin Relative Strength Index/ Δείκτης σχετικής δύναμης του Bitcoin), είναι μια μέτρηση που «αναλύει τα συναισθήματα και το γενικότερο αίσθημα, από διάφορες πηγές και τα εκφράζει με έναν απλό αριθμό», έφτασε στην ίδια περιοχή, στις 28 Απριλίου 2020.
Πριν από 30 ημέρες, τα δεδομένα CFGI έδειχναν ότι η ανάλυση συναισθημάτων έφτανε στην «ακραία απληστία» ή αλλιώς βαθμός 76. Τα στατιστικά επτά ημερών, δείχνουν ότι το σκορ CFGI ήταν 72 ή στην κατάσταση «απληστία».

Το γράφημα του RSI του Bitcoin, που κοινοποιήθηκε από τον Plan B, στις 15/05/2021.

Το Σάββατο, ο Plan B συζήτησε για το Relative Strength Index (RSI) του bitcoin και τις σκέψεις του για τους επόμενους μήνες. Το εργαλείο τεχνικής ανάλυσης που ονομάζεται «Σχετικός Δείκτης Ισχύος» (RSI) είναι ουσιαστικά ένας δείκτης ορμής/ συγκυρίας, που μπορεί να βοηθήσει τους αναλυτές να καθορίσουν τις συνθήκες υπερβολικής ή υπερβολικής προσφοράς σε μια αγορά.

Ο Δείκτης σχετικής ισχύος του Bitcoin (RSI), δήλωσε ο Σχέδιο Β κοινοποιώντας ένα ακόμη γράφημα. Βρισκόμαστε στην τυπική πτώση των τιμών στο μέσο ενός bull κύκλου στο RSI (κίτρινοι κύκλοι), όπως συνέβη στις αντίστοιχες περιόδους του 2013 και του 2017. Είμαι ενθουσιασμένος για τους επόμενους δύο μήνες, κατέληξε ο Plan B.

Πηγή: Jamie Redman – 17/05/2021 – https://news.bitcoin.com/bitcoin-stock-to-flow-still-intact-says-creator-crypto-fear-index-taps-12-month-low/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

FEEL YOUR HOME
Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού
Αναξαγόρα 63, Ταύρος – Αθήνα
https://feelyourhome.gr/
https://www.facebook.com/feelyouhome/
https://twitter.com/feelyourhome_gr

DELTA STROM
Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.
Σπάρτης 97, Καλλιθέα – Αττική
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/
https://twitter.com/deltastrom


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.