Έρχεται νομοθεσία για τη DeFi, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί;

Είναι δυνατή η νομοθετική ρύθμιση σε ένα πλήρως αποκεντρωμένο περιβάλλον; Η εταιρεία ανάλυσης στοιχείων Blockchain, η Coinfirm, παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο εργαλείο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για να εφαρμοστεί στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) που αποτελεί τμήμα του χώρου των κρυπτονομισμάτων και έναν τομέα που θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος με νομοθετικές ρυθμίσεις κατασταλτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Jakub Fijolek, επικεφαλής τεχνολογίας της Coinfirm.

«Η DeFi μπορεί σύντομα να έχει κάποια νομοθετικά ζητήματα», δήλωσε ο Fijolek σε συνέντευξή του στο Cointelegraph . «Η ποσότητα των κεφαλαίων που ρέουν μέσω της DeFi αυξάνεται σημαντικά.»

Ο τομέας της DeFi εντός του χώρου των κρυπτονομισμάτων, έχει διογκωθεί σημαντικά το 2020. Τον Φεβρουάριο, η συνολική αξία που κλειδώθηκε στον τομέα έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Εν μέσω σημαντικής ανάπτυξης και ενδιαφέροντος, η θέση έφτασε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε κάποια χρονική φάση εντός του 2020.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αυτού του μεγάλου έτους για τη DeFi, τα μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια αντιμετώπισαν μερικά προβλήματα. Το KuCoin αντιμετώπισε τεράστια παραβίαση τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα πολλά έργα DeFi να παγώσουν την κίνηση των εμπλεκόμενων περιουσιακών στοιχείων.
Το ανταλλακτήριο παραγώγων BitMEX υπέστη επίσης σημαντική εμπλοκή με τον Νόμο, από το CFTC (Επιτροπή κεφαλαιαγοράς) και το Υπ. δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), τον Οκτώβριο, με έναν από τους βραχίονές του να τίθεται υπό εποπτεία.

Ο κλέφτης του KuCoin (ή οι κλέφτες) θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά τη DeFi για να φιλτράρει τα περιουσιακά στοιχεία, καθιστώντας την ιχνηλάτηση του πιο δύσκολη, αν και ο υπεύθυνος φορέας φέρεται να μην διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στη DeFi. Ωστόσο, η DeFi παραμένει αναμφισβήτητα μια πιθανή διέξοδος για τη διευκόλυνση παράνομων δραστηριοτήτων.

Τα κλεμμένα κεφάλαια του KuCoin που μπαίνουν στη DeFi σημαίνουν το καμπανάκι κινδύνου για τις ρυθμιστικές Αρχές, σύμφωνα με τον Fijolek. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η Coinfirm δημιούργησε το AMLT Oracle, ένα εργαλείο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή το AML για το DeFi, κάτω από την αιγίδα του AMLT.

Το oracle ουσιαστικά μπορεί να τρέχει διευθύνσεις μέσω ενός φίλτρου και να ελέγχει αν έχουν προηγουμένως συσχετιστεί με κάτι ύποπτο. Έργα και ανταλλακτήρια μπορούν στη συνέχεια, αναλόγως, να παγώσουν χρήματα ή εντολές συναλλαγών από τις εν λόγω διευθύνσεις. Ο Fijolek εξήγησε:

«Σε γενικές γραμμές, το πρώτο εργαλείο που δημιουργήσαμε είναι το oracle, το ονομάζουμε αυτό oracle επειδή επιτρέπει τη δημιουργία της ίδιας αναφοράς συμμόρφωσης που συνήθως χρησιμοποιούν τα μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, με καθαρά on-chain τρόπο. Έτσι θα στείλετε στο oracle το «Ρωτήστε για τη συναλλαγή», όπως αποκαλούμε την εντολή, με την αναφορά για την οποία θέλετε να λάβετε πληροφορίες και μετά από μερικά μπλοκ, μπορείτε να ζητήσετε την λήψης της κατάστασης της συναλλαγής αυτής της διεύθυνσης. Αυτό σας παρέχει ένα C Score και το αναγνωριστικό αναφοράς.»

Με τη νέα τεχνολογία δημιουργούνται εξίσου νέες τεχνολογικές εξελίξεις για τη ρύθμιση των εν λόγω νέων τομέων. Ο κλάδος εργαλείων της Coinfirm ενισχύει θεωρητικά τις δυνατότητες για AML, αν και η επακόλουθη επιβολή του στην πράξη θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο δύσκολη.
Εξάλλου, εναπόκειται στα επιμέρους έργα να παγώσουν ή όχι τις θεωρούμενες ύποπτες συναλλαγές. μια ιδέα που παραμένει αμφιλεγόμενη σε έναν κλάδο που επικεντρώνεται στις αποκεντρωμένες αρχές του Bitcoin, ένα αναμφισβήτητα ασταμάτητο παγκόσμιο περιουσιακό στοιχείο.

πηγή: BENJAMIN PIRUS – 07/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/regulation-is-coming-to-defi-but-can-it-be-enforced


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

E64.GR - Κατασκευή ιστοσελίδων. Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://e64.gr/

WESTCITY - Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.
http://westcity.gr 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ - Δικηγόρος – Καθηγητής ΑΠΘ
Οδυσσέως 7, Θεσσαλονίκη 
http://iglezakis.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.