Τα 3 top πρωτόκολλα DeFi υπερβαίνουν τα 20$ δισ. σε καταθέσεις

Τα 3 κορυφαία πρωτόκολλα DeFi, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ξεπέρασαν πλέον τα 20$ δισ. σε κλειδωμένα, ως εξασφαλίσεις, κεφάλαια. Όχι μόνο δεν σημειώθηκε καμία επιβράδυνση του ποσού των εξασφαλίσεων που ρίχνονται στα κορυφαία αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης φέτος, τουναντίον, ο τομέας αυτός, μαζί με τα Layer1 protocol tokens και τα NFT, έβαλαν φωτιά στο ήδη καυτό τοπίο της κρύπτο αγοράς.

Συγκεκριμένα, αυτά τα τρία κορυφαία DeFi πρωτόκολλα δανεισμού, έχουν συγκεντρώσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Dune Analytics.
Μια ερευνητική έκθεση της Messari σχετικά με την αποτίμηση αυτών των πλατφορμών, εκτιμά ότι αυτές βρίσκονται σε καλό δρόμο για να αποφέρουν πάνω από μισό δισεκατομμύριο τόκους ετησίως:

«Καθώς η DeFi ωριμάζει, τα memes και τα αφηγήματα θα επιτρέψουν την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση για τον καθορισμό των αποτιμήσεων των tokens. Παρακάτω (ενν. στην έκθεση), ρίχνουμε μια ματιά στις κύριες πλατφόρμες δανεισμού, την ικανότητά τους να προσελκύουν και να χρησιμοποιούν κεφάλαια. Συγκρίνουμε επίσης διάφορες μετρήσεις για να εκτιμήσουμε πού βρίσκονται μεταξύ τους οι αποτιμήσεις των tokens.
Όταν η Compound εισήγαγε την εξόρυξη ρευστότητας το περασμένο καλοκαίρι, έβαλε φωτιά στον τομέα της DeFi. Οι καταθέσεις δανεισμού έχουν αυξηθεί εκθετικά από τότε, φτάνοντας τα συνολικά 20 δισεκατομμύρια δολάρια στις τρεις κορυφαίες πλατφόρμες, δημιουργώντας τόκους 660 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας κατά τη συγγραφή αυτού του κειμένου».

Πράγματι, τα Maker, Compound Finance και Aave, έχουν γνωρίσει όλα τους επίπεδα ρεκόρ σε καταθέσεις εξασφαλίσεων έναντι δανεισμού, καθώς crypto yield farmers αναζητούν εκθετικά καλύτερες αποδόσεις από τις παραδοσιακές τράπεζες. Η Messari δημοσίευσε στο Twitter:

“Οι τρεις κορυφαίες πλατφόρμες δανεισμού, θα αποφέρουν τόκους 660 εκατομμυρίων $ ετησίως, όπως τα υπολογίζουμε σήμερα”

Η ερευνήτρια της Messari, Mira Christanto, σχολίασε ότι τα πρωτόκολλα εξάγουν αξία τόσο προσελκύοντας κεφάλαια όσο και βάζοντας τα σε χρήση, και η συνολική τουςκλειδωμένη αξία (TVL), το αντικατοπτρίζει αυτό.

Το TVL είναι η τρέχουσα μονάδα για τη μέτρηση της απόδοσης ενός πρωτοκόλλου DeFi και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο υπολογισμού που χρησιμοποιείται από διαφορετικούς παρόχους αναλυτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τη Dune Analytics, το Maker έχει φτάσει σε υψηλό όλων των εποχών σε καταθέσεις, με τα 6,38 δισ. δολάρια που είναι κλειδωμένα ως εγγύηση.
Το Compound Finance έχει επίσης σημειώσει υψηλό όλων των εποχών, αξίας 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το Aave έχει 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όλα μαζί, έχουν συνολικά 21,58 δισ. $ κλειδωμένα ως εγγυήσεις των δανείων που έχουν δοθεί..

Εν τω μεταξύ, η μη αποκεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης Celsius Network, αποδίδει επίσης καλά, όσον αφορά τους χρήστες και το κλείδωμα κεφαλαίων εξασφαλίσεων. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου την 15η Φεβρουαρίου, η Celsius έχει πληρώσει πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια σε απόδοση crypto yield στους πελάτες της, έχει πάνω από 415.000 χρήστες και διαχειρίζεται πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα.

πηγή: MARTIN YOUNG – 18/02/2021 – https://cointelegraph.com/news/top-3-defi-lending-protocols-exceed-20b-in-deposits


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ - Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Τριπόλεως 58, Ελληνικό Αττικής
https://www.facebook.com/kimionipharmacy/ 
BIOFIRE - Τζάκια βιοαιθανόλης
Αχιλλέως 69, Αθήνα
https://www.e-biofire.gr
https://www.facebook.com/Tzakia.Vioaithanolis/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.