Το Bitcoin ξεκινάει το 2020 πιο ασφαλές από ποτέ, καθώς το Hash Rate χτυπάει τιμές ρεκόρ

Το Bitcoin (BTC) χτύπησε ήδη ένα νέο ρεκόρ το 2020, καθώς το Hash Rate* στο δίκτυο του κρυπτονομίσματος, έφθασε ακόμα μια φορά σε υψηλά επίπεδα.

Τα δεδομένα από πολλαπλούς πόρους παρακολούθησης, όπως το Blockchain και το Coin Dance, επιβεβαίωσαν ότι το Hash Rate ήταν υψηλότερο από ποτέ στην πρώτη ημέρα του νέου έτους. Οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ένα υψηλό όλων των εποχών για το δίκτυο BTC. Ένα μέτρο της υπολογιστικής ισχύος που αφιερώθηκε στην επικύρωση του μπλοκ του δικτύου  Bitcoin, το Hash Rate, πέρασε όλο το 2019 σε συνεχή αναπτυξιακό κύκλο. Μόνο για μια σύντομη περίοδο, το τρίτο τρίμηνο,  το επίπεδο ανοδικών τάσεων μειώθηκε.

Το ισχυρό ποσοστό Hash Rate, υποδηλώνει ότι το Bitcoin είναι μια ελκυστική προοπτική για όσους ασχολούνται με την εξόρυξη και η μεγαλύτερη δύναμη εξόρυξης μεταφράζεται σε καλύτερη ασφάλεια δικτύου και ευρωστία έναντι ενδεχόμενων επιθέσεων.

Σύμφωνα με το Blockchain, η μέτρηση παρουσίασε 119 quintillion hashes per second (h/s), την 1η Ιανουαρίου.

Bitcoin 1-year network hash rate
Bitcoin διάρκειας 1 έτους. Πηγή: Blockchain

Τα αριθμητικά στοιχεία του Coin Dance είναι διαφορετικά, με 143 quintillion h / s καταγεγραμμένα για την ίδια ημερομηνία.

Bitcoin 14-month network hash rate
Δίκτυο Bitcoin 14 μηνών. Πηγή: Coin Dance

Οι αγορές περιμένουν να δουν αν η τιμή θα ακολουθήσει  το ποσοστό h/s.

Ο λόγος για την ανακολουθία μεταξύ των δύο δεικτών του κρυπτονομίσματος, έγκειται στο γεγονός ότι ο συντελεστής Hash Rate είναι εντελώς αδύνατον να μετρηθεί σε πραγματικούς όρους. Οι πόροι μπορούν να αναλύσουν μόνο την πρόσφατη δραστηριότητα του δικτύου και από αυτό να δημιουργήσουν μια εκτίμηση του υποτιθέμενου ποσοστού Hash Rate. Τον Σεπτέμβριο, αυτό που φαινόταν να είναι μια πτώση του ποσοστού Hash Rate κατά 40% μέσα σε μία νύχτα, στη συνέχεια αποδόθηκε στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το Hash Rate.

Τα πρόσφατα στοιχεία για το Hash Rate φανερώνουν περαιτέρω ανεξαρτησία κίνησης αυτού του δείκτη σε σχέση με τη δραστηριότητα του δείκτη τιμής του Bitcoin. Το BTC / USD κυμάνθηκε μεταξύ 3.100 και 13.800 δολαρίων το 2019, αλλά η τάση του Hash Rate άντεξε στις διακυμάνσεις και παρέμεινε αυξητική.

Οι σχολιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Max Keizer, ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα υψηλά ποσοστά Hash Rate, θα οδηγήσουν τελικά σε νέα υψηλά επίπεδα την τιμή του Bitcoin.

* hash rate: Ο αριθμός των hashes που επιτυγχάνονται στην εξόρυξη, σε μια δεδομένη χρονική περίοδο.
**hash: το αποτέλεσμα που εξάγεται από έναν αλγόριθμο, για τη διατήρηση της συναίνεσης σε ένα blockchain.

Πηγή: William Suberg/ 02/01/2020 –  https://cointelegraph.com/news/bitcoin-kicks-off-2020-more-secure-than-ever-as-hash-rate-hits-record


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.